Een leerling of mededocent verwijderen uit een lesgroep

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Primaire docenten en mededocenten kunnen een leerling of mededocent verwijderen uit een lesgroep.

Voordat je begint

• Als je een leerling uit een lesgroep verwijdert, worden de cijfers van de leerling uit de cijferlijst verwijderd en ziet de leerling je opdrachten niet meer in Classroom. Het werk van de leerling blijft echter in de lesgroepmap in Google Drive staan en de posts van de leerling blijven in de lesgroepupdates staan.
  • Voordat je een mededocent verwijdert die de eigenaar is van een Drive-lesgroepmap, moet je de mededocent vragen een andere docent de eigenaar van de map te maken.
  • De primaire docent kan niet worden verwijderd uit een lesgroep. Als de primaire docent een lesgroep wil verlaten, moet deze een mededocent eigenaar van de lesgroep maken. Daarna kan de docent de lesgroep verlaten.

Een leerling verwijderen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenMensen.

3. Vink het vakje aan naast de leerlingen die je wilt verwijderen.
  4. Klik bovenaan op Actiesand thenVerwijderen.

5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een mededocent verwijderen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenMensen.

3. Klik naast de naam van de mededocent op Meer and thenVerwijderen.

4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.