Als mededocent deelnemen aan een lesgroep of een lesgroep verlaten

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Een docent kan je uitnodigen aan een lesgroep les te geven als mededocent. Mededocenten kunnen alle docententaken uitvoeren als ze deelnemen aan een lesgroep. Primaire docenten en mededocenten hebben echter verschillende rechten in Classroom.

Dit zijn enkele belangrijke verschillen:

• Alleen de primaire docent kan een lesgroep verwijderen.
  • De primaire docent kan zichzelf niet uitschrijven en kan ook niet worden verwijderd uit een lesgroep.
  • Docenten kunnen niet worden verborgen in een lesgroep.
  • De primaire docent is de eigenaar van de Google Drive-map van de lesgroep. Als een mededocent deelneemt aan de lesgroep, heeft deze toegang tot de Google Drive-map van de lesgroep.

Je G Suite-beheerder heeft wellicht ingesteld dat alleen docenten van je eigen school mededocent kunnen worden van lesgroepen. Als je niet kunt worden toegevoegd aan een lesgroep, neem je contact op met je domeinbeheerder en vraag je deze de instellingen voor lidmaatschap van lesgroepen voor je domein te updaten.

Als je een lesgroep waarvan je mededocent bent verlaat, kun je de lesgroep pas weer openen als je opnieuw wordt uitgenodigd of als je wordt ingeschreven als leerling in de lesgroep.

Een uitnodiging accepteren
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroepkaart op Accepteren als je wilt lesgeven aan de lesgroep. Klik anders op Weigeren
    Opmerking: Als je een leerling bent in de lesgroep en je op Weigeren klikt, word je niet verwijderd uit de lesgroep.

Accepteren

3. (Optioneel) Je kunt de uitnodiging ook accepteren door te klikken op de link in de e-mailuitnodiging.
Een lesgroep verlaten

Als mededocent kun je een lesgroep op twee manieren verlaten.

Via de pagina 'Lesgroepen':

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik bij de lesgroep die je wilt verlaten op 'Meer' Meer en vervolgens Lesgroep verlaten.
    Een lesgroep verlaten
  3. Klik op Lesgroep verlaten om te bevestigen.

Via de pagina 'Mensen':

1. Klik naast je naam op 'Meer' Meer en vervolgens Lesgroep verlaten.
    Lesgroep verlaten
  2. Klik op Lesgroep verlaten om te bevestigen.

Bestanden delen met de primaire docent voordat je een lesgroep verlaat

De primaire docent heeft toegang tot alle bestanden die je in de lesgroep hebt gemaakt via de Drive-map van de lesgroep. Als je andere bestanden wilt delen, zoals aantekeningen of een presentielijst, kun je deze toevoegen aan de Drive-map van de lesgroep.
Alleen docenten en mededocenten kunnen de bestanden of mappen bekijken die je toevoegt aan de Drive-map van de lesgroep. Leerlingen kunnen de bestanden of mappen niet bekijken, tenzij je ze deelt met de leerlingen.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroepkaart op 'Map openen' Open folder.
  3. Klik linksboven op Nieuw en vervolgens selecteer een optie:
    • Map: een nieuwe map toevoegen aan de Drive van de lesgroep voor je bestanden.
    • Bestand uploaden: een eerder gemaakt bestand uploaden.
    • Map uploaden: een eerder gemaakte map uploaden.