Ryhmään liittyminen tai ryhmästä poistuminen: apuopettajat

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Huom. Classroomin edellinen versio (jossa ei ole Tehtävät-sivua) poistettiin käytöstä 4.9.2019. Lisätietoja on Classroom-ryhmät, joilla ei ole Tehtävät-sivua ‑artikkelissa.

Opettaja voi kutsua sinut ryhmänsä apuopettajaksi. Ryhmään liityttyään apuopettajat voivat tehdä kaikkia opettajien tehtäviä. Ensisijaisilla opettajilla ja apuopettajilla on kuitenkin Classroomissa eri käyttöoikeudet.

Seuraavassa on joitakin tärkeitä eroja:

• Vain ensisijainen opettaja voi poistaa ryhmän.
  • Ensisijaista opettajaa ei voi poistaa kurssilta.
  • Opettajia ei voi mykistää kurssilla.
  • Ensisijainen opettaja omistaa ryhmän Google Drive ‑kansion. Kun apuopettaja on liittynyt ryhmään, hän voi käyttää ryhmän Google Drive ‑kansiota.

G Suite ‑järjestelmänvalvoja on saattanut sallia ryhmään liittymisen vain koulusi opettajille. Jos et voi liittyä ryhmään, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset

Jos poistut ryhmästä, jossa olet apuopettajana, et voi avata sitä uudelleen, ellei sinua kutsuta uudelleen tai lisätä ryhmään oppilaana.

Kutsun hyväksyminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Jos haluat opettaa ryhmää, klikkaa Hyväksy. Muussa tapauksessa klikkaa Hylkää
    Huom. Jos olet ryhmän oppilas, Hylkää-valinta ei poista sinua ryhmästä.

Hyväksy

3. (Valinnainen) Voit hyväksyä kutsun klikkaamalla sähköpostikutsun linkkiä.
Ryhmästä poistuminen

Apuopettajana voit poistua ryhmästä kahdella tavalla.

Ryhmät-sivulta:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sen ryhmän kohdalta, josta haluat poistua, Lisää Lisää ja sitten Poistu ryhmästä.
    Ryhmästä poistuminen
  3. Vahvista valitsemalla Poistu ryhmästä uudelleen.

Henkilöt-sivulta:

1. Valitse nimesi kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poistu ryhmästä.
    Poistu kurssilta
  2. Vahvista valitsemalla Poistu ryhmästä uudelleen.