Ryhmään liittyminen tai ryhmästä poistuminen: apuopettajat

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Opettaja voi kutsua sinut ryhmänsä apuopettajaksi. Ryhmään liityttyään apuopettajat voivat tehdä kaikkia opettajien tehtäviä. Ensisijaisilla opettajilla ja apuopettajilla on kuitenkin Classroomissa eri käyttöoikeudet.

Seuraavassa on joitakin tärkeitä eroja:

• Vain ensisijainen opettaja voi poistaa ryhmän.
  • Ensisijainen opettaja ei voi perua ryhmään liittymistään eikä ensisijaista opettajaa voi poistaa ryhmästä.
  • Opettajia ei voi ohittaa ryhmässä.
  • Ensisijainen opettaja omistaa ryhmän Google Drive ‑kansion. Kun apuopettaja on liittynyt ryhmään, hänellä on pääsy ryhmän Drive-kansioon.

G Suite ‑järjestelmänvalvoja on saattanut sallia ryhmään liittymisen vain koulusi opettajille. Jos et voi liittyä ryhmään, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset

Jos poistut ryhmästä, jossa olet apuopettajana, et voi avata sitä uudelleen, ellei sinua kutsuta uudelleen tai lisätä ryhmään oppilaana.

Kutsun hyväksyminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Jos haluat opettaa ryhmää, klikkaa ryhmän kortista Hyväksy. Muussa tapauksessa klikkaa Hylkää
    Huom. Jos olet ryhmän oppilas, Hylkää-valinta ei poista sinua ryhmästä.

Hyväksy

3. (Valinnainen) Voit hyväksyä kutsun klikkaamalla sähköpostikutsun linkkiä.
Ryhmästä poistuminen

Apuopettajana voit poistua ryhmästä kahdella tavalla.

Ryhmät-sivulta:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry sen ryhmän kohdalle, josta haluat poistua, ja valitse Lisää Lisää ja sitten Poistu ryhmästä.
    Ryhmästä poistuminen
  3. Vahvista valitsemalla Poistu ryhmästä.

Henkilöt-sivulta:

1. Valitse nimesi kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poistu ryhmästä.
    Poistu kurssilta
  2. Vahvista valitsemalla Poistu ryhmästä.

Tiedostojen jakaminen ensisijaiselle opettajalle ennen ryhmästä poistumista

Ensisijaisella opettajalla on pääsy kaikkiin ryhmässä luomiisi tiedostoihin ryhmän Drive-kansiosta. Jos haluat jakaa muita tiedostoja, kuten muistiinpanoja tai läsnäolotaulukon, voit lisätä ne ryhmän Drive-kansioon.
Vain opettajat ja apuopettajat näkevät ryhmän Drive-kansioon lisäämäsi tiedostot ja kansiot. Oppilaat eivät näe tiedostoja tai kansioita, ellet jaa niitä heille.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa kansio Open folder.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi ja sitten valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Kansio – Lisää tiedostoillesi uusi kansio ryhmän Driveen.
    • Tiedoston lähetys – Lataa aiemmin luotu tiedosto.
    • Kansion lähetys – Lataa aiemmin luotu kansio.