Een mededocent toevoegen aan een lesgroep

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Je kunt docenten uitnodigen om deel te nemen aan je lesgroep. Zo kunnen bepaalde activiteiten worden gecoördineerd. Als je Google Groepen gebruikt, kun je ook een groep mededocenten uitnodigen.

Je G Suite-beheerder heeft wellicht ingesteld dat alleen docenten en leerlingen van je eigen school kunnen deelnemen aan lesgroepen. Als je een docent van een andere school wilt toevoegen, neem je contact op met je beheerder en vraag je hem de instellingen voor lidmaatschap van lesgroepen voor je domein te updaten.

Mededocenten of groepen mededocenten uitnodigen

Opmerking: Als je docenten wilt uitnodigen met Google Discussiegroepen, hoef je niet de eigenaar of lid van de groep te zijn, maar moet je wel de groepsleden en e-mailadressen kunnen zien. Als je de lijst niet kunt zien, neem je contact op met je beheerder om je rechten te wijzigen. Meer informatie over problemen met uitnodigingen oplossen.

Een docent uitnodigen als mededocent voor een lesgroep

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep waaraan je mededocenten of groepen wilt toevoegen.
  3. Klik bovenaan op Mensen.

Klik op Mensen

4. Klik op Docenten uitnodigen Docent uitnodigen.

Docenten uitnodigen

5. Je kunt individuele docenten of een groep uitnodigen. Voer het e-mailadres van de docent of groep in.

Terwijl je typt, laat Classroom de overeenkomende adressen zien waaruit je kunt kiezen.

6. Klik in de zoekresultaten op een docent of groep.
  7. (Optioneel) Herhaal stap 5 en 6 om meer docenten of groepen toe te voegen.
  8. Klik op Uitnodigen.

Een uitnodiging om mededocent te worden van een lesgroep accepteren

Een docent die je uitnodigt, krijgt een e-mail waarin hij wordt gevraagd mededocent te worden van je lesgroep. Als de docent wil deelnemen aan de lesgroep, klikt hij op de link in de e-mail of logt hij in bij Classroom en klikt hij op de lesgroepkaart op Accepteren.

Accepteren

Rechten voor mededocenten

Er zijn een paar lesgroeprechten die je moet kennen:

• Alleen de primaire docent kan een lesgroep verwijderen.
  • De primaire docent kan zichzelf niet uitschrijven en kan ook niet worden verwijderd uit een lesgroep.
  • Docenten kunnen niet worden verborgen in een lesgroep.
  • De primaire docent is de eigenaar van de Google Drive-map van de lesgroep.
  • Zodra een mededocent deelneemt aan de lesgroep, heeft hij toegang tot de Google Drive-map van de lesgroep.

Maximum lesgroepgrootte

G Suite for Education-accounts

De volgende groottelimieten gelden voor elke lesgroep van docenten met een G Suite for Education-account:

• Maximum aantal docenten: 20
  • Maximum aantal docenten dat is uitgenodigd via een groep: 10
  • Maximum aantal leden (docenten en leerlingen): 1000

Opmerking: Classroom gebruikt Google Groepen voor alle leerlingen en docenten met een G Suite for Education-account. Elke persoon kan maar lid zijn van een bepaald aantal groepen. Zie het gedeelte Lidmaatschap in het artikel Groepsbeleid en -limieten voor meer informatie.

Persoonlijke Google-accounts

Voor docenten met een persoonlijk Google-account gelden aanvullende limieten voor activiteiten als het maken van lesgroepen of het uitnodigen van leerlingen.Meer informatie over Beleid en limieten.