Apuopettajan lisääminen ryhmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit kutsua ryhmääsi opettajia auttamaan ryhmän toiminnan järjestämisessä. Jos käytät Google Ryhmiä, voit myös kutsua apuopettajaryhmän.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja on saattanut sallia ryhmään liittymisen vain oppilaitoksesi opettajille ja oppilaille. Jos haluat lisätä ryhmään toisen oppilaitoksen opettajan, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset.

Mitä apuopettajat voivat tehdä?

Apuopettajat voivat tehdä samoja asioita kuin ensisijaiset opettajatkin, mutta he eivät voi poistaa ryhmää tai ensisijaista opettajaa tai mykistää toista ryhmän opettajaa.

Apuopettajien kutsuminen

Voit kutsua opettajia Google Ryhmien avulla, vaikka et olisi ryhmän omistaja tai jäsen. Sinulla on oltava oikeus nähdä ryhmän jäsenet ja heidän sähköpostiosoitteensa. Jos et näe luetteloa, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia. Lue lisää kutsujen vianetsinnästä.

Opettajan kutsuminen ryhmän apuopettajaksi

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmä ja sitten Henkilöt .

3. Napauta Kutsu opettajia .

Voit kutsua yksittäisiä opettajia tai opettajaryhmän.

4. Kirjoita opettajan tai ryhmän sähköpostiosoite.

Samalla kun kirjoitat, Classroom näyttää hakua vastaavia osoitteita, joista voit valita.

5. Napauta haluamaasi nimeä tai sähköpostiosoitetta.
  6. (Valinnainen) Voit kutsua lisää opettajia tai ryhmiä toistamalla vaiheet 4‒5.
  7. Napauta Kutsu.

Apuopettajakutsun hyväksyminen

Kutsutut opettajat saavat sähköpostin, jossa heitä pyydetään ryhmän apuopettajiksi. Jotta opettaja voi liittyä ryhmään, hänen on joko klikattava sähköpostissa olevaa linkkiä tai kirjauduttava sisään Classroomiin ja valittava ryhmän kortista Hyväksy.

Ryhmiin ja ryhmien kokoon liittyvät rajoitukset

Ryhmien kokorajoitukset

Ryhmän kokorajoitus riippuu Classroomissa käyttämäsi tilin tyypistä.

Tilin tyyppi Rajoitukset
Google Workspace for Education
  • Ryhmässä voi olla enintään 50 opettajaa. Voit kutsua useampia, mutta ryhmään voi liittyä vain 50 opettajaa.
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä on 1 000.
Henkilökohtaiset Google-tilit
  • Ryhmässä voi olla enintään 50 opettajaa. Voit kutsua useampia, mutta ryhmään voi liittyä vain 50 opettajaa.
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä on 250.
  • Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lisätietoja on Classroomin käyttöä koskevat rajoitukset ‑artikkelissa.

Google Ryhmiä koskevat rajoitukset

Classroom käyttää Google Ryhmiä kaikille oppilaille ja opettajille, joilla on Google Workspace for Education ‑tili.

• Kukin henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä.
  • Jos kutsut Google Ryhmän jäsenet liittymään ryhmään apuopettajina, Ryhmässä voi olla enintään 10 jäsentä.

Lisätietoja on Ryhmien käytännöt ja rajoitukset ‑artikkelissa.

Muuta aiheeseen liittyvää