Ryhmien asetusten määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille.

Jotta oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä toisen verkkotunnuksen ryhmiin tai muiden verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin, sinun on muutettava ryhmien jäsenyysasetuksia Google-hallintakonsolissa.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Ryhmän jäsenyyden määrittäminen

Voivatko verkkotunnukseni käyttäjät liittyä muilla käyttäjätilityypeillä luotuihin ryhmiin?
Käyttäjät voivat liittyä eri tilityypeillä luotuihin ryhmiin, jos oma tilityyppisi ja määrittämäsi asetukset sallivat sen.
Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?

G Suite for Education tai G Suite järjestöille

G Suite for Education tai G Suite järjestöille Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite Basic, Business tai Enterprise G Suite Basic, Business tai Enterprise Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite for Education tai G Suite järjestöille G Suite Basic, Business tai Enterprise tai henkilökohtainen Google-tili Ei
G Suite Basic, Business tai Enterprise G Suite for Education, G Suite järjestöille tai henkilökohtainen Google-tili

Ei

Henkilökohtainen Google-tili G Suite for Education tai G Suite Basic, Business tai Enterprise Kyllä, jos G Suite ‑organisaatio sallii sen.
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Lue lisää Classroomin käyttöoikeuksien hallinta ‑artikkelista.

Ryhmien liittymisoikeuksien määrittäminen

Jos sallit verkkotunnuksesi ulkopuolisten käyttäjien liittymisen ryhmiisi, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • G Suite for Education tai G Suite järjestöille: Klikkaa G Suiteja sittenClassroom.
    • G Suite Basic, Business tai Enterprise: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät: Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin. Kyseisten verkkotunnusten G Suite ‑järjestelmänvalvojien on lisättävä verkkotunnuksesi omaan sallittujen luetteloonsa.
    • Kaikki G Suite ‑käyttäjät: Kaikki G Suiten käyttäjät, joilla on pääsy Classroomiin, voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Kaikki käyttäjät: Kaikki G Suiten käyttäjät, joilla on pääsy Classroomiin, sekä kaikki henkilökohtaisen Google-tilin käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.
Verkkotunnuksen käyttäjien liityttävissä olevien ryhmien valinta
Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen verkkotunnuksen ulkopuolisiin ryhmiin, verkkotunnuksestasi voidaan jakaa tiedostoja muualle.
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • G Suite for Education tai G Suite järjestöille: Klikkaa G Suiteja sittenClassroom.
    • G Suite Basic, Business tai Enterprise: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Mihin ryhmiin verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä ‑kohdasta:
    • Vain oman verkkotunnuksesi ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä vain oman verkkotunnuksensa ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä sallittujen verkkotunnusten ryhmiin.
    • Kaikki G Suite ‑ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä minkä tahansa G Suite ‑verkkotunnuksen ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.

Luotettujen verkkotunnusten sallittujen luettelon käyttäminen

Kun lisäät verkkotunnuksen sallittujen luetteloon, verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kyseisen verkkotunnuksen ryhmiin ja kyseisen verkkotunnuksen käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin. Aliverkkotunnuksia ja verkkotunnusten aliaksia ei lasketa mukaan, kun verkkotunnus lisätään sallittujen luetteloon. Sallittujen luetteloon voi lisätä vain G Suite ‑verkkotunnuksia.

Jotta verkkotunnusten salliminen toimii oikein Classroomissa, molempien verkkotunnusten G Suite ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsolissa. Sen jälkeen heidän on sallittava tiedostonjako verkkotunnusten välillä Google Driven asetuksista. Lue lisää verkkotunnusten lisäämisestä sallittuihin.

Verkkotunnuksen lisääminen sallittuihin
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • G Suite for Education tai G Suite järjestöille: Klikkaa G Suiteja sittenClassroom.
    • G Suite Basic, Business tai Enterprise: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdan vierestä Muokkaaja sittenLisää uusi.
  6. Lisää verkkotunnuksen täydellinen osoite ja klikkaa Lisää verkkotunnus sallittujen luetteloon.
    Huom. Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.
Verkkotunnuksen poistaminen sallituista
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • G Suite for Education tai G Suite järjestöille: Klikkaa G Suiteja sittenClassroom.
    • G Suite Basic, Business tai Enterprise: Klikkaa Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdasta Muokkaa.
  6. Klikkaa poistettavan verkkotunnuksen nimen vierestä Poistaja sittenPoista sallittujen luettelosta.

Tiedostonjako-oikeuden antaminen sallituille verkkotunnuksille

Jotta verkkotunnuksesi ulkopuoliset käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ja palauttaa kotitehtäviä, sinun on sallittava Drive-asetuksissa tiedostojen jakaminen organisaatiosi ulkopuolelle. Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen toisten verkkotunnusten ryhmiin, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

Jos muutat Driven asetuksia sen jälkeen, kun käyttäjät ovat liittyneet ryhmiin, saatat estää heitä suorittamasta tehtäviä. On esimerkiksi mahdollista, että oppilas ei saa palautettua tehtävää opettajalle tai että opettaja ei saa palautettua tarkastettua työtä oppilaalle.

Jakamisoikeuksien määrittäminen:

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenGoogle Workspaceja sittenDrive and Docs.
  3. Valitse Jakamisasetuksetja sittenJakamisvalinnat.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit or a configuration group.
  5. Valitse Jakaminen verkkotunnuksen Organisaation nimi ulkopuolelle ‑kohdasta Sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset.
    Huom. Tämä on jakamisen vähimmäistaso. Voit myös valita laajemmat oikeudet. Lue lisää tiedostojen jakamisoikeuksien määrittämisestä.
  6. (Valinnainen) Valitse Näytä varoitus, kun organisaation käyttäjien omistamia tiedostoja jaetaan sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjien kanssa ‑valintaruutu.
  7. (Valinnainen) Valitse Salli organisaation käyttäjien vastaanottaa tiedostoja sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ulkopuolella olevilta käyttäjiltä ‑valintaruutu.
  8. Valitse Tallenna.