Ryhmien asetusten määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille

G Suite ‑järjestelmänvalvojana päätät

• kuka voi liittyä verkkotunnuksesi kursseille
  • mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä.

Ryhmän jäsenyyden määrittäminen

Classroom on aluksi määritetty niin, että käyttäjät voivat liittyä vain oman verkkotunnuksensa ryhmiin. Jotta ulkopuoliset käyttäjät voisivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ja omat käyttäjäsi muiden verkkotunnusten ryhmiin, sinun on määritettävä ryhmien jäsenyysasetukset Google-hallintakonsolissa.

Jotta verkkotunnuksesi ulkopuoliset käyttäjät voivat liittyä ryhmiisi ja palauttaa tehtäviä, sinun on sallittava Drive-asetuksissa tiedostojen jakaminen organisaatiosi ulkopuolelle. Jos sallit käyttäjiesi liittymisen verkkotunnuksen ulkopuolisiin ryhmiin, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja. Lisätietoja on artikkelissa Set Drive users' file sharing permissions

Voivatko käyttäjäni liittyä muilla käyttäjätilityypeillä luotuihin ryhmiin?

Käyttäjät voivat ehkä liittyä eri tilityyppien käyttäjien luomiin ryhmiin, jos käyttäjän tilityyppi ja määrittämäsi asetukset sallivat sen.

Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • henkilökohtainen Google-tili

Ei

henkilökohtainen Google-tili henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Lisätietoja on artikkelissa Classroomin käyttöoikeuksien hallinta

Ryhmien liittymisasetusten määrittäminen

Jos sallit verkkotunnuksesi ulkopuolisten käyttäjien liittymisen ryhmiisi, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät: Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin. Lisää kyseiset verkkotunnukset sallittujen luetteloon, ja pyydä niiden järjestelmänvalvojia lisäämään sinun verkkotunnuksesi omaan sallittujen luetteloonsa.
    • Kaikki G Suite ‑käyttäjät: Kaikki G Suiten Classroom-käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Kaikki käyttäjät: Kuka tahansa, joka voi käyttää Classroomia tai henkilökohtaista Google-tiliä, voi liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
  5. Klikkaa Tallenna.

Verkkotunnuksen käyttäjiä koskevien ryhmärajoitusten määrittäminen

Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen verkkotunnuksen ulkopuolisiin ryhmiin, verkkotunnuksestasi voidaan jakaa tiedostoja muualle.
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  4. Valitse seuraavista vaihtoehdoista Mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä ‑kohdasta:
    • Vain oman verkkotunnuksesi ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä vain verkkotunnuksessa oleviin ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ryhmiin.
    • Kaikki G Suite ‑ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä minkä tahansa G Suite ‑verkkotunnuksen ryhmiin.
  5. Klikkaa Tallenna.

Verkkotunnusten lisääminen sallittujen luetteloon

Kun lisäät sallittuja verkkotunnuksia Classroomiin, luotettujen verkkotunnusten käyttäjät voivat osallistua verkkotunnuksesi kursseille. Samoin omat käyttäjäsi voivat liittyä luotettujen verkkotunnusten ryhmiin. Jotta sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset toimivat oikein Classroomissa, molempien verkkotunnusten G Suite ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsolissa.

Aliverkkotunnuksia ja verkkotunnusaliaksia ei sisällytetä, kun lisäät verkkotunnuksen sallittujen luetteloon, joten lisää ne erikseen tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi lisäät verkkotunnuksen abbeycollege.com sallittujen luetteloon ja käytössä on myös abbeyschool.com, sinun on lisättävä myös abbeyschool.com sallittujen luetteloon, jotta käyttäjät saavat käyttöoikeuden kyseisen organisaation jaettuihin tiedostoihin. Lisätietoja on kohdassa Verkkotunnusten lisääminen sallittujen luetteloon G Suitessa.

Kun olet lisännyt sallitun verkkotunnuksen, sinun on sallittava Drive-asetuksissa tiedostojen jakaminen verkkotunnusten välillä.

Verkkotunnuksen lisääminen sallittujen luetteloon
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  4. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdan vieressä Muokkaa.
  5. Kirjota verkkotunnuksen täydellinen osoite ja klikkaa Lisää.
  6. Valitse Tallenna.

Huom. Voi kestää jopa 24 tuntia, ennen kuin muutokset tulevat voimaan.

Tiedostojen jakamisoikeuksien myöntäminen sallituille verkkotunnuksille

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa Jakamisasetukset.
  4. Valitse vasemmassa paneelissa haluamasi organisaatioyksikkö.
  5. Valitse Organisaation ulkopuolella jakaminen ‑kohdasta Sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset.

Huom. Tämä on jakamisen vähimmäistaso. Voit valita myös vapaammat jakamisasetukset. Lisätietoja on artikkelissa Set Drive users' file sharing permissions.

6. (Valinnainen) Valitse ruutu Näytä varoitus, kun organisaation käyttäjien omistamia tiedostoja jaetaan sallittujen verkkotunnusten käyttäjille.
  7. (Valinnainen) Valitse ruutu Salli organisaation käyttäjien vastaanottaa sallittujen verkkotunnusten ulkopuolisia tiedostoja.
  8. Klikkaa Tallenna.

Huom. Jos muutat Driven asetuksia sen jälkeen, kun käyttäjät ovat liittyneet kursseille, saatat estää heitä suorittamasta tehtäviä. On esimerkiksi mahdollista, että oppilas ei välttämättä saa palautettua tehtävää opettajalle tai että opettaja ei saa palautettua tarkastettua työtä oppilaalle.

Sallitun verkkotunnuksen poistaminen

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  4. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdan vierestä Muokkaa.
  5. Klikkaa Poista Poista sallitun verkkotunnuksen nimen vierestä.
  6. Klikkaa Tallenna.