Ryhmien asetusten määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Jotta oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä toisen verkkotunnuksen ryhmiin tai muiden verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin, sinun on muutettava ryhmien jäsenyysasetuksia Google-hallintakonsolissa.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Ryhmän jäsenyyden määrittäminen

Voivatko verkkotunnukseni käyttäjät liittyä muilla käyttäjätilityypeillä luotuihin ryhmiin?
Jos organisaatiosi järjestelmänvalvoja sen sallii ja tilityyppi on sopiva, pystyt ehkä liittymään sellaisten käyttäjien luomiin ryhmiin, joiden tilityyppi on erilainen kuin sinun.
Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?

Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille

Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille G Suite Basic tai Business, Google Workspace for Education Plus tai henkilökohtainen Google-tili Ei
G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Google Workspace for Education, G Suite järjestöille tai henkilökohtainen Google-tili

Ei

Henkilökohtainen Google-tili Google Workspace for Education, G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus Kyllä, jos Google Workspace ‑organisaatio sallii sen
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Lue lisää Classroomin käyttöoikeuksien hallinta ‑artikkelista.

Ryhmien liittymisoikeuksien määrittäminen

Jos sallit verkkotunnuksesi ulkopuolisten käyttäjien liittymisen ryhmiisi, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille: Valitse Google Workspaceja sittenClassroom.
    • G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Valitse Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Kuka voi liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ‑kohdasta:
    • Vain verkkotunnuksen käyttäjät: Vain oman verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjät: Sallittujen verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin. Kyseisten verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on lisättävä verkkotunnuksesi omaan sallittujen luetteloonsa.
    • Kaikki Google Workspace ‑käyttäjät: Kaikki Google Workspacen käyttäjät, joilla on Classroomin käyttöoikeudet, voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
    • Kaikki käyttäjät: Kaikki Google Workspacen käyttäjät, joilla on Classroomin käyttöoikeudet, sekä kaikki henkilökohtaisen Google-tilin käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.
Verkkotunnuksen käyttäjien liityttävissä olevien ryhmien valinta
Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen verkkotunnuksen ulkopuolisiin ryhmiin, verkkotunnuksestasi voidaan jakaa tiedostoja muualle.
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille: Valitse Google Workspaceja sittenClassroom.
    • G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Valitse Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Valitse Ryhmän asetuksetja sittenTietoja ryhmän jäsenyydestä.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Mihin ryhmiin verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä ‑kohdasta:
    • Vain oman verkkotunnuksesi ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä vain oman verkkotunnuksensa ryhmiin.
    • Sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä sallittujen verkkotunnusten ryhmiin.
    • Kaikki Google Workspace ‑ryhmät: Verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä minkä tahansa Google Workspace ‑verkkotunnuksen ryhmiin.
  6. Klikkaa Tallenna.

Luotettujen verkkotunnusten sallittujen luettelon käyttäminen

Kun lisäät verkkotunnuksen sallittujen luetteloon, verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä kyseisen verkkotunnuksen ryhmiin ja kyseisen verkkotunnuksen käyttäjät voivat liittyä oman verkkotunnuksesi ryhmiin. Aliverkkotunnuksia ja verkkotunnusten aliaksia ei lasketa mukaan, kun verkkotunnus lisätään sallittujen luetteloon. Sallittujen luetteloon voi lisätä vain Google Workspace ‑verkkotunnuksia.

Jotta verkkotunnusten salliminen toimii oikein Classroomissa, molempien verkkotunnusten Google Workspace ‑järjestelmänvalvojien on tehtävä muutoksia Google-hallintakonsolissa. Sen jälkeen heidän on sallittava tiedostonjako verkkotunnusten välillä Google Driven asetuksista. Lue lisää verkkotunnusten lisäämisestä sallittuihin.

Verkkotunnuksen lisääminen sallittuihin
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille: Valitse Google Workspaceja sittenClassroom.
    • G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Valitse Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdan vierestä Muokkaaja sittenLisää uusi.
  6. Lisää verkkotunnuksen täydellinen osoite ja klikkaa Lisää verkkotunnus sallittujen luetteloon.
    Huom. Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.
Verkkotunnuksen poistaminen sallituista
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto tilityyppisi mukaan:
    • Google Workspace for Education tai G Suite järjestöille: Valitse Google Workspaceja sittenClassroom.
    • G Suite Basic tai Business tai Google Workspace for Education Plus: Valitse Googlen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset.
  5. Klikkaa Näytä määritetyt sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset ‑kohdasta Muokkaa.
  6. Klikkaa poistettavan verkkotunnuksen nimen vierestä Poistaja sittenPoista sallittujen luettelosta.

Tiedostonjako-oikeuden antaminen sallituille verkkotunnuksille

Jotta verkkotunnuksesi ulkopuoliset käyttäjät voivat liittyä verkkotunnuksesi ryhmiin ja palauttaa kotitehtäviä, sinun on sallittava Drive-asetuksissa tiedostojen jakaminen organisaatiosi ulkopuolelle. Jos sallit verkkotunnuksesi käyttäjien liittymisen toisten verkkotunnusten ryhmiin, verkkotunnukseesi voidaan jakaa tiedostoja.

Jos muutat Driven asetuksia sen jälkeen, kun käyttäjät ovat liittyneet ryhmiin, saatat estää heitä suorittamasta tehtäviä. On esimerkiksi mahdollista, että oppilas ei saa palautettua tehtävää opettajalle tai että opettaja ei saa palautettua tarkastettua työtä oppilaalle.

Jakamisoikeuksien määrittäminen:

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenGoogle Workspaceja sittenDrive and Docs.
  3. Valitse Jakamisasetuksetja sittenJakamisvalinnat.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit or a configuration group.
  5. Valitse Jakaminen verkkotunnuksen Organisaation nimi ulkopuolelle ‑kohdasta Sallittujen luetteloon lisätyt verkkotunnukset.
    Huom. Tämä on jakamisen vähimmäistaso. Voit myös valita laajemmat oikeudet. Lue lisää tiedostojen jakamisoikeuksien määrittämisestä.
  6. (Valinnainen) Valitse Näytä varoitus, kun organisaation käyttäjien omistamia tiedostoja jaetaan sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten käyttäjien kanssa ‑valintaruutu.
  7. (Valinnainen) Valitse Salli organisaation käyttäjien vastaanottaa tiedostoja sallittujen luetteloon lisättyjen verkkotunnusten ulkopuolella olevilta käyttäjiltä ‑valintaruutu.
  8. Valitse Tallenna.