Delen met Classroom vanaf een mobiel apparaat

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt webpagina's toevoegen aan nieuwe opdrachten, vragen of mededelingen in een lesgroep zonder de webpagina die je wilt delen te hoeven verlaten. Als je Delen met Classroom Knop Delen met Classroom ziet staan op een webpagina, kun je een nieuwe opdracht maken zonder eerst naar Classroom te gaan. Delen met Classroom staat tussen de andere social media-pictogrammen op de webpagina.

Op je apparaat kun je links, video's, afbeeldingen en Google Drive-items delen met Classroom.

1. Tik op de website, link, video of afbeelding op Meer Meer en vervolgens Delen en vervolgens Classroom Classroom.
  2. Standaard wordt de lesgroep geselecteerd die het laatste actief was. Als je de lesgroep wilt wijzigen, tik je op Volgende Volgende en selecteer je een andere lesgroep.
  3. Tik op het soort bericht dat je wilt gebruiken.
  4. Maak de opdracht, vraag of aankondiging af en tik op Plaatsen Plaatsen.

Ik zie het pictogram Delen met Classroom niet

Als je Delen met Classroom Knop Delen met Classroom niet ziet, kun je de webpagina nog steeds delen met de volgende opties:

Website-eigenaren voegen Delen met Classroom Knop Delen met Classroom toe, niet Classroom of Google. Als het pictogram dus niet op de website staat, betekent dit dat de eigenaar het niet heeft toegevoegd aan zijn site.

Doe het volgende als je wilt dat Delen met Classroom Knop Delen met Classroom wordt toegevoegd aan een website: