Een gearchiveerde lesgroep bekijken

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Wanneer een lessenreeks klaar is, kan je docent de lesgroep archiveren. De lesgroep wordt dan verwijderd van je Classroom-homepage en in een apart gedeelte geplaatst. Zo blijft je homepage overzichtelijk.

Opmerking: Alleen docenten kunnen een lesgroep archiveren of verwijderen. Zie Afmelden voor een lesgroep als je een lesgroep definitief wilt verwijderen. Je kunt je echter niet afmelden voor gearchiveerde lesgroepen.

Wanneer een lesgroep wordt gearchiveerd, gebeurt het volgende

• Je ziet de lesgroep niet meer op je homepage.
  • Je kunt een gearchiveerde lesgroep en alle materialen erin nog steeds bekijken.
  • Je kunt de lesgroep alleen bekijken, je kunt geen werk inleveren of items verwijderen.
  • Je hebt nog steeds toegang tot het lesgroepmateriaal in de Google Drive-map van de lesgroep.
  • Je kunt je niet afmelden voor de lesgroep. Als je je wilt afmelden voor een gearchiveerde lesgroep, neem je contact op met je docent.

Een gearchiveerde lesgroep bekijken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik bovenaan op Menu Menu.

Klik op Menu

3. Scroll naar beneden en klik op Gearchiveerde lesgroepen.
    Opmerking: Als er geen lesgroepen zijn gearchiveerd, staat deze optie niet in het menu.

Gearchiveerde lesgroepen

4. Klik op de lesgroep die je wilt bekijken.