Vil du prøve Google Classroom? Registrer deg her!

Nyheter i Classroom

Vi legger ofte til nye funksjoner i Classroom. På denne siden finner du en beskrivelse av hver nye funksjon samt en link til mer informasjon om hvordan du bruker den i Classroom. Sjekk denne siden hver måned for å se hva vi har lagt til.

For å se siste nytt om Classroom, følg Google for Education på Google+ eller Twitter, og abonner på Google for Education-bloggen.

Mai 2017

Nye funksjoner:

Mars 2017

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Nye funksjoner:

Februar 2017

Nye funksjoner:

• Varselkontroller: Lærere og elever kan angi hvilke mobilvarsler de vil motta.
  • Varsler til elever: Elever kan motta e-post- og mobilvarsler når de har oppgaver som ikke er levert, og som har frist innen 24 timer.
Januar 2017

Nye funksjoner:

Ny Android-funksjon:

• Lærere kan endre kursbeskrivelser og legge til materiale på Info-fanen.
Desember 2016

Foresatte kan motta sammendrag på e-post på en hvilken som helst e-postadresse – det er ikke nødvendig å opprette eller logge på noen Google-konto.

November 2016

Nye Android-funksjoner:

• Lærere kan planlegge oppgaver, spørsmål eller kunngjøringer og angi at de skal legges ut senere. Et planlagt innlegg blir automatisk publisert i kursstrømmen på angitt dato og klokkeslett.
  • På enheter med Android 7.0 Nougat kan lærere og elever dra og slippe materiale fra en annen app til Classroom når de to appene er åpne i modus for delt skjerm.
Oktober 2016

Ny funksjon på nettet og på Android-enheter:

Ny Android-funksjon:

• Lærere og elever kan skrive og tegne på oppgaver via mobilenheter.

Nye Apple® iOS®-funksjoner:

September 2016

Ny funksjon på nettet:

Nye Android-funksjoner:

August 2016

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• Sammendrag til foresatte: Lærere og administratorer kan invitere foresatte til å registrere seg for å få sammendrag via e-post om elevene de er foresatte for. De foresatte kan velge hvor ofte de skal få sammendraget – daglig eller ukentlig – og de kan avslutte abonnementet når som helst. Sammendragene inneholder elevens manglende eller kommende innleveringer samt nye kunngjøringer og spørsmål som er lagt ut av lærerne i kursstrømmen.
  • Emner for å organisere strømmen: Lærere kan organisere kursstrømmen ved å legge til emner for innlegg. Elever og lærere kan filtrere strømmen etter emne.
  • Lærere og elever kan forhåndsvise materiale som er lagt ved i oppgaver eller innlegg.
  • Lærere og elever kan se e-postvarsler ordnet etter kurs ved å bruke Inbox by Gmail. Viktige oppdateringer fra nylige e-poster blir fremhevet i hver gruppe.
  • Lærere kan legge til emner når de oppretter kurs.

Nye mobilappfunksjoner:

• Merknader via mobilappen: I Classroom-mobilappen kan lærere og elever fremheve elementer og tegne og skrive på dokumenter og PDF-filer.
  • Lærere kan holde avstemninger blant elever ved hjelp av flervalgspørsmål og la elevene se sammendrag av svarene fra klassen.
  • På Apple® iOS® kan lærere legge ut innlegg i flere kurs på én gang.
Juli 2016

Oppdaterte funksjoner for mobilappen:

Juni 2016

Oppdaterte iOS-funksjoner:

• Lærere kan invitere elever og medlærere til kursene sine.
  • Lærere kan ignorere elever.
  • Lærere kan opprette og planlegge oppgaver eller spørsmål uten frister.
Mai 2016
  • Skolearbeid i Classroom API: Tredjepartsapper kan opprette oppgaver i kursstrømmen, levere inn arbeid for elevene og sende karakterer tilbake til Classroom.
  • Flere metadata for kurs i Classroom API: Tredjepartsapper har lesetilgang til Disk-mapper og grupper for kurs.
  • Lærere kan planlegge oppgaver, spørsmål eller kunngjøringer og angi at de skal legges ut senere. Et planlagt innlegg blir automatisk publisert i kursstrømmen på angitt dato og klokkeslett.

Oppdaterte Android-funksjoner:

• Brukere kan enkelt dele innhold fra andre mobilapper for å lage innlegg i Classroom.
  • Lærere kan invitere eller fjerne elever og medlærere.
  • Lærere kan ignorere elever.

Oppdaterte iOS-funksjoner:

April 2016
  • Lærere kan holde avstemninger blant elevene ved hjelp av flervalgsspørsmål og la elevene se et sammendrag av svarene fra klassen.

Oppdaterte iOS-funksjoner:

Mars 2016

Oppdaterte Android-funksjoner:

• Lærere kan lage utkast til alle typer innlegg – oppgaver, spørsmål og kunngjøringer – og lagre dem for å legge dem ut senere. Lærere kan legge ved YouTube-videoer og legge dem ut i flere kurs.
  • På Android-enheter kan lærere og elever konfigurere varslene sånn at de straks ser nye varsler de har fått. Når en liten, rød sirkel vises i Classroom-menyen, betyr det at det har kommet nye varsler.
Februar 2016
  • Personlig tilpasset kommende arbeid: Elevene ser bare sine egne uferdige oppgaver i listen over kommende arbeid for et kurs. Kommende arbeid vises på et kurskort og i strømmen for kurset.
Desember 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Oppdaterte funksjoner for mobilappen:

• Lærere kan opprette kortsvarspørsmål i strømmene for kursene sine, og de kan gi elevene mulighet til å endre svarene sine og dessuten se og svare på klassekameratenes besvarelser.
  • Google Skjemaer: Lærere kan enkelt legge ved skjemaer i innlegg og åpne eventuelle svar.
  • På Android kan lærerne gjenbruke eksisterende innlegg (kunngjøringer, oppgaver og spørsmål) fra nåværende eller tidligere kurs.
Oktober 2015
  • Google Skjemaer: Lærere kan enkelt legge ved Google-skjemaer i innlegg og åpne svarene fra Classroom. Når lærerne legger ved et skjema i en oppgave, og det ikke er noe annet som skal gjøres i oppgaven, merkes oppgaven automatisk som ferdig når elevene har fylt ut skjemaet.
September 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• Google Kalender: Hvert kurs har en egen kalender, og lekser med leveringsfrist legges automatisk til i kalenderen. Lærerne og elevene kan se på kalenderen i Classroom eller i Google Kalender på datamaskiner og mobilenheter.
  • Del til Classroom med Chrome: Elever og lærere kan bruke Chrome-utvidelsen Del til Classroom for å dele innhold med kursene sine. Lærerne kan bruke utvidelsen til å sende ut nettsider umiddelbart til alle elevene på et kurs, eller til å opprette oppgaver eller kunngjøringer i Classroom.
August 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• Still og svar på spørsmål: Lærerne kan legge ut kortsvarspørsmål til elevene når som helst i strømmen for kurset. Det finnes alternativer for å la elevene endre svarene sine og se og svare på klassekameratenes svar. Elevene svarer på spørsmålet i strømmen for kurset, og lærerne kan sette karakter på svarene hvis de ønsker det.
  • Gjenbruk av innlegg: Lærerne kan gjenbruke eksisterende innlegg (kunngjøringer, oppgaver, spørsmål) fra et gjeldende eller tidligere kurs.
  • Flytt innlegg til toppen av kursstrømmen: Lærerne kan endre rekkefølgen på innleggene i kursstrømmen ved å flytte et element til toppen av strømmen, slik at det blir prioritert.
  • Visuell oppdatering: Classroom har en ny og enklere utforming for å opprette og legge ut oppgaver, kunngjøringer og spørsmål, og for å vise informasjon om oppgavene. Den nye utformingen gir rask og enkel tilgang for både lærere og elever.
Juli 2015
  • Godkjente domener: Nå kan du godkjenne andre G Suite for Education-domener, sånn at elever, lærere og ansatte på ulike domener kan samarbeide effektivt i Disk og Classroom.
  • Mobilvarsler: Elevene kan umiddelbart se det når en lærer oppretter nye oppgaver eller kunngjøringer, kommenterer innleggene til elever eller setter karakter på og returnerer oppgaver. Lærerne kan umiddelbart se det når elever kommenterer innlegg eller sender læreren private meldinger, og når læreren blir invitert til å undervise på et kurs.
Juni 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• Classroom-deleknapp: Lærere og elever kan dele linker, videoer og bilder fra andre nettsteder eller produkter, i Classroom.
  • Classroom API: Gjør det mulig for administratorer å klargjøre og administrere kurs i større mengder, og for utviklere å integrere programmene sine med Classroom.
  • Konfigurering av datatilgang for Classroom: Administratorer kan bestemme om brukerne på et domene kan gi andre programmer tilgang til Classroom-dataene sine.
  • Mobilvarsler: I løpet av få uker kan elevene – ved hjelp av mobilvarsler for iOS- og Android-apper – bli varslet så snart de får nye oppgaver, karakterer eller kommentarer fra medelever eller lærere.
Mai 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Oppdaterte funksjoner for mobilappen:

April 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Februar 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Januar 2015

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• Mobilapp for Android og iOS: Med Classroom-mobilappen kan elevene utføre arbeidet sitt når som helst og hvor som helst. Den er utformet for skoler med iPad-enheter eller Android-nettbrett, skoler som tillater bruk av egen enhet (BYOD) for lærere, samt elevenes personlige enheter. Her er noen av de mobilspesifikke funksjonene som er tilgjengelige via appen:
    • Bilder: Elevene kan legge ved bilder i oppgaver eller innlegg for å dele dem med læreren eller hele klassen.
    • Deling fra andre apper: Elevene kan også enkelt legge ved bilder, PDF-filer og nettsider fra andre apper, i oppgavene sine.
    • Tilgang uten nett: Med bufring uten nett kan elevene se på gjøremålslistene sine – selv når de ikke er tilkoblet Internett.
  • Arkivering av kurs: På slutten av skoleåret eller semesteret kan det være lurt å arkivere kurs for å ta vare på kursmateriellet samt oppgaver og innlegg i kursstrømmen.
  • Oppgaveside for lærere: På oppgavesiden kan lærerne se gjennom elevenes arbeid med forskjellige oppgaver, og se på karakterer eller tidligere kommentarer.
Desember 2014
  • Legg ved flere Disk-filer: Lærere kan legge ved flere Disk-filer i en oppgave.
  • Profilbilde i Innstillinger: Lærere og elever kan angi profilbilder i Classroom på en enkel måte.
  • Lærerne er redigerere: Lærerne blir lagt til som redigerere for Disk-filer som legges ved i elevenes oppgaver, sånn at de kan se versjonsloggen og gi tilbakemeldinger før oppgavene blir levert inn og etter at de er returnert.
Oktober 2014

Blogginnlegg (bare på engelsk)

• +-omtaler: Du kan +-omtale klassekamerater eller læreren din i kommentarer og innlegg.
  • Inviter elever på en enklere måte ved hjelp av Groups: Hvis du allerede har konfigurert en Google-gruppe for kurset ditt, kan du nå bruke den gruppen til å invitere elever til Classroom.
  • Merk oppgaver som ferdige: Det er ikke alle oppgaver som krever at elevene leverer inn arbeid på nettet. En oppgave kan for eksempel bestå i å lese et kapittel eller utføre et eksperiment, så elevene kan ganske enkelt merke oppgaver som ferdige hvis de ikke skal levere inn noe.
  • Lærere kan kontrollere strømmen: Lærerne kan angi tillatelser for å angi om elevene skal kunne legge ut eller kommentere i strømmen, hindre enkeltelever i å legge ut kommentarer eller innlegg samt se tidligere slettede elementer i strømmen.
  • Eksportér alle karakterer: Lærerne kan laste ned karakterer for alle oppgavene for en klasse på én gang, slik at det blir enklere å eksportere oppgaver til karakterbøker.
  • Sortér etter for- eller etternavn: Lærere kan også velge å sortere elevene etter for- eller etternavn, avhengig av hva de trenger.
August 2014

Blogginnlegg (bare på engelsk)

Classroom-lansering: Classroom er utviklet for å hjelpe lærere med å lage og samle inn oppgaver uten bruk av papir, med tidsbesparende funksjoner som for eksempel muligheten til automatisk å lage en kopi av et Google-dokument til hver enkelt elev.