Vil I prøve Google Classroom? Tilmeld jer her.

Nyheder i Classroom

Vi tilføjer ofte nye funktioner i Classroom. Denne side indeholder en beskrivelse af de respektive nye funktioner og et link til flere oplysninger om, hvordan de bruges i Classroom. Kig forbi denne side en gang om måneden, og se, hvad vi har tilføjet.

Du får de seneste opdateringer om Classroom ved at følge Google for Education på Google+ eller Twitter og abonnere på Google for Education-bloggen.

Juni 2017

Nye API-funktioner:

• Planlæg kursusopgaver – i apps kan der planlægges kursusopgaver, som skal indsendes på en senere dato eller et senere klokkeslæt, ved at indstille feltet scheduledTime for kursusopgaver
  • Se holdkalender – apps kan få adgang til calendarId for et kursus, så der kan oprettes integrerede funktioner mellem Classroom og Google Calendar API
  • Identificer bekræftede undervisere – apps kan nu identificere, om en given bruger er bekræftet underviser
Maj 2017

Nye funktioner:

Marts 2017

Blogindlæg (kun på engelsk)

Nye funktioner:

• Classroom fås til personlige Google-konti: Personer, der modtager hjemmeundervisning, deltager i selvstudieprogrammer, gerne vil fortsætte med at lære efter skolen, og andre, der ikke er knyttet til en skole, kan nu bruge Classroom med en personlig Google-konto.
  • Inviter elever via mail: Undervisere kan invitere elever og medundervisere via mail til at deltage på et hold.
Februar 2017

Nye funktioner:

• Kontrol over underretninger: Undervisere og elever kan angive, hvilke mobilunderretninger de vil modtage.
  • Underretninger til elever: Elever kan modtage mails og mobilunderretninger, når de har opgaver, der skal afleveres inden for 24 timer.
Januar 2017

Nye funktioner:

Ny Android-funktion:

• Lærere kan redigere holdbeskrivelsen og tilføje materialer på fanen Om.
December 2016

Værger kan modtage e-mailoversigter med en hvilken som helst e-mailadresse uden at oprette eller logge ind på en Google-konto.

November 2016

Nye Android-funktioner:

• Undervisere kan planlægge opgaver, spørgsmål eller meddelelser, som skal indsendes på en senere dato. Indlægget offentliggøres derefter automatisk i holdstrømmen på den planlagte dato og det planlagte tidspunkt.
  • På enheder med Android 7.0 Nougat kan lærere og elever trække og slippe materiale til Classroom fra en anden app, når de to apps er åbnet på en opdelt skærm.
Oktober 2016

Ny net- og Android-funktion:

Ny Android-funktion:

Nye Apple® iOS®-funktioner:

September 2016

Ny netfunktion:

Nye Android-funktioner:

August 2016

Blogindlæg (kun på engelsk)

• Oversigter til værger: Undervisere og administratorer kan invitere værger til at tilmelde sig e-mailoversigter for at følge elevernes udvikling. Værger vælger selv, hvor ofte de vil modtage en oversigt – dagligt eller ugentligt – og de kan til enhver tid afmelde dem. Oversigterne indeholder en elevs manglende eller kommende arbejde samt nye meddelelser og spørgsmål fra underviserne i holdstrømmen.
  • Emner til organisation af strømmen : Undervisere kan organisere holdstrømmen ved at føje emner til indlæg. Undervisere og elever kan filtrere strømmen efter emne.
  • Undervisere og elever kan se eksempler på materialer, der er knyttet til lektier eller indlæg.
  • Undervisere og elever kan se e-mailunderretninger efter hold ved hjælp af Inbox by Gmail. Vigtige opdateringer fra nye e-mails fremhæves i hver gruppe.
  • Undervisere kan tilføje et emne, når et hold oprettes.

Nye funktioner til mobilapps:

• Mobilannoteringer: Undervisere og elever kan tegne, markere indhold og skrive noter i dokumenter og PDF'er i mobilappen Classroom.
  • Undervisere kan teste deres elever med multiple choice-spørgsmål og give eleverne adgang til at se en oversigt over deres holdkammeraters svar.
  • I Apple® iOS® kan undervisere oprette indlæg til flere hold.
Juli 2016

Opdaterede funktioner i mobilappen:

Juni 2016

Opdaterede iOS-funktioner:

• Undervisere kan invitere elever til at slutte sig til deres hold og andre undervisere til at undervise deres hold.
  • Undervisere kan ignorere elever.
  • Undervisere kan oprette eller planlægge opgaver eller spørgsmål uden en afleveringsfrist.
Maj 2016
  • Kursusopgaver i Classroom API: Tredjepartsapplikationer kan oprette lektier i holdstrømmen, aflevere opgaver for elever og sende karakterer tilbage til Classroom.
  • Yderligere kursusmetadata i Classroom API: Tredjepartsapplikationer kan se kursusdrevmapper og kursusgrupper.
  • Undervisere kan planlægge opgaver, spørgsmål eller meddelelser, som skal indsendes på en senere dato. Indlægget offentliggøres derefter automatisk i holdstrømmen på den planlagte dato og det planlagte tidspunkt.

Opdaterede Android-funktioner:

• Brugere kan nemt dele indhold i andre mobilapps for at oprette indlæg i Classroom.
  • Lærere kan invitere eller fjerne elever og andre lærere.
  • Undervisere kan ignorere elever.

Opdaterede iOS-funktioner:

• Undervisere kan planlægge opgaver, spørgsmål eller meddelelser, som skal indsendes på en senere dato.
  • Lærere kan fjerne elever og andre lærere fra et hold.
April 2016

Opdaterede iOS-funktioner:

Marts 2016

Opdaterede Android-funktioner:

• Undervisere kan oprette kladder af alle indlægstyper − opgaver, spørgsmål og meddelelser − og gemme dem til indsendelse på en senere dato. Lærere kan vedhæfte YouTube-videoer og indsende til flere hold.
  • Undervisere og elever kan konfigurere deres indstillinger, så de øjeblikkeligt ser alle nye underretninger, de modtager – når der er nye underretninger, angives det med en lille rød cirkel i Classroom-menuen.
Februar 2016
  • Personliggjorte kommende opgaver: Elever ser udelukkende deres egne ufærdige lektier på holdlisten over kommende opgaver. Kommende opgaver kan ses på et holdkort og i holdets strøm.
December 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

Opdaterede funktioner i mobilappen:

• Undervisere kan oprette korte svar på spørgsmål i holdets strøm og give eleverne lov til at redigere deres svar samt se og svare på deres holdkammeraters svar.
  • Google Analyse: Undervisere kan nemt vedhæfte en formular til et indlæg og åbne et vilkårligt svar.
  • I Android kan underviserne genbruge eksisterende indlæg (meddelelser, lektier og spørgsmål) fra et nuværende eller tidligere hold.
Oktober 2015
  • Google Analyse: Undervisere kan nemt vedhæfte Google-formularer til indlæg og åbne svar fra Classroom. Når undervisere vedhæfter en formular til en lektie, og der ikke er andre lektier, markeres opgaven automatisk som udført, når eleverne har udfyldt formularen.
September 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

• Google Kalender: Hvert hold har en kalender, og opgaver med en afleveringsfrist føjes automatisk til kalenderen. Undervisere og elever kan se kalenderen i Classroom eller i Google Kalender på deres computere og mobilenheder.
  • Del i Classroom med Chorme: Elever og lærere kan bruge Chrome-udvidelsen Del i Classroom til at dele webindhold. Lærere kan med det samme bruge udvidelsen til at sende websider til alle elever på et hold på én gang, eller til at oprette en lektie eller en meddelelse i Classroom.
August 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

• Stil og svar på spørgsmål: Lærere kan indsende spørgsmål, der kræver korte svar, til elever i holdets strøm når som helst. Den aktuelle lærer har mulighed for at angive, om eleverne må redigere deres svar og/eller se og besvare holdkammeraternes svar. Eleverne besvarer spørgsmålet direkte i holdets strøm, og læreren kan give karakterer for svarene.
  • Genbrug et indlæg: Lærere kan genbruge eksisterende indlæg (meddelelser, lektier og spørgsmål) fra deres nuværende eller tidligere hold.
  • Flyt et indlæg til toppen af holdets strøm: Lærere kan ændre rækkefølgen af indlæg i holdets strøm ved at flytte et element til toppen og derved angive, at det har høj prioritet.
  • Visuel opdatering: Classroom har fået et nyt forenklet design til oprettelse og indsendelse af lektier, meddelelser og spørgsmål samt visning af oplysninger om lektier. Designopdateringerne giver både lærere og elever hurtigere og lettere adgang.
Juli 2015
  • Hvidlistede domæner: Du kan nu hvidliste andre G Suite for Education-domæner, så elever, lærere og øvrigt personale på forskellige domæner kan arbejde effektivt sammen i Drev og Classroom.
  • Mobilunderretninger: Elever kan se det med det samme, når en lærer opretter en ny lektie eller meddelelse, kommenterer en elevs indlæg eller giver karakter til eller returnerer en lektie. Lærere kan med det samme se, når de inviteres til at undervise et hold, hvis en elev kommenterer et indlæg, eller hvis en elev sender læreren en privat besked.
Juni 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

• Classroom-delingsknap: Lærere og elever kan dele links, videoer og billeder fra andre websites eller produkter i Classroom.
  • Classroom API: Giver administratorer mulighed for at tildele og administrere hold i stor skala og giver udviklere mulighed for at integrere deres applikationer med Classroom.
  • Angiv Classroom-dataadgang: Administratorer kan angive, om brugere på et domæne skal have mulighed for at give andre apps adgang til deres Classroom-data.
  • Mobilunderretninger: I løbet af de kommende uger vil mobilunderretninger for iOS- og Android-apps give elever mulighed for med det samme at se, når de får nye lektier eller karakterer, eller når de modtager en kommentar fra en anden elev eller en underviser.
Maj 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

Opdaterede funktioner i mobilappen:

April 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

Februar 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

Januar 2015

Blogindlæg (kun på engelsk)

• Mobilapp til Android og iOS: Classroom-mobilappen giver elever mulighed for at arbejde på deres opgaver når som helst og hvor som helst. Den er udviklet til skoler med iPads eller Android-tablets, skoler med Medbring din egen enhed-politikker og elevers personlige enheder. Her er nogle få af de mobilspecifikke funktioner, som er tilgængelige via appen:
    • Fotos: Elever kan vedhæfte billeder i lektier eller indlæg og dele dem med læreren eller hele holdet.
    • Del indhold fra andre apps: Elever kan også nemt vedhæfte billeder, PDF-filer og websider fra andre apps i deres lektier.
    • Offline: Med offlinecaching kan eleverne få adgang til deres opgaveliste, selvom de ikke har en internetforbindelse.
  • Arkivér et hold: Ved afslutningen af et undervisningsforløb eller et semester har du mulighed for at arkivere det aktuelle hold, så du bevarer holdets materialer, lektier og eventuelle indlæg i holdets strøm.
  • Opgaveside for lærere: På siden Lektier kan lærere gennemgå elevers opgaver for alle lektier samt eventuelle karakterer eller tidligere kommentarer.
December 2014
  • Vedhæft flere Drev-filer: Undervisere kan vedhæfte flere Drev-filer til en lektie.
  • Profilbillede i Indstillinger: Lærere og elever kan let indsætte deres profilbilleder i Classroom.
  • Lærere er redaktører: Lærere tilføjes som redaktører af Drev-filer, der er vedhæftet elevers lektier. Det giver lærerne mulighed for at se revisionshistorikken og give feedback både før og efter, lektierne afleveres.
Oktober 2014

Blogindlæg (kun på engelsk)

• +Omtaler: Du kan +omtale holdkammerater eller din lærer i kommentarer og indlæg.
  • Inviter elever nemmere med Grupper: Hvis du allerede har oprettet en Google-gruppe for dit hold, kan du nu bruge gruppen til at invitere elever til Classroom.
  • Markér lektier som "udført": Ikke alle lektier kræver, at elever afleverer deres opgaver online − f.eks. læsning af et kapitel eller udførelse af et forsøg − så elever kan bare markere lektier som "udført", hvis der ikke er noget at aflevere.
  • Lærerkontrol af strømmen: Lærere kan angive tilladelser for, om holdet må sende indlæg eller kommentere i strømmen, forhindre enkelte elever i at sende indlæg eller kommentere og se tidligere slettede elementer i strømmen.
  • Eksportér alle karakterer: Lærere kan downloade karakterer for alle lektier for et hold på én gang, hvilket gør det nemmere at eksportere lektier til en karakterbog.
  • Sortér efter for- eller efternavn: Lærere kan også vælge at sortere eleverne efter for- eller efternavn, alt efter hvad de har brug for.
August 2014

Blogindlæg (kun på engelsk)

Classroom-lancering: Classroom er designet til at hjælpe lærere med at oprette og indsamle lektier uden brug af papir og indeholder tidsbesparende funktioner som mulighed for automatisk at oprette en kopi af et Google-dokument til hver enkelt elev.