Ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Voit määrittää Classroomin vastaanottamaan ilmoituksia, kuten palautuspäivämuistutuksia tai kutsuja liittyä ryhmään.

Oletuksena saat sähköposti-ilmoituksia eri asioista, kuten siitä, että joku kommentoi viestiäsi tai opettaja palauttaa tehtävän. Voit muuttaa näitä ilmoitusasetuksia milloin tahansa.

Oppilaat ja opettajat voivat

• ottaa kaikki ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä
  • valita vastaanotettavat ilmoitukset
  • ottaa ryhmän ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

Sähköposti-ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. Siirry Lähetä sähköposti-ilmoituksia ‑kohdan viereen ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos haluat poistaa ilmoitukset käytöstä, napauta valitsin Pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön.

• Jos haluat ottaa ilmoitukset käyttöön, napauta valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.

Laitteen ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. Valitse Laitteen ilmoitukset.

5. Siirry Näytä ilmoitukset ‑kohdan viereen ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos haluat poistaa ilmoitukset käytöstä, napauta valitsin Pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön.

• Jos haluat ottaa ilmoitukset käyttöön, napauta valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.

Laitteen ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitä ilmoituksia haluat saada ryhmistäsi eri laitteilla. Voit esimerkiksi poistaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset käytöstä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset käytössä.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. Valitse Laitteen ilmoitukset.
  5. (Valinnainen) Napauta Näytä ilmoitukset ‑kohdan vieressä oleva valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.
  6. Ota haluamasi ilmoitus käyttöön tai poista se käytöstä.
    Näet kunkin ilmoitustyypin kuvauksen alla olevista taulukoista.

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut työt ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä kursseille oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Ryhmän ilmoitusten poistaminen käytöstä

Voit määrittää, haluatko saada tiettyyn ryhmään liittyviä ilmoituksia eri laitteilla. Jos et esimerkiksi halua saada Matematiikka-ryhmääsi liittyviä sähköposti- tai mobiili-ilmoituksia, voit poistaa ne käytöstä. Saat silti muihin ryhmiin liittyvät ilmoitukset.

Huom. Jos poistat tietyn ryhmän ilmoitukset käytöstä, kaikki kyseisen ryhmän ilmoitukset poistetaan käytöstä.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. Napauta Ryhmän ilmoitukset.
  5. Napauta ryhmän nimen vieressä oleva valitsin Pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön tai Käytössä-asentoon Poista käytöstä.
Ilmoitusten lukeminen

Jos sinulla on lukemattomia ilmoituksia, näet punaisen ympyrän valikkokuvakkeen Valikko päällä.

1. Napauta Classroom Classroom.

2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Ilmoitukset.

Napauta Ilmoitukset

3. (Valinnainen) Jos haluat nähdä vain lukemattomat ilmoitukset, napauta Kaikki ja sitten Lukemattomat.
  4. (Valinnainen) Jos haluat nähdä kaikki ilmoitukset, napauta Lukemattomat ja sitten Kaikki.
  5. Voit poistaa ilmoituksen pyyhkäisemällä sen näytön poikki.