Ilmoitusten määrittäminen

Opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Voit valita, mitä sähköposti- ja mobiili-ilmoituksia Classroom sinulle lähettää. Voit myös valita, mistä ryhmistä haluat saada ilmoituksia. Oletuksena kaikkien ryhmien kaikki ilmoitukset ovat käytössä.

Tietoja ilmoituksista

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Tehtäviä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Tehtäviä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut tehtävät ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä ryhmiin oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitä ilmoituksia haluat saada ryhmistäsi eri laitteilla. Voit esimerkiksi poistaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset käytöstä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset käytössä.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. (Valinnainen) Voit poistaa sähköposti-ilmoitukset käytöstä napauttamalla Lähetä sähköposti-ilmoituksia ‑kohdasta Poista käytöstä Poista käytöstä.
  5. Ota mikä tahansa ilmoitus käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla sitä.

Yksityiskohtaiset ilmoitukset

6. (Valinnainen) Voit poistaa kaikki laitteen ilmoitukset käytöstä napauttamalla Laitteen ilmoitukset ‑kohdasta Poista käytöstä Poista käytöstä.
Ryhmäkohtaisten ilmoitusten muokkaaminen

Voit määrittää, haluatko saada tiettyyn ryhmään liittyviä ilmoituksia eri laitteilla. Jos et esimerkiksi halua saada Matematiikka-ryhmääsi liittyviä sähköposti- tai mobiili-ilmoituksia, voit poistaa ne käytöstä. Saat silti muihin ryhmiin liittyvät ilmoitukset.

Huom. Jos poistat tietyn ryhmän ilmoitukset käytöstä, kaikki kyseisen ryhmän ilmoitukset poistetaan käytöstä.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset.

Napauta Asetukset

4. Napauta Kurssi-ilmoitukset.
  5. (Valinnainen) Jos haluat ottaa tietyn ryhmän ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä, napauta ryhmän kohdalta Ota käyttöön Ota käyttöön tai Poista käytöstä Poista käytöstä.
Ilmoitusten katseleminen

Jos sinulla on lukemattomia ilmoituksia, näet punaisen ympyrän sovelluksen valikkokuvakkeen Valikko päällä.

1. Napauta Classroom Classroom.

2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Ilmoitukset.

Napauta Ilmoitukset

3. (Valinnainen) Jos haluat katsoa vain lukemattomat ilmoitukset, napauta Kaikki ja sitten Lukemattomat.
  4. (Valinnainen) Jos haluat katsoa kaikki ilmoitukset, napauta Lukemattomat ja sitten Kaikki.
  5. Poista ilmoitus pyyhkäisemällä se näytön poikki.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sähköpostin suodatussääntöjen luominen