Ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Voit määrittää Classroomin vastaanottamaan ilmoituksia, kuten palautuspäivämuistutuksia tai kutsuja liittyä ryhmään.

Oletuksena saat sähköposti-ilmoituksia eri asioista, kuten siitä, että joku kommentoi viestiäsi tai opettaja palauttaa tehtävän. Voit muuttaa näitä ilmoitusasetuksia milloin tahansa.

Oppilaat ja opettajat voivat

• ottaa kaikki ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä
  • valita vastaanotettavat ilmoitukset
  • ottaa ryhmän ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä.
Sähköposti-ilmoitusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Voit poistaa kaikki Classroomin ilmoitukset käytöstä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko .

Valitse Valikko

3. Valitse Asetukset.

(Saatat joutua vierittämään alaspäin.)

Klikkaa Asetukset

4. Siirry Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan viereen ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat poistaa ilmoitukset käytöstä, klikkaa valitsin Pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön.
    • Jos haluat ottaa ilmoitukset käyttöön, klikkaa valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.
Ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitä ilmoituksia haluat saada ryhmistäsi. Voit esimerkiksi poistaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset käytöstä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset käytössä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko .

Valitse Valikko

3. Valitse Asetukset.

(Saatat joutua vierittämään alaspäin.)

Klikkaa Asetukset

4. (Valinnainen) Klikkaa Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan vieressä oleva valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.
  5. Ota haluamasi ilmoitukset käyttöön tai poista ne käytöstä klikkaamalla niitä.
    Näet kunkin ilmoitustyypin kuvauksen alla olevista taulukoista.

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut työt ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä kursseille oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Ryhmän ilmoitusten poistaminen käytöstä

Voit valita, haluatko saada tiettyyn ryhmään liittyviä ilmoituksia. Jos et esimerkiksi halua saada Matematiikka-ryhmääsi liittyviä ilmoituksia, voit poistaa ne käytöstä. Saat silti muita ryhmiä koskevat ilmoitukset.

Huom. Jos poistat tietyn ryhmän ilmoitukset käytöstä, kaikki kyseisen ryhmän ilmoitukset poistetaan käytöstä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko .

Valitse Valikko

3. Valitse Asetukset.

(Saatat joutua vierittämään alaspäin.)

Klikkaa Asetukset

4. (Valinnainen) Klikkaa Sähköposti-ilmoitukset käytössä ‑kohdan vieressä oleva valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä.
  5. Klikkaa Ryhmän ilmoitukset ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta .
  6. Klikkaa ryhmän nimen vieressä oleva valitsin Käytössä-asentoon Poista käytöstä tai Pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön

Ilmoitusten lukeminen

Voit lukea ilmoitukset joko sähköpostiohjelmallasi tai avaamalla Classroomin Android- tai iOS-laitteella.