Ilmoitusten valitseminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja oppilaille. Jos olet huoltaja, siirry Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista ‑artikkeliin.

Oletuksena saat sähköposti-ilmoituksia joistakin asioista, kuten siitä, että joku kommentoi viestiäsi tai opettaja palauttaa tehtävän. Oppilaat ja opettajat voivat muuttaa ilmoitusasetuksiaan milloin tahansa. Jos käytät Classroomia mobiililaitteella, sinun on päivitettävä asetukset myös laitteellasi.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Sähköposti-ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Voit valita, haluatko sähköposti-ilmoituksia ryhmiesi päivityksistä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta yläreunasta Valikko .
  3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset  And then Ilmoitukset And then Sähköposti-ilmoitukset.
  4. Napauta "Salli sähköposti-ilmoitukset" ‐valitsin Pois päältä tai Päälle .

Tärkeää: Asetus vaikuttaa useimpiin mutta ei kaikkiin ilmoituksiin. Saat edelleen ilmoituksia esimerkiksi

• kurssimuutoksista, kuten omistajuuden siirrosta ja kurssin kopioimisesta
  • Drive-tallennustilan ylitysvirheistä
  • asiakastilien väärinkäytöstä
  • huoltajiin liittyvistä asioista.
Sähköposti-ilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitä ryhmiin liittyviä sähköposti-ilmoituksia haluat saada. Voit esimerkiksi laittaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset pois päältä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset päällä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta yläreunasta Valikko .
  3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset  And then Ilmoitukset And then Sähköposti-ilmoitukset.
  4. Laita Salli sähköposti-ilmoitukset päälle.
  5. Napauta kaikkien haluamiesi ilmoitustyyppien valitsimet Pois päältä tai Päälle
    Näet kunkin ilmoituksen kuvauksen alla olevista taulukoista.

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut työt ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä kursseille oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Sovelluksen sisäisten laiteilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Voit nähdä kaikki ilmoitukset 30 päivän ajalta Classroomin Android-sovelluksessa.

1. Avaa Classroom-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko .
  3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset  And then IlmoituksetAnd then Tällä laitteella.
  4. Napauta Näytä ilmoitukset ‐kohdan   vieressä oleva valitsin  Pois päältä tai Päälle
    Vinkki: Jos et näe Näytä ilmoitukset ‐asetusta laitteellasi, napauta Kaikki Classroom-ilmoitukset ‐valitsinta.

Tärkeää: Et välttämättä näe ilmoituksia, jos et ole rekisteröitynyt tai ilmoituksia ei ole.

Laiteilmoitusten muokkaaminen

Voit valita, mitä ilmoituksia haluat saada laitteellesi kaikista ryhmistäsi. Voit esimerkiksi laittaa kaikkien ryhmien kutsuilmoitukset pois päältä mutta pitää tehtäviin liittyvät ilmoitukset päällä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta yläreunasta Valikko .
  3. Vieritä alaspäin ja napauta Asetukset  And then IlmoituksetAnd then Tällä laitteella.
  4. Laita Näytä ilmoitukset päälle.
    Vinkki: Jos et näe Näytä ilmoitukset ‐asetusta laitteellasi, laita Kaikki Classroom-ilmoitukset päälle.
  5. Napauta kaikkien haluamiesi ilmoitustyyppien valitsimet Pois päältä tai Päälle
    Näet kunkin ilmoituksen kuvauksen alla olevista taulukoista.

Opettajien ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Oppilas lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Oppilas lähettää tehtävän palautuspäivän jälkeen Oppilaiden myöhässä palauttamat tehtävät
Oppilas palauttaa tehtävän uudelleen Oppilaiden uudelleen palauttamat tehtävät
Opettaja kutsuu sinut kurssin apuopettajaksi Apuopettajakutsut
Ajoitetun viestin julkaisu onnistuu tai epäonnistuu Ajoitetun viestin julkaisu onnistui tai epäonnistui

Oppilaiden ilmoitukset

Jos haluat tietää, kun… Ota käyttöön tämä ilmoitus:
Joku kommentoi viestiäsi Kommentit viesteihisi
Joku mainitsee sinut viestissä tai kommentissa Kommentit, joissa sinut on mainittu
Opettaja lähettää sinulle yksityisen kommentin Työtä koskevat yksityiset kommentit
Opettaja luo uuden tehtävän, kysymyksen tai ilmoituksen Tehtävät ja muut viestit opettajilta
Opettaja arvostelee tai palauttaa tehtävän Palautetut työt ja arvosanat opettajiltasi
Opettaja kutsuu sinut uuteen ryhmään Kutsut liittyä kursseille oppilaana
Sinulla on lähettämätön tehtävä, joka täytyy palauttaa vuorokauden sisällä Tehtävien palautuspäivämuistutukset
Tietyn ryhmän kaikkien ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Voit valita, saatko ilmoituksia tietyistä ryhmistä. Voit esimerkiksi laittaa Matematiikka-ryhmän ilmoitukset pois päältä ja saada silti muiden ryhmien ilmoituksia.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta yläreunasta Valikko .
  3.  Vieritä alas ja valitse Asetukset  And then IlmoituksetAnd then Omat ryhmät.
  4. Napauta ryhmän nimen vieressä oleva valitsin Päälle tai Pois päältä .
Ilmoitusten lukeminen

Voit lukea ilmoitukset sähköpostiohjelmassasi tai laitteesi ilmoituskeskuksessa.

Lisätietoa

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.