De Classroom-app downloaden

Docenten en leerlingen kunnen de Classroom-app gebruiken op mobiele Android- en iOS-apparaten. De Classroom-app is momenteel niet beschikbaar voor mobiele Windows-apparaten.

Als je een Chrome-apparaat gebruikt, geldt het volgende:

Als je een apparaat met Chrome OS gebruikt, zoals een Chromebook, hoef je de app niet te installeren. Als je Classroom opent via een Chrome-app, moet je weten dat Chrome-apps binnenkort niet meer worden ondersteund. Meer informatie

De Classroom-app installeren op Android

Je apparaat moet 5.0 Lollipop of hoger hebben om de nieuwste versie van de Classroom-app te kunnen installeren.

1. Tik op het apparaat op Play Store .
  2. Zoek en installeer de app Google Classroom.

De Classroom-app installeren op je iPhone of iPad

Je apparaat moet iOS 11 of hoger hebben om de nieuwste versie van de Classroom-app te kunnen installeren.

1. Tik op je apparaat op App Store.
  2. Zoek en installeer de app Google Classroom.

Als je een apparaat gebruikt dat eigendom is van de school, geldt het volgende:

Als je je apparaat hebt gekregen van de school en je problemen hebt met de installatie van de Classroom-app, neem je contact op met je beheerder.

Heb ik andere apps nodig?

Als je alle functies van de Classroom-app wilt gebruiken, heb je ook Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties nodig. Als je videovergaderingen met een lesgroep wilt maken of eraan wilt deelnemen, raden we je aan de Google Meet-app te installeren. Als deze apps nog niet op je apparaat staan, kun je ze downloaden via Google Play (Android) of de Apple App Store (iOS).

Android-apps installeren

iOS-apps installeren