Vanliga frågor och svar om mobilappen för Classroom

Vad kan lärare göra i mobilappen Classroom?

I mobilappen för Classroom kan du skapa en klass, publicera meddelanden och kommentarer, kontakta elever och kontrollera om eleverna har slutfört en uppgift. Med Google Drive-appen kan du visa bilagor som eleverna lägger till i hemuppgifter.

Vad kan eleverna göra?

Eleverna kan göra inlägg i klassens flöde, visa, slutföra och lämna in hemuppgifter samt visa sin hemuppgiftsplanerare. De kan också gå med i klasser och kontakta läraren eller andra klasskamrater.

Hur använder jag Classroom-appen offline på Android-enheter?

På Android-enheter kan du använda vissa funktioner i Classroom-appen utan internetanslutning. Elever kan

• granska klassmeddelanden och hemuppgifter
  • visa och redigera nedladdade filer som bifogats i hemuppgifter
  • hantera och ta bort offlinefiler.

Hur hämtar jag den?

Classroom-appen finns för iOS- och Android-enheter. Mer information finns på Hämta Classroom-appen.

Behöver jag några andra appar?

Om du ska kunna använda alla funktioner i Classroom-appen behöver du Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Om de inte redan finns på enheten kan du ladda ned dem från Google Play Butik (Android) eller App Store (iOS).

Google Play Butik

iTunes