Rechten instellen voor posten en delen voor leerlingen

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen op de pagina Updates. Jij kunt hun rechten aanpassen.

• Posts zijn ideeën, vragen of informatiebronnen die leerlingen delen. Leerlingen kunnen bestanden als afbeeldingen, links of YouTube-video's toevoegen aan hun posts.
  • Reacties zijn tekstreacties op posts.

Je kunt rechten instellen voor posts en reacties per lesgroep of per leerling.

Leerlingen kunnen hun posts of reacties niet bewerken, maar ze wel verwijderen. Docenten kunnen elke post of reactie verwijderen en verwijderde posts en reacties bekijken.

Bepalen wie kan posten op de pagina Updates
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgensLesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

3. Klik onder Algemeen, naast Updates, op Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen en vervolgens kies een optie:
    • Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen: Dit is de standaardinstelling. Leerlingen kunnen posten op de pagina Updates en reageren op elk item.
    • Leerlingen kunnen alleen reageren: Leerlingen kunnen reageren op bestaande posts, maar geen posts maken.
    • Alleen docenten kunnen berichten of reacties plaatsen: Leerlingen kunnen geen posts of reacties plaatsen op de pagina Updates. Met deze optie worden alle leerlingen verborgen.

Selecteer rechten voor het plaatsen van reacties

• Klik rechtsboven op Opslaan om je selectie op te slaan en terug te gaan naar de pagina Updates.

Opmerking: Als je instelt dat leerlingen geen posts en reacties kunnen plaatsen op de pagina Updates, kunnen leerlingen je nog wel een privéreactie sturen.

Een leerling verbergen

Als je een leerling verbergt, kan deze geen posts of reacties plaatsen op de pagina Updates van een bepaalde lesgroep. Leerlingen zien niet op de pagina Updates dat ze zijn verborgen. Ze kunnen alleen niets posten. Verborgen leerlingen kunnen je nog wel een privéreactie sturen. Er zijn verschillende manieren om een leerling te verbergen.

Een leerling verbergen op de pagina Mensen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op Mensen.

Klik op Mensen

4. Vink het vakje aan naast de leerling die je wilt verbergen.
  5. Klik op Acties en vervolgens Verbergen.

Klik op Verbergen

6. Klik nog een keer op Verbergen om te bevestigen.

Een leerling verbergen vanuit een post of reactie

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de post of reactie van de leerling.
  4. Klik op Meer Meer en vervolgens Naam leerling verbergen.
  5. Klik nog een keer op Verbergen om te bevestigen.
  6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om de reactie te verwijderen:
    1. Klik op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
    2. Klik nogmaals op Verwijderen.
Het verbergen van een leerling opheffen

Als je het verbergen van een leerling opheft, kan deze weer posts of reacties plaatsen op de pagina Updates. Er zijn verschillende manieren om het verbergen van een leerling op te heffen.

Het verbergen van een leerling opheffen op de pagina Mensen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op Mensen.

Klik op Mensen

4. Vink het vakje aan naast de leerling voor wie je het verbergen wilt opheffen.
  5. Klik op Acties en vervolgens Verbergen opheffen.

Klik op

6. Klik nogmaals op Verbergen opheffen om te bevestigen.

Het verbergen van een leerling opheffen vanuit een post of reactie op een post

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de post of reactie van de leerling.
  4. Klik op Meer Meer en vervolgens Verbergen van naam leerling opheffen.
  5. Klik nogmaals op Verbergen opheffen om te bevestigen.
Een post of reactie van een leerling verwijderen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de post of reactie.
  4. Klik op Meer Meer en vervolgens Verwijderen en bevestig dit.
Verwijderde posts en reacties weergeven
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgensLesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

3. Klik naast Verwijderde items weergeven op Weergeven Weergeven .
  4. Klik op Verbergen Verbergen om verwijderde items te verbergen.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan en terug te gaan naar de pagina Updates.