Rechten instellen voor posten en delen voor leerlingen

Dit artikel is voor docenten.

Jij kunt bepalen hoe leerlingen kunnen posten en reageren in Classroom. Je kunt rechten instellen per lesgroep of per leerling. Als je posten of reageren toestaat, kunnen leerlingen hun posts of reacties niet bewerken, maar wel verwijderen. Docenten kunnen alle posts en reacties verwijderen.

Manieren waarop leerlingen kunnen posten in Classroom

• Post: Informatie of een vraag in de lesgroepupdates.

Bijvoorbeeld: Wanneer gaan we naar het museum?

• Reactie: Een reactie op een post of reactie.

Bijvoorbeeld: We gaan volgende week vrijdag.

• Antwoord: Een reactie op een reactie waarin de persoon wordt vermeld die de reactie heeft geplaatst.

Voorbeeld: +naam van de reageerder Bedankt!

Zelfs als je leerlingen niet toestaat te posten of reageren, kunnen ze je nog steeds een privéreactie sturen vanuit een opdracht of vraag.

Rechten van leerlingen beheren

Alles openen  |  Alles sluiten

Bepalen wie mag posten of reageren
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .

3. Klik onder Algemeen, naast Updates, op de pijl-omlaag and thenkies een recht:
    • Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen: Dit is de standaardinstelling. Leerlingen kunnen posten in de lesgroepupdates en reageren op elk item.
    • Leerlingen kunnen alleen reageren: Leerlingen kunnen reageren op bestaande posts, maar geen posts maken.
    • Alleen docenten kunnen posts en reacties plaatsen: Leerlingen kunnen niet posten of reageren. Met deze optie worden alle leerlingen verborgen.

4. Klik rechtsboven op Opslaan.

Een leerling verbergen

Als je een leerling in een lesgroep verbergt, kan deze niet meer posten of reageren in de lesgroepupdates. Leerlingen zien niet in Classroom dat ze zijn verborgen voor een lesgroep. Verborgen leerlingen kunnen je nog wel een privéreactie sturen.

Een leerling verbergen op de pagina Mensen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op Mensen.

4. Vink het vakje aan naast de leerling die je wilt verbergen.
  5. Klik op Actiesand thenVerbergen.

6. Klik nog een keer op Verbergen om te bevestigen.

Een leerling verbergen vanuit een post of reactie

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de post of reactie van de leerling.
  4. Klik op Meer and thenNaam leerling verbergen.
  5. (Optioneel) Als je de reactie wilt verwijderen, vink je het vakje aan voor Verwijder ook deze reactie.
  6. Klik op Verbergen.
Het verbergen van een leerling opheffen

Als je het verbergen van een leerling opheft, kan deze weer posten en reageren als je dit toestaat voor de lesgroep.

Het verbergen van een leerling opheffen op de pagina Mensen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op Mensen.

4. Vink het vakje aan naast de leerling voor wie je het verbergen wilt opheffen.
  5. Klik op Actiesand thenVerbergen opheffen.

6. Klik nogmaals op Verbergen opheffen om te bevestigen.

Het verbergen van een leerling opheffen vanuit een post of reactie op een post

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de post of reactie van de leerling.
  4. Klik op Meer and thenVerbergen van naam leerling opheffen.
  5. Klik nogmaals op Verbergen opheffen om te bevestigen.
Een post of reactie van een leerling verwijderen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de post of reactie.
  4. Klik op Meer and thenVerwijderenand thenVerwijderen om te bevestigen.
Verwijderde posts en reacties weergeven of verbergen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .

3. Klik onder Algemeen, naast Verwijderde items weergeven, op Weergeven  of Verbergen .
  4. Klik op Opslaan.