Oppilaiden julkaisu- ja kommentointioikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit päättää, miten oppilaat voivat postata ja kommentoida Classroomissa. Voit asettaa ryhmä- tai oppilaskohtaiset oikeudet. Jos sallit postaamisen tai kommentoinnin, oppilaat eivät voi muokata viestejään tai kommenttejaan, mutta he voivat poistaa niitä. Opettajat voivat poistaa minkä tahansa viestin tai kommentin.

Miten oppilaat voivat julkaista Classroomissa

• Viesti on ryhmän striimiin julkaistu tieto tai kysymys.

Esimerkki: Milloin vierailemme museossa?

• Kommentti on vastaus postaukseen tai kommenttiin.

Esimerkki: Ensi perjantaina.

• Vastaus on vastaus kommenttiin, jossa mainitaan kommentin lisänneen henkilön nimi.

Esimerkki: +kommentoijan nimi Kiitos!

Vaikka et antaisi oppilaille oikeutta julkaista viestejä tai kommentoida, he voivat lähettää sinulle kotitehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

Oppilaiden käyttöoikeuksien määritys

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Julkaisu- ja kommentointioikeuksien valitseminen
  1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmäja sitten Asetukset .
  3. Valitse Ryhmän asetukset ‑kohdasta Striimiin julkaiseminenja sittenvalitse haluamasi käyttöoikeus:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat luoda viestejä ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi julkaista tai kommentoida viestejä. Tämä asetus ohittaa kaikki oppilaat.
  4. Valitse Takaisin .
  5. Napauta Sulje .
Oppilaan ohittaminen

Jos ohitat ryhmän oppilaan, hän ei voi julkaista tai kommentoida viestejä ryhmän striimissä. Oppilas ei näe Classroomista, onko hänet ohitettu ryhmässä. Ohitetut oppilaat voivat kuitenkin lähettää sinulle yksityisiä kommentteja.

Oppilaan ohittaminen Henkilöt-sivulla

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

3. Napauta oppilaan nimeä.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta  Lisää ja sittenOhita.
  5. Vahvista napauttamalla uudelleen Ohita.

Oppilaan ohittaminen hänen lähettämänsä viestin tai kommentin kautta

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos haluat ohittaa oppilaan ryhmän striimissä olevan viestin kautta, valitse oppilaan nimen vierestä Lisää ja sittenOhita.
    • Jos haluat ohittaa oppilaan viestin vastauksen kautta, valitse # ryhmän kommenttija sittenoppilasja sittenOhita.
  4. Vahvista napauttamalla Ohita.
Oppilaan ohituksen poistaminen

Kun oppilaan ohitus poistetaan, hän voi taas julkaista viestejä tai kommentteja Striimi-sivulla. Voit poistaa oppilaan ohituksen eri tavoilla.

Oppilaan ohituksen poistaminen Henkilöt-sivulla

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

3. Napauta oppilaan nimeä.
  4. Valitse yläreunasta  Lisää ja sittenPoistaohitus.
  5. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista ohitus.

Oppilaan ohituksen poistaminen hänen julkaisemastaan viestistä tai kommentista

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos haluat poistaa oppilaan ohituksen ryhmän striimissä olevan viestin kautta, valitse oppilaan nimen vierestä Lisää ja sittenPoista ohitus.
    • Jos haluat poistaa oppilaan ohituksen viestin vastauksen kautta, valitse # ryhmän kommenttija sittenoppilasja sittenPoista ohitus.
  4. Vahvista napauttamalla Poista ohitus.
Oppilaan viestin tai kommentin poistaminen
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos haluat poistaa viestin ryhmän striimistä, valitse oppilaan nimen vierestä Lisää ja sittenPoista.
    • Jos haluat vastauksen viestiin, valitse # ryhmän kommenttija sittenoppilasja sittenPoista.
  4. Vahvista napauttamalla Poista.
Poistettujen viestien ja kommenttien näyttäminen tai piilottaminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Liittyvät aiheet