Oppilaiden postaus- ja jakamisoikeuksien määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Oppilaat voivat julkaista postauksia kurssin postausseinällä sekä kommentoida opettajan ja kurssitovereidensa postauksia.

Voit hallita oppilaiden postausseinällä julkaisemia postauksia määrittämällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko kurssille. Voit halutessasi poistaa oppilaiden postauksia. Näet myös kaikki kommentit ja postaukset, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

Postausseinän julkaisuoikeuksien hallinnoiminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse kurssi ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Siirry Postausseinä-kohtaan, klikkaa sitä vastapäätä olevaa Oppilaat voivat lähettää ja kommentoida ‑asetusta ja valitse käyttöoikeus:
    • Oppilaat voivat lähettää ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat luoda postauksia postausseinälle ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida postauksia mutta eivät luoda uusia postauksia.
    • Vain opettajat voivat lähettää tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda postauksia postausseinälle. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.

Valitse kommenttien käyttöoikeudet

• Palaa postausseinälle klikkaamalla Sulje Sulje.
Oppilaan ohittaminen

Oppilaan ohittaminen estää häntä julkaisemasta postauksia tai kommentteja tietyllä postausseinällä. Oppilas ei näe postausseinällä, onko hänet ohitettu: hän ei vain voi julkaista postauksia eikä kommentteja. Voit ohittaa oppilaan muutamalla eri tavalla.

Oppilaan ohittaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jolla oppilas on.
  3. Klikkaa Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse ohitettavan oppilaan vieressä oleva ruutu.
  5. Valitse Toiminnot ja sitten Ohita.

Klikkaa Ohita

6. Vahvista klikkaamalla Ohita uudelleen.

Oppilaan ohittaminen hänen julkaisemastaan postauksesta tai kommentista

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jolla oppilas on.
  3. Etsi oppilaan postaus tai kommentti.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Ohita oppilaan nimi.
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Ohita.
  6. (Valinnainen) Voit poistaa kommentin seuraavasti:
    1. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista.
    2. Klikkaa uudelleen Poista.
Oppilaan ohituksen poistaminen

Kun oppilaan ohitus poistetaan, hän voi taas lisätä postauksia tai kommentteja postausseinälle. Voit poistaa oppilaan ohituksen muutamalla eri tavalla.

Oppilaan ohituksen poistaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jolla oppilas on.
  3. Klikkaa Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse ohitetun oppilaan vieressä oleva ruutu.
  5. Klikkaa Toiminnot ja sitten Poista ohitus.

Klikkaa Poista ohitus

6. Vahvista klikkaamalla Poista ohitus uudelleen.

Oppilaan ohituksen poistaminen hänen julkaisemastaan postauksesta, kommentista tai vastauksesta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jolla oppilas on.
  3. Etsi oppilaan postaus, kommentti tai vastaus.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista käyttäjän oppilaan nimi ohitus.
  5. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista ohitus.
Oppilaan postauksen tai kommentin poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jolla oppilas on.
  3. Etsi haluamasi postaus tai kommentti, klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista ja vahvista poisto.
Poistettujen postausten ja kommenttien katseleminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse kurssi ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Valitse Näytä poistetut kohteet ‑kohdasta Näytä Näytä .
  4. Piilota poistetut kohteet klikkaamalla Piilota Piilota .
  5. Palaa postausseinälle klikkaamalla Sulje Sulje.