Oppilaiden julkaisu- ja kommentointioikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Oppilaat voivat julkaista viestejä ja kommentteja Striimi-sivulla, mutta voit muokata heidän oikeuksiaan.

• Viestit voivat sisältää oppilaiden jakamia ajatuksia, kysymyksiä tai tietoa. Oppilaat voivat lisätä viesteihinsä tiedostoja, kuten kuvia, linkkejä tai YouTube-videoita.
  • Kommentit ovat vain tekstiä sisältäviä vastauksia viesteihin.

Voit määrittää julkaisu- ja kommentointioikeudet ryhmittäin tai oppilaittain.

Oppilaat eivät voi muokata viestejään tai kommenttejaan, mutta he voivat poistaa niitä. Opettajat voivat poistaa minkä tahansa viestin tai kommentin. He myös näkevät poistetut viestit ja kommentit.

Julkaisuoikeuksien valvominen Striimi-sivulla
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Yleiset-osiosta Striimi-kohdan vierestä Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida ja sitten valitse käyttöoikeus:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi julkaista tai kommentoida viestejä Striimi-sivulla. Tämä asetus ohittaa kaikki oppilaat.

Valitse kommenttien käyttöoikeudet

• Voit tallentaa valintasi ja palata Striimi-sivulle klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Huom. Vaikka poistat julkaisu- ja kommentointioikeudet käytöstä Striimi-sivulta, oppilaat voivat silti lähettää sinulle yksityisiä kommentteja.

Oppilaan ohittaminen

Oppilaan ohittaminen estää häntä julkaisemasta viestejä tai kommentteja tietyn ryhmän Striimi-sivulla. Oppilas ei näe Striimi-sivulta, onko hänet ohitettu. Hän ei vain voi julkaista mitään. Ohitetut oppilaat voivat kuitenkin lähettää sinulle yksityisiä kommentteja. Voit ohittaa oppilaan eri tavoilla.

Oppilaan ohittaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse sen oppilaan valintaruutu, jonka haluat ohittaa.
  5. Valitse Toiminnot ja sitten Ohita.

Klikkaa Ohita

6. Vahvista klikkaamalla Ohita uudelleen.

Oppilaan ohittaminen hänen viestistään tai kommentistaan

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi oppilaan viesti tai kommentti.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Ohita oppilaan nimi.
  5. Vahvista klikkaamalla Ohita uudelleen.
  6. (Valinnainen) Voit poistaa kommentin seuraavasti:
    1. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista.
    2. Klikkaa uudelleen Poista.
Oppilaan ohituksen poistaminen

Kun oppilaan ohitus poistetaan, hän voi taas julkaista viestejä tai kommentteja Striimi-sivulla. Voit poistaa oppilaan ohituksen eri tavoilla.

Oppilaan ohituksen poistaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse sen oppilaan valintaruutu, jonka ohituksen haluat poistaa.
  5. Klikkaa Toiminnot ja sitten Poista ohitus.

Klikkaa Poista ohitus

6. Vahvista klikkaamalla Poista ohitus uudelleen.

Oppilaan ohituksen poistaminen hänen julkaisemastaan viestistä, kommentista tai vastauksesta viestiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi oppilaan viesti, kommentti tai vastaus.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista käyttäjän nimi ohitus.
  5. Vahvista klikkaamalla Poista ohitus uudelleen.
Oppilaan viestin tai kommentin poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi viesti tai kommentti.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista ja vahvista poisto.
Poistettujen viestien ja kommenttien katsominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Valitse Näytä poistetut kohteet ‑kohdan vierestä Näytä Näytä .
  4. Piilota poistetut kohteet klikkaamalla Piilota Piilota .
  5. Tallenna muutokset ja palaa Striimi-sivulle klikkaamalla Tallenna.