Oppilaiden julkaisu- ja kommentointioikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit päättää, miten oppilaat voivat postata ja kommentoida Classroomissa. Voit asettaa ryhmä- tai oppilaskohtaiset oikeudet. Jos sallit postaamisen tai kommentoinnin, oppilaat eivät voi muokata viestejään tai kommenttejaan, mutta he voivat poistaa niitä. Opettajat voivat poistaa minkä tahansa viestin tai kommentin.

Miten oppilaat voivat julkaista Classroomissa

• Viesti on ryhmän striimiin julkaistu tieto tai kysymys.

Esimerkki: Milloin vierailemme museossa?

• Kommentti on vastaus postaukseen tai kommenttiin.

Esimerkki: Ensi perjantaina.

• Vastaus on vastaus kommenttiin, jossa mainitaan kommentin lisänneen henkilön nimi.

Esimerkki: +kommentoijan nimi Kiitos!

Vaikka et antaisi oppilaille oikeutta julkaista viestejä tai kommentoida, he voivat lähettää sinulle kotitehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

Oppilaiden käyttöoikeuksien määritys

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Julkaisu- ja kommentointioikeuksien valitseminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset .

3. Valitse Yleiset ja klikkaa sitten Striimi-kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sittenvalitse haluamasi käyttöoikeudet:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä ryhmän striimiin ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi julkaista tai kommentoida viestejä. Tämä asetus ohittaa kaikki oppilaat.

4. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Oppilaan ohittaminen

Jos ohitat ryhmän oppilaan, hän ei voi julkaista tai kommentoida viestejä ryhmän striimissä. Oppilas ei näe Classroomista, onko hänet ohitettu ryhmässä. Ohitetut oppilaat voivat kuitenkin lähettää sinulle yksityisiä kommentteja.

Oppilaan ohittaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

4. Valitse sen oppilaan valintaruutu, jonka haluat ohittaa.
  5. Valitse Toiminnotja sittenOhita.

6. Vahvista klikkaamalla Ohita uudelleen.

Oppilaan ohittaminen hänen lähettämänsä viestin tai kommentin kautta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Osoita oppilaan julkaisemaa viestiä tai kommenttia.
  4. Klikkaa Lisää ja sittenOhita oppilaan nimi.
  5. (Valinnainen) Jos haluat poistaa kommentin, valitse Poista myös tämä kommentti ‑ruutu.
  6. Klikkaa Ohita.
Oppilaan ohituksen poistaminen

Kun oppilaan ohitus poistetaan, hän voi taas julkaista viestejä tai kommentteja, jos ryhmän asetukset sallivat sen.

Oppilaan ohituksen poistaminen Henkilöt-sivulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

4. Valitse sen oppilaan valintaruutu, jonka ohituksen haluat poistaa.
  5. Klikkaa Toiminnot ja sittenPoista ohitus.

6. Vahvista klikkaamalla Poista ohitus uudelleen.

Oppilaan ohituksen poistaminen hänen julkaisemastaan viestistä, kommentista tai vastauksesta viestiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Osoita oppilaan julkaisemaa viestiä, kommenttia tai vastausta.
  4. Klikkaa Lisää ja sitten Poista käyttäjän nimi ohitus.
  5. Vahvista klikkaamalla Poista ohitus uudelleen.
Oppilaan viestin tai kommentin poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Osoita julkaisua tai kommenttia.
  4. Vahvista klikkaamalla Lisää ja sittenPoistaja sittenPoista.
Poistettujen viestien ja kommenttien näyttäminen tai piilottaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset .

3. Valitse Yleiset ja klikkaa sitten Näytä poistetut kohteet ‑kohdasta Näytä  tai Piilota .
  4. Valitse Tallenna.

Liittyvät aiheet