Kurssikavereiden mainitseminen viesteissä

Jos haluat kiinnittää jonkun huomion lähettäessäsi viestin Classroomiin, mainitse hänet käyttämällä +- tai @-merkkiä hänen sähköpostiosoitteensa kanssa. Voit mainita kurssikavereita tai opettajasi +- tai @-merkillä kurssin postausseinän kommenteissa ja vastauksissa. Näin voit kutsua heidät osallistumaan keskusteluun tai kiinnittää heidän huomionsa viestiisi.

Jos esimerkiksi opettajasi postaa kysymyksen, voit lähettää vastauksen ja lisäksi +mainita kurssikaverisi nimeltä kutsuaksesi hänet keskusteluun opettajan kanssa.

Kun mainitset henkilön kommentissa tai vastauksessa ja käytät +- tai @-merkkiä, mainitsemasi henkilö saa ilmoituksen sähköpostilla, jos hän on ottanut sähköposti-ilmoitukset käyttöön asetuksissaan.

Huom.+- tai @-maininta toimii vain kurssin postausseinällä.

Henkilön +mainitseminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Kirjoita viesti Lisää kurssin kommentti ‑kenttään tai Jaa kurssin kanssa ‑kenttään jos olet luomassa uutta postausta
  4. Kirjoita + tai @. Näet henkilön nimeä kirjoittaessasi automaattisen täydennysluettelon kurssikavereista.
  5. Valitse ensimmäinen nimi painamalla Enter-näppäintä, jolloin sähköpostiosoite lisätään kenttään.

Valitse eri nimi vierittämällä luetteloa alaspäin. Valitse nimi painamalla Enteriä.

6. Valitse Lähetä.

Huom. Jos automaattisessa täydennysluettelossa ei näy haluamaasi nimeä, kirjoita täydellinen sähköpostiosoite.

Kommenttien tarkastelu

Tarkista saamasi ilmoitukset Gmailista. Näet kommentit myös kurssin postausseinän viesteissä.

Kommenttiin vastaaminen

Lisätietoja viestiin tai kommenttiin vastaamisesta kurssin postausseinällä on kohdassa Lähettäminen kurssin postausseinälle.