Lesgroepgegevens wijzigen

Deze pagina is voor docenten

Opmerking: De vorige versie van Classroom (zonder de pagina Schoolwerk) is beëindigd op 4 september 2019. Zie Classroom-lesgroepen zonder de pagina Schoolwerk voor meer informatie.

Nadat je een lesgroep hebt gemaakt, kun je lesgroepgegevens wijzigen, zoals de lesgroepbeschrijving, de lesgroepcode en welke berichten op de pagina Updates worden weergegeven.

Een naam, beschrijving, sectie, lokaal of vak voor een lesgroep bewerken

Opmerkingen:

• De lesgroepnaam is vereist.
  • Als je de naam van een lesgroep bewerkt, wordt de naam van de Drive-map van de lesgroep niet geüpdatet. Je moet de naam van de map wijzigen in Drive.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Lesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

De naam van de lesgroep wordt automatisch ingevoerd.

3. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Lesgroep bewerken

Opmerking: Lege velden worden niet weergegeven in de leerlingenweergave.

De lesgroepcode weergeven

Classroom maakt automatisch een lesgroepcode als je een lesgroep maakt. Je kunt de code weergeven om leerlingen en andere docenten uit te nodigen voor de lesgroep.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Updates.
  3. Als je de code wilt projecteren, klik je naast de code op 'Weergeven' Volledig scherm.
  4. (Optioneel) Als je de code op het volledige scherm wilt projecteren, klik je op Volledig scherm Volledig scherm.
    Klik op
De lesgroepcode uitschakelen, resetten of kopiëren

Classroom maakt automatisch een klassencode wanneer je een lesgroep maakt. Als leerlingen problemen hebben met de lesgroepcode, kun je deze resetten. Als je niet wilt dat nieuwe leerlingen deelnemen aan je lesgroep, schakel je de code uit. Je kunt de functie op elk gewenst moment weer inschakelen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de en vervolgensLesgroepinstellingenInstellingen .

Klik op

3. Klik naast de lesgroepcode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kies een optie:
    • Klik op Weergave om de code weer te geven.
    • Klik op Kopiëren om de code te kopiëren.
    • Als je de code opnieuw wilt instellen, klik je op Resetten.
    • Als je de code wilt in- of uitschakelen, klik je op Uitschakelen of   Inschakelen.
      Opmerking: Als je een code opnieuw inschakelt, genereert Classroom een nieuwe lesgroepcode.
  4. Klik op Save (Opslaan).
Kiezen hoe Schoolwerk-meldingen worden weergegeven op de pagina 'Updates'

Je kunt kiezen of de meldingen voor Classroom worden weergegeven op de pagina 'Updates' en welke gegevens worden weergegeven voor de meldingen.

De weergave Bijlagen en gegevens weergeven zien er als volgt uit:
Uitgebreide weergave

De weergave Meldingen samengevouwen weergeven ziet er als volgt uit:
Compacte weergave

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Lesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

3. Klik naast Schoolwerk in de lesgroepupdates op de pijl-omlaag Pijl-omlaag  en vervolgens selecteer een optie:
    • Bijlagen en gegevens weergeven: Studenten zien een   uitgevouwen weergave van meldingen, zoals deze:
    • Meldingen samengevouwen weergeven: Studenten zien een samengevouwen weergave van meldingen, zoals deze:
    • Meldingen verbergen: Er worden geen Schoolwerk-meldingen weergegeven op de pagina Updates.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Alleen docenten zien de totalen van ingeleverde, toegewezen en nagekeken opdrachten.

Bepalen wie kan posten op de pagina 'Updates'

Leerlingen kunnen posten op de pagina 'Updates' en reageren op posts van jou en hun klasgenoten. Je kunt de posts van leerlingen beheren door rechten in te stellen voor individuele leerlingen of de hele lesgroep.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgensLesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

3. Klik naast Updates op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens selecteer een optie:
    • Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen: Deze instelling is de standaardinstelling. Leerlingen kunnen posten op de pagina 'Updates' en reageren op elk item.
    • Leerlingen kunnen alleen reacties plaatsen: Leerlingen kunnen reacties plaatsen op bestaande posts, maar geen posts maken.
    • Alleen docenten kunnen posts en reacties plaatsen: Leerlingen kunnen geen reacties of posts plaatsen op de pagina 'Updates'. Deze instelling is hetzelfde als alle leerlingen verbergen.
      Opmerking: Zie Rechten instellen voor posten en delen voor leerlingen voor informatie over het verbergen van leerlingen en het verbergen opheffen.
  4. Klik op Opslaan.
Verwijderde posts van leerlingen bekijken

Je kunt reacties en posts zien die een leerling heeft gepost en daarna weer heeft verwijderd.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgensLesgroepinstellingen Instellingen.

Klik op

3. Zet de schakelaar naast Verwijderde items weergeven op ingeschakeld Verbergen
  4. (Optioneel) Als je verwijderde items wilt verbergen, klik je op de schakelaar en zet je deze in de Uit-stand Inschakelen.
  5. Klik op Opslaan.