Lesgroepgegevens en -instellingen beheren

Dit artikel is voor docenten.

Nadat je een lesgroep hebt gemaakt, kun je de lesgroepgegevens wijzigen en de lesgroepinstellingen aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld de naam van de lesgroep wijzigen en kiezen hoe schoolwerkposts worden weergegeven op de pagina Updates.

Als je Classroom-meldingen wilt beheren, ga je naar Meldingen in- of uitschakelen.

Je kunt lesgroepgegevens wijzigen op de pagina Instellingen. Als je meerdere dezelfde lesgroepen hebt, gelden wijzigingen die je aanbrengt in de ene lesgroep niet voor de andere lesgroepen.

Lesgroepgegevens bekijken of wijzigen

Een naam, beschrijving, sectie, lokaal of vak voor een lesgroep bewerken

De lesgroepnaam is vereist.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen  .

De naam van de lesgroep wordt automatisch ingevoerd.

3. Voer je wijzigingen in onder Lesgroepgegevens en klik op Opslaan.

Opmerking: Lege velden worden niet weergegeven in de leerlingenweergave.

Opmerking: Als je de naam van een lesgroep wijzigt, wordt de naam van de Drive-map van de lesgroep niet automatisch geüpdatet. Ga naar de Drive-map van de lesgroep om de mapnaam te updaten.

De uitnodigingscodes voor een lesgroep bekijken of wijzigen

Elke lesgroep die je maakt, heeft een lesgroepcode en een uitnodigingslink voor de lesgroep. Je kunt de code of link delen met leerlingen, zodat ze kunnen deelnemen aan de lesgroep. Zie Leerlingen uitnodigen voor een lesgroep voor instructies.

De link naar een videovergadering voor een lesgroep bekijken of wijzigen

Afhankelijk van hoe de beheerder Classroom heeft ingesteld, kun je Google Meet gebruiken voor videovergaderingen met de lesgroep. Zie Een videovergadering starten voor onderwijs voor instructies.

Instellingen voor de pagina Updates bekijken of wijzigen

Meldingen over schoolwerk weergeven of verbergen op de pagina Updates

Op de pagina Updates kun je meldingen voor je schoolwerk laten weergeven of verbergen. Je kunt het detailniveau van meldingen selecteren.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen  .

3. Klik naast Schoolwerk in de lesgroepupdates op de pijl-omlaag and then selecteer een optie:
    • Bijlagen en gegevens weergeven: Leerlingen zien een  uitgebreide weergave van meldingen.
    • Meldingen samengevouwen weergeven: Leerlingen zien meldingen zonder bijlagen en gegevens.
    • Meldingen verbergen: Er worden geen meldingen over schoolwerk weergegeven op de pagina Updates.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: Bij schoolwerkposts zien alleen docenten de totale aantallen voor werk van leerlingen.

Rechten instellen voor posts van leerlingen

Op de pagina Updates kunnen leerlingen berichten posten en reageren op andere posts, als je dat toestaat. Je kunt rechten instellen voor individuele leerlingen of voor de hele lesgroep.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .

3. Klik onder Algemeen, naast Updates, op de pijl-omlaag  en selecteer een optie:
    • Leerlingen kunnen posts en reacties plaatsen: Dit is de standaardinstelling. Leerlingen kunnen posten op de pagina Updates en reageren op elk item.
    • Leerlingen kunnen alleen reageren: Leerlingen kunnen reageren op bestaande posts, maar geen posts maken.
    • Alleen docenten kunnen posts en reacties plaatsen: Leerlingen kunnen geen reacties of posts plaatsen op de pagina Updates. Deze instelling is hetzelfde als alle leerlingen verbergen.
      Opmerking: Zie Rechten instellen voor posten en delen voor leerlingen voor informatie over het verbergen van leerlingen en het opheffen hiervan.
  4. Klik op Opslaan.
Verwijderde posts en meldingen bekijken

Je kunt reacties en posts zien die een leerling heeft gepost en daarna weer heeft verwijderd. Je kunt je verwijderde meldingen over schoolwerk ook bekijken in de lesgroepupdates.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .

3. Zet onder Algemeen, naast Verwijderde items weergeven, de schakelaar aan  of uit .
    Opmerking: Deze instelling geldt voor verwijderde posts van leerlingen en verwijderde meldingen over schoolwerk. Alleen docenten kunnen verwijderde items zien.
  4. Klik op Opslaan.

Cijferinstellingen bekijken of wijzigen

Een cijfersysteem instellen

Je kunt een cijfersysteem instellen in Classroom. Als je wilt dat cijfers automatisch worden berekend, kun je Totaal aantal punten of Gewogen op categorie kiezen.
Zie Cijfers instellen voor meer informatie en instructies.

Totaalcijfers in de lesgroep weergeven of verbergen

Als je Totaal aantal punten of Gewogen op categorie gebruikt, kun je leerlingen hun totaalcijfer laten zien voor de lesgroep.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .
  3. Zet onder Cijfers, naast Totaalcijfer aan leerlingen weergeven, de schakelaar aan .
  4. Klik rechtsboven op Opslaan.
Zie Cijfers instellen voor meer informatie.

Een lesgroep koppelen aan een LIS om cijfers te exporteren

Bepaalde klanten kunnen cijfers rechtstreeks vanuit Classroom exporteren naar hun LIS. Meer informatie

Importeren van klassenlijsten naar het LIS instellen

Je kunt het importeren van klassenlijsten naar het LIS instellen in Classroom. Zie Veelgestelde vragen over het importeren van klassenlijsten naar het LIS voor meer informatie.