Ryhmän asetusten määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Kun olet luonut ryhmän, voit hallinnoida sen Classroom-asetuksia.

Voit

• muokata ryhmän nimeä, kuvausta, kurssia, huonetta tai aihetta
  • näyttää tai vaihtaa kurssin koodin tai poistaa sen käytöstä
  • valita, miten Tehtävät-ilmoitukset näkyvät Striimi-sivulla
  • valita, onko oppilailla oikeus julkaista Striimi-sivulla
  • ottaa käyttöön huoltajien sähköpostiyhteenvedot
  • valita, että näet myös poistetut viestit
  • lisätä ryhmälle materiaaleja.

Ryhmän asetusten valitseminen

Ryhmän nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen lisääminen tai muuttaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Huom. Asetukset ovat käytettävissä vain Striimi-välilehden kautta.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. (Valinnainen) Voit kirjoittaa uuden nimen, ryhmän kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen napauttamalla Muokkaa Muokkaa ja tekemällä haluamasi muutokset.

Huom. Et voi jättää ryhmän nimeä tyhjäksi. Jos jätät jonkin muun kentän tyhjäksi, sitä ei näytetä sivun oppilasnäkymässä.

4. Napauta Tallenna.
  5. Palaa Striimi-sivulle napauttamalla Sulje Sulje.
Ryhmän koodin kopioiminen, poistaminen käytöstä ja nollaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Napauta Ryhmän koodi ‑kohdasta Lisää Lisää ja sitten Poista ryhmän koodi käytöstä tai Nollaa ryhmän koodi.
  4. (Valinnainen) Voit ottaa käytöstä poistetun koodin takaisin käyttöön napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Ota ryhmän koodi käyttöön.
  5. (Valinnainen) Jos haluat kopioida ryhmän koodin, napauta Ryhmän koodi.
  6. Palaa Striimi-sivulle napauttamalla Sulje Sulje.
Ryhmän materiaalien lisääminen

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Classroomin Apple® iOS® ‑versiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone tai Android.

Huoltajien yhteenvetojen määrittäminen

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Classroomin iOS-versiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone tai Android.

Striimi-sivun julkaisuoikeuksien hallinnoiminen

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja muiden oppilaiden viestejä.

Voit hallinnoida oppilaiden Striimi-sivulla julkaisemia viestejä määrittämällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle. Voit halutessasi poistaa oppilaiden viestejä. Näet myös kaikki kommentit ja postaukset, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. Napauta Oppilaat voivat postata ja kommentoida ja valitse käyttöoikeus napauttamalla sitä:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä mutta eivät luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.

Lisätietoja oppilaan ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on Oppilaiden postaus- ja jakamisoikeuksien määrittäminen ‑ohjeartikkelissa.

4. (Valinnainen) Palaa asetuksiin napauttamalla Takaisin Takaisin.
  5. (Valinnainen) Palaa Striimi-sivulle napauttamalla Sulje Sulje.
Poistettujen viestien katseleminen

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Classroomin iOS-versiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.