Ryhmän tietojen muuttaminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Huom. Classroomin edellinen versio (jossa ei ole Tehtävät-sivua) poistettiin käytöstä 4.9.2019. Lisätietoja on Classroom-ryhmät, joilla ei ole Tehtävät-sivua ‑artikkelissa.

Kun olet luonut ryhmän, voit muuttaa esimerkiksi ryhmän kuvausta ja koodia ja valita, mitä postauksia näytetään Striimi-sivulla.

Ryhmän nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen muokkaaminen

Huomioitavaa

• Ryhmällä on oltava nimi.
  • Jos muokkaat ryhmän nimeä, ryhmän Drive-kansion nimi ei muutu. Avaa Drive ja nimeä kansio uudelleen.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. Tee haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Kurssin muokkaaminen

Huom. Tyhjiä kenttiä ei näytetä oppilaan näkymässä.

Ryhmän koodin näyttäminen

Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Koodin avulla voit kutsua oppilaita ja muita opettajia ryhmään.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi.
  3. Voit näyttää koodin projektorin kautta klikkaamalla koodin vierestä Näytä Koko näyttö.
  4. (Valinnainen) Jos haluat näyttää koodin koko näytöllä, valitse Koko näyttö Koko näyttö.
    Valitse Koko näyttö
Ryhmän koodin kopioiminen, nollaaminen tai poistaminen käytöstä

Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Jos oppilailla on vaikeuksia ryhmän koodin käytössä, voit nollata koodin. Voit poistaa koodin käytöstä, jos et halua, että ryhmään liittyy enää uusia oppilaita. Voit ottaa sen takaisin käyttöön milloin tahansa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa ryhmän koodin vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat näyttää koodin, valitse Näytä.
    • Jos haluat kopioida koodin, valitse Kopioi.
    • Jos haluat nollata koodin, valitse Nollaa.
    • Jos haluat poistaa koodin käytöstä tai ottaa sen käyttöön, valitse Poista käytöstä tai Ota käyttöön.
      Huom. Kun otat koodin käyttöön, Classroom luo ryhmälle uuden koodin.
  4. Klikkaa Tallenna.
Tehtävät-ilmoitusten näkyminen Striimi-sivulla

Voit valita, näytetäänkö Tehtävät-ilmoitukset Striimi-sivulla ja mitä tietoja ilmoitukset sisältävät.

Näytä liitteet ja tiedot ‑näkymä:
Laajennettu näkymä

Näytä tiivistetyt ilmoitukset ‑näkymä:
Tiivistetty näkymä

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Tehtävät striimissä ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli  ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Näytä liitteet ja tiedot: Oppilaat näkevät ilmoitusten laajennetun näkymän.
    • Näytä tiivistetyt ilmoitukset: Oppilaat näkevät ilmoitusten tiivistetyn näkymän.
    • Piilota ilmoitukset: Tehtävät-ilmoituksia ei näytetä Striimi-sivulla.
  4. Klikkaa Tallenna.

Huom. Vain opettajat näkevät kunkin tehtävän palautettujen, annettujen ja arvosteltujen määrän.

Striimi-sivun julkaisuoikeuksien hallinnoiminen

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja luokkatovereiden viestejä. Voit hallinnoida oppilaiden julkaisemia viestejä määrittelemällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Striimi-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Oppilaat voivat postata ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat postata tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.
      Huom. Lisätietoja oppilaiden ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on Oppilaiden viesti- ja jakamisoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
Oppilaiden poistettujen viestien katseleminen

Näet kaikki kommentit ja viestit, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Näytä poistetut kohteet ‑kohdan vieressä oleva valitsin käytössä-asentoon Piilota .
  4. (Valinnainen) Jos haluat piilottaa poistetut kohteet, klikkaa valitsin pois käytöstä ‑asentoon Ota käyttöön.
  5. Klikkaa Tallenna.