Ryhmän asetusten määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Huom. Classroomin edellinen versio (jossa ei ole Tehtävät-sivua) poistettiin käytöstä 4.9.2019. Lisätietoja on Classroom-ryhmät, joilla ei ole Tehtävät-sivua ‑artikkelissa.

Kun olet luonut ryhmän, voit hallinnoida sen Classroom-asetuksia.

Voit

• muokata ryhmän nimeä, kuvausta, kurssia, huonetta tai aihetta
  • näyttää tai vaihtaa kurssin koodin tai poistaa sen käytöstä
  • valita, miten Tehtävät-ilmoitukset näkyvät Striimi-sivulla
  • valita, onko oppilailla oikeus julkaista Striimi-sivulla
  • ottaa käyttöön huoltajien sähköpostiyhteenvedot
  • valita, että näet myös poistetut postaukset.

Kurssin asetusten valitseminen

Ryhmän nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen lisääminen tai muuttaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

Kurssin nimi lisätään automaattisesti.

3. (Valinnainen) Jos haluat lisätä uuden nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen, klikkaa Muokkaa Muokkaa, tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna.

Kurssin muokkaaminen

Huom. Et voi jättää ryhmän nimeä tyhjäksi. Jos jätät jonkin muun kentän tyhjäksi, sitä ei näytetä sivun oppilasnäkymässä.

4. Palaa Striimi-sivulle klikkaamalla Sulje Sulje.
Ryhmän koodin näyttäminen, poistaminen käytöstä ja nollaaminen

Kun luot uuden ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Sen avulla voit kutsua oppilaita ja muita opettajia ryhmään. Voit halutessasi näyttää, kopioida tai nollata koodin tai poistaa sen käytöstä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. (Valinnainen) Saat koodin nopeasti näkyviin projektorin kautta klikkaamalla ryhmän nimen alta koodin vierestä Koko näyttö Koko näyttö. Jos haluat suurentaa näkymää, klikkaa uudelleen Koko näyttö Koko näyttö
  4. Klikkaa Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

5. Klikkaa kurssin koodin vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat näyttää koodin projektorilla, klikkaa Näytä ja sitten Koko näyttö Koko näyttö
    • Jos haluat kopioida koodin, klikkaa Kopioi.
    • Jos haluat nollata sen, klikkaa Nollaa.
    • Jos haluat poistaa sen käytöstä, klikkaa Poista käytöstä.
    • Jos haluat ottaa koodin käyttöön, klikkaa Pois käytöstä ja sitten Ota käyttöön.
  6. Palaa Striimi-sivulle klikkaamalla Sulje Sulje.
Tehtävät-ilmoitusten näkyminen Striimi-sivulla
Voit valita Striimi-sivun Tehtävät-ilmoituksille laajennetun tai supistetun näkymän. Voit myös piilottaa ilmoitukset kokonaan Striimi-sivulta.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Yleiset-osiosta Tehtävät striimissä ‑kohdan vierestä sopiva vaihtoehto:

• Piilota ilmoitukset (Tehtävät-ilmoituksia ei näytetä Striimi-sivulla)

• Näytä tiivistetyt ilmoitukset (tiivistetty näkymä)
      Tiivistetty näkymä

• Näytä liitteet ja tiedot (laajennettu näkymä)
      Laajennettu näkymä

Huom. Vain opettajat näkevät palautettujen, annettujen ja arvosteltujen määrän.
Striimi-sivun julkaisuoikeuksien hallinnoiminen

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja luokkatovereiden viestejä.

Voit hallinnoida oppilaiden Striimi-sivulla julkaisemia viestejä määrittämällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle. Voit halutessasi poistaa oppilaiden viestejä. Näet myös kaikki kommentit ja viestit, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Valitse Oppilaat voivat postata ja kommentoida ja valitse käyttöoikeus klikkaamalla sitä:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä mutta eivät luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.

Valitse kommenttien käyttöoikeudet

4. Palaa Striimi-sivulle klikkaamalla Sulje Sulje.

Lisätietoja oppilaan ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on ryhmän viesti- ja jakamisoikeuksien määrittämistä käsittelevässä ohjeartikkelissa.

Ryhmän huoltajien sähköpostiyhteenvetojen käyttöönotto

Huom. Tämä asetus ei ole näkyvissä, ellei G Suite ‑järjestelmänvalvojasi salli huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Jos huoltajien yhteenvedot eivät ole vielä käytössä, klikkaa Ota käyttöön Ota käyttöön ja sitten Lisää ryhmä.

Valitse Huoltajien yhteenvedot

Klikkaa Lisää ryhmä

4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa huoltajien yhteenvedot käytöstä, klikkaa Poista käytöstä Poista käytöstä.
Poistettujen viestien näyttäminen

Voit halutessasi poistaa oppilaiden postauksia. Näet myös kaikki kommentit ja viestit, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Valitse Näytä poistetut kohteet ‑kohdasta Näytä Näytä .
  4. (Valinnainen) Jos haluat piilottaa poistetut kohteet, valitse Piilota Piilota .
  5. Palaa Striimi-sivulle klikkaamalla Sulje Sulje.