Ryhmän tietojen katsominen ja muuttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Voit katsoa luomasi ryhmän tiedot ja muuttaa niitä. Ryhmän tietoja ovat:

• perustiedot, kuten ryhmän nimi, osio ja huoneen numero
  • Striimi-sivun postausasetukset
  • ryhmän videokokouksen linkki
  • ryhmän koodi.

Voit muuttaa ryhmän tietoja Asetukset-sivulla.

Ryhmän nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen muokkaaminen

Ryhmällä on oltava nimi.

Huom. Jos muokkaat ryhmän nimeä, ryhmän Drive-kansion nimi ei päivity automaattisesti. Voit päivittää kansion nimen siirtymällä ryhmän Drive-kansioon.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. Lisää muutokset Ryhmän tiedot ‑kohtaan ja klikkaa Tallenna.

Kurssin muokkaaminen

Huom. Tyhjiä kenttiä ei näytetä oppilaan näkymässä.

Ryhmän koodin näyttäminen

Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Koodin avulla voit kutsua oppilaita ja muita opettajia ryhmään.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi.
  3. Voit näyttää koodin projektorin kautta klikkaamalla koodin vierestä Näytä .
  4. (Valinnainen) Jos haluat näyttää koodin koko näytöllä, valitse Koko näyttö .
    Valitse Koko näyttö
Ryhmän koodin kopioiminen, nollaaminen tai poistaminen käytöstä

Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Jos oppilailla on ongelmia ryhmän koodin kanssa, voit nollata sen. Jos et halua, että ryhmään liittyy enää uusia oppilaita, voit poistaa koodin käytöstä. Voit ottaa sen käyttöön milloin tahansa.

Huom. Kun nollaat ryhmän koodin tai otat sen käyttöön, Classroom luo ryhmälle uuden koodin. Aiempi koodi ei enää toimi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Yleiset-kohdasta ryhmän koodin vieressä olevaa alanuolta "" ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat näyttää koodin, valitse Näytä.
    • Jos haluat kopioida koodin, valitse Kopioi.
    • Jos haluat nollata koodin, valitse Nollaa.
    • Jos haluat poistaa koodin käytöstä tai ottaa sen käyttöön, valitse Poista käytöstä tai Ota käyttöön.
  4. Klikkaa Tallenna.

Ryhmän videokokouslinkin katsominen

Katso artikkelista Start a video meeting for education, miten voit käyttää Google Meetiä Classroomissa ja mitä se edellyttää.

Tehtävät-ilmoitusten näkyminen Striimi-sivulla

Voit valita, näkyvätkö Tehtävät-postausten ilmoitukset Striimi-sivulla , ja mitä tietoja ilmoituksissa näkyy.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset Asetukset .

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Tehtävät striimissä ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta "" ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Näytä liitteet ja tiedot: Oppilaat näkevät ilmoitusten laajennetun näkymän.
      Laajennettu näkymä
    • Näytä tiivistetyt ilmoitukset: Oppilaat näkevät ilmoitusten tiivistetyn näkymän.
      Tiivistetty näkymä
    • Piilota ilmoitukset: Tehtävät-ilmoituksia ei näytetä Striimi-sivulla.
  4. Klikkaa Tallenna.

Huom. Vain opettajat näkevät, kuinka monta tehtävää on palautettu, annettu ja arvosteltu.

Kuka saa julkaista viestejä Striimiin

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja muiden oppilaiden viestejä. Voit hallinnoida oppilaiden julkaisemia viestejä määrittelemällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa alanuolta Yleiset-osion Striimi-kohdan vierestä "" ja sitten valitse vaihtoehto:
    • Oppilaat voivat postata ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat postata tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.
      Huom. Lisätietoja oppilaiden ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on Oppilaiden viesti- ja jakamisoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
Oppilaiden poistettujen viestien katseleminen

Näet kaikki kommentit ja viestit, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa valitsin Päällä-asentoon Yleiset-osion Näytä poistetut kohteet-kohdasta Piilota
  4. (Valinnainen) Jos haluat piilottaa poistetut kohteet, klikkaa valitsin Ei päällä ‑asentoon Ota käyttöön.
  5. Klikkaa Tallenna.