Hvordan logger jeg på Classroom?

Du kan logge på Classroom med én av disse kontotypene, avhengig av læresituasjon:

• Skolekonto: Denne kalles også en Google Workspace for Education-konto og kan opprettes av formelt godkjente skoler. Den har formatet du@skolendin.edu. Hvis du ikke har påloggingsinformasjon for Google Workspace for Education-kontoen din, kan du spørre læreren din eller skolens IT-administrator.
  • Personlig Google-konto: Denne er opprettet av deg eller en forelder eller foresatt. En personlig Google-konto brukes vanligvis for elever som ikke er tilknyttet noen skole, for eksempel i forbindelse med hjemmeundervisning eller klubber. Den har formatet deg@example.com.
  • Google Workspace-konto: Denne er opprettet av administratoren for organisasjonen din. Den har formatet du@organisasjonendin.no.

Merk: I henhold til gjeldende personvernlover kan ikke foreldre eller foresatte få tilgang til Classroom eller elevoppgaver. De kan få sammendrag via e-post hvis læreren tillater det. Du finner mer informasjon i artikkelen Om sammendrag til foresatte via e-post.

Klar for pålogging?

Du må ha en aktiv internettilkobling for å logge på. Hvis du allerede vet hvordan du logger på Classroom, kan du gå til classroom.google.com. Ellers kan du følge den detaljerte fremgangsmåten nedenfor.

Logg på for første gang

Sign in to Google Classroom (web)

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på Gå til Classroom.
  3. Skriv inn e-postadressen for Classroom-kontoen din.
  4. Velg Neste.
  5. Skriv inn passordet.
  6. Velg Neste.
  7. Hvis du ser en velkomstmelding, leser du den.
  8. Klikk på Godta.
  9. Hvis du bruker en Google Workspace for Education-konto, klikker du på Jeg er elev eller Jeg er lærer.
    Tips: Brukere med personlige Google-kontoer ser ikke dette alternativet.
  10. Klikk på Kom i gang.

Bytt til en annen konto

Hvis du er logget på flere kontoer og må bytte til kontoen du bruker med Classroom:

1. Øverst klikker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din.
  2. Velg kontoen.

Har du problemer med påloggingen?

Feilmelding Dette betyr det Dette kan du gjøre
Administratoren din har ikke aktivert Classroom. Administratoren din har ikke aktivert Classroom for kontoen din. Ta kontakt med IT-administratoren din.
Administratoren din har deaktivert denne tjenesten. Classroom er ikke aktivert for kontoen din. Ta kontakt med IT-administratoren din.
Du kan ikke bruke Classroom med denne kontoen. Du har logget på Classroom med feil konto.
  • Logg av og logg på igjen.
  • I mobilappen blir du bedt om å legge til én konto til. Logg på med kontoen du bruker med Classroom.
Har administratoren din aktivert Classroom? For å kunne bruke Classroom må du be skolens IT-administrator eller Google Workspace-administrator om å aktivere Classroom for skolen din. Skolen din bruker ikke Google Workspace for Education. Før du kan bruke Classroom, må skolen din registrere seg for Google Workspace for Education.

Tilgang til andre deler av Classroom

Gå til menyen for å få tilgang til følgende:

• Hjem : Naviger til kursene dine.
  • Kalender : Se frister og få tilgang til elementer.
  • Gjøremål : Se gjennom arbeid for kursene dine.
  • Innstillinger : Endre profilbilde, passord og varsler.

Tips: For å minimere menyen til en skjult versjon, klikk på menyen øverst til venstre.

Begynn å bruke Classroom

Hvis du er lærer, kan du opprette et kurs. Hvis du er elev, kan du bli med på et kurs.

Relaterte emner