Miten kirjaudun Classroomiin?

Voit kirjautua Classroomiin jommallakummalla seuraavista käyttäjätilityypeistä oppimisympäristösi mukaan:

• Oppilaitoksen tili eli G Suite for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili. Sen muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu. Jos et tiedä G Suite for Education ‑tilisi tietoja, kysy niitä opettajaltasi tai oppilaitoksesi järjestelmänvalvojalta.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on itse määrittämäsi tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa. Henkilökohtaisen tilin muoto on sinä@example.com
  • G Suite ‑tili: Tämä on organisaatiosi järjestelmänvalvojan määrittämä tili, jonka muoto on sinä@yrityksesi.fi.

Lisätietoja on artikkelissa Tietoja Classroomin käyttäjätileistä.

Huom. Vanhemmat ja huoltajat eivät voi käyttää Classroomia tai nähdä lastensa tehtäviä tietosuojalakien vuoksi. Huoltajat voivat vastaanottaa sähköpostiyhteenvetoja, jos lapsen opettaja sallii sen. Lisätietoja on artikkelissa Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista.

KIRJAUDU CLASSROOMIIN

Kirjautuminen edellyttää aktiivista internetyhteyttä.

Ensimmäinen kirjautumiskerta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Siirry Classroomiin.

Klikkaa Siirry Classroomiin

2. Kirjoita käyttäjänimesi ja valitse Seuraava.

Klikkaa Seuraava

3. Kirjoita salasanasi ja valitse Seuraava.

Klikkaa Seuraava

4. Lue mahdollinen tervetulotoivotus ja valitse Hyväksy.

Valitse Hyväksy

5. Jos käytät G Suite for Education ‑tiliä, valitse Olen oppilas tai Olen opettaja.
    Huom. Henkilökohtaiselle Google-tilille kirjautuneet käyttäjät eivät näe tätä vaihtoehtoa.

Roolin valinta

6. Valitse Aloita.
    Valitse Aloita

Oletko valmis aloittamaan Classroomin käytön?

Jos kirjautumisessa on ongelmia:

Virheilmoitus Mitä se tarkoittaa? Mitä voit tehdä?
Järjestelmänvalvojasi ei ole aktivoinut Classroomia. Järjestelmänvalvojasi ei ole aktivoinut Classroomia tilillesi. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Järjestelmänvalvojasi on poistanut tämän palvelun käytöstä. Classroom ei ole käytettävissä tililläsi. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Et voi käyttää Classroomia tällä tilillä. Kirjauduit Classroomiin väärällä tilillä.
  • Kirjaudu ulos ja sitten uudelleen sisään.
  • Mobiilisovelluksessa sinua pyydetään lisäämään toinen tili. Kirjaudu sisään toiselle tilille.
Onko järjestelmänvalvojasi aktivoinut Classroomin? Jos haluat käyttää Classroomia, pyydä koulusi IT- tai G Suite ‑järjestelmänvalvojaa aktivoimaan Classroom koulullesi. G Suite for Education ei ole käytössä koulussasi. Koulun täytyy rekisteröityä G Suite for Education ‑palveluun, jotta voit käyttää Classroomia.

Tarvitsetko lisäapua kirjautumisessa? Jos olet oppilas, katso Ongelmien ratkaisu ja Classroomin käyttö. Jos olet opettaja, tutustu Classroomin keskusteluryhmään.

Classroomin muiden osioiden käyttö

Jos olet oppilas ja kirjautuneena sisään, näet opettajiesi luomat kurssit. Lisää itsesi kurssille klikkaamalla Liity. Lisätietoja on kohdassa Kurssille liittyminen.

Sekä opettajat että oppilaat voivat käyttää Classroomin muita osioita klikkaamalla Valikko Valikko.