Miten kirjaudun Classroomiin?

Voit kirjautua Classroomiin jollakin seuraavista käyttäjätilityypeistä oppimisympäristösi mukaan:

• Oppilaitoksen tili eli G Suite for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili. Sen muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu. Jos et tiedä G Suite for Education ‑tilisi tietoja, kysy niitä opettajaltasi tai oppilaitoksesi järjestelmänvalvojalta.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on itse määrittämäsi tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa. Henkilökohtaisen tilin muoto on sinä@example.com
  • G Suite ‑tili: Tämä on organisaatiosi järjestelmänvalvojan määrittämä tili. Sen muoto on sinä@yrityksesi.fi.

Lue lisää artikkelista Tietoja Classroomin käyttäjätileistä.

Huom. Vanhemmat ja huoltajat eivät voi päästä Classroomiin tai nähdä lastensa tehtäviä tietosuojalakien vuoksi. Huoltajat voivat vastaanottaa sähköpostiyhteenvetoja, jos lapsen opettaja sallii sen. Lue lisää artikkelista Tietoja huoltajien sähköpostiyhteenvedoista.

KIRJAUDU CLASSROOMIIN

Kirjautumiseen tarvitaan aktiivinen internetyhteys.

Ensimmäinen kirjautumiskerta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Siirry Classroomiin.

Klikkaa Siirry Classroomiin

2. Kirjoita käyttäjänimesi ja valitse Seuraava.

Klikkaa Seuraava

3. Kirjoita salasanasi ja valitse Seuraava.

Klikkaa Seuraava

4. Lue mahdollinen tervetulotoivotus ja valitse Hyväksy.

Valitse Hyväksy

5. Jos käytät G Suite for Education ‑tiliä, valitse Olen oppilas tai Olen opettaja.
    Huom. Henkilökohtaiselle Google-tilille kirjautuneet käyttäjät eivät näe tätä vaihtoehtoa.

Roolin valinta

6. Valitse Aloita.
    Valitse Aloita

Oletko valmis aloittamaan Classroomin käytön?

Jos kirjautumisessa on ongelmia:

Virheilmoitus Mitä se tarkoittaa? Mitä voit tehdä?
Järjestelmänvalvojasi ei ole aktivoinut Classroomia. Järjestelmänvalvojasi ei ole aktivoinut Classroomia tilillesi. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Järjestelmänvalvojasi on poistanut tämän palvelun käytöstä. Classroom ei ole käytettävissä tililläsi. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
Et voi käyttää Classroomia tällä tilillä. Kirjauduit Classroomiin väärällä tilillä.
  • Kirjaudu ulos ja sitten uudelleen sisään.
  • Mobiilisovelluksessa sinua pyydetään lisäämään toinen tili. Kirjaudu sisään toiselle tilille.
Onko järjestelmänvalvojasi aktivoinut Classroomin? Jos haluat käyttää Classroomia, pyydä koulusi IT- tai G Suite ‑järjestelmänvalvojaa aktivoimaan Classroom koulullesi. G Suite for Education ei ole käytössä koulussasi. Koulun täytyy rekisteröityä G Suite for Educationiin, jotta voit käyttää Classroomia.

Tarvitsetko lisäapua kirjautumisessa? Jos olet oppilas, siirry vianetsintään. Jos olet opettaja, siirry Google Classroomin ohjeyhteisöön.

Classroomin muiden osioiden käyttö

Jos olet oppilas ja kirjautuneena sisään, näet opettajiesi luomat ryhmät. Lisää itsesi kurssille klikkaamalla Liity. Lue lisää kohdasta Ryhmään liittyminen.

Sekä opettajat että oppilaat voivat käyttää Classroomin muita osioita klikkaamalla valikkoa Valikko.