Hvordan logger jeg ind på Classroom?

Afhængigt af dit undervisningsmiljø kan du logge ind på Classroom med en af følgende konti:

• Skolekonto: Denne type konto, der også kaldes en Google Workspace for Education-konto, konfigureres af en godkendt skole og har formatet dig@dinskole.edu. Hvis du ikke kender dine Google Workspace for Education-kontooplysninger, kan du få dem af din underviser eller skolens it-administrator.
  • Personlig Google-konto: Denne type konto konfigureres af din forælder eller værge. En personlig Google-konto bruges normalt uden for skolen, f.eks. i forbindelse med hjemmeundervisning eller en fritidsklub, og har formatet dig@eksempel.dk.
  • Google Workspace-konto: Denne type konto konfigureres af administratoren for din organisation og har formatet dig@dinorganisation.com.

Bemærk! På grund af privatlivsrelaterede love kan forældre og værger ikke få adgang til Classroom eller elevopgaver. De kan få mailoversigter, hvis underviseren tillader det. Gå til Om mailoversigter til værger for at få flere oplysninger.

Er du klar til at logge ind?

Du skal have en aktiv internetforbindelse for at kunne logge ind. Hvis du allerede ved, hvordan du logger ind i Classroom, kan du gå til classroom.google.com eller følge den detaljerede vejledning nedenfor.

Log ind for første gang

Sign in to Google Classroom (web)

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på Gå til Classroom.
  3. Angiv mailadressen for din Classroom-konto.
  4. Klik på Næste.
  5. Angiv din adgangskode.
  6. Klik på Næste.
  7. Hvis der er en velkomsthilsen, skal du gennemgå den.
  8. Klik på Acceptér.
  9. Hvis du bruger en Google Workspace for Education-konto, skal du klikke på Jeg er elev eller Jeg er underviser.
    Tip! Denne valgmulighed er ikke synlig for brugere med en personlig Google-konto.
  10. Klik på Kom godt i gang.

Skift til en anden konto

Hvis du er logget ind på flere konti og har brug for at skifte til den konto, du bruger til Classroom:

1. Klik på dit profilbillede eller forbogstav øverst.
  2. Vælg kontoen.

Hvis du har problemer med at logge ind

Fejlmeddelelse Hvad det betyder Dette kan du gøre
Din administrator har ikke aktiveret Classroom. Din administrator har ikke aktiveret Classroom for din konto. Kontakt din it-administrator.
Denne tjeneste er deaktiveret af din administrator. Classroom er ikke aktiveret for din konto. Kontakt din it-administrator.
Du kan ikke bruge Classroom med denne konto. Du er logget ind på Classroom med en forkert konto.
  • Log ud, og log derefter ind igen.
  • I mobilappen bliver du bedt om at tilføje endnu en konto. Log ind med den konto, du bruger til Classroom.
Har din administrator aktiveret Classroom? Hvis du vil bruge Classroom, skal du bede skolens it-administrator eller Google Workspace-administrator om at aktivere Classroom for din skole. Din skole bruger ikke Google Workspace for Education. Du kan ikke bruge Classroom, før din skole har tilmeldt sig Google Workspace for Education.

Sådan får du adgang til andre områder af Classroom

Gå til menuen for at få adgang til:

• Start : Gå til dine hold.
  • Kalender : Se afleveringsfrister, og få adgang til elementer.
  • Huskeliste : Gennemgå dine holds opgaver.
  • Indstillinger : Skift dit profilbillede, din adgangskode og dine notifikationer.

Tip! Klik på menuen øverst til venstre for at minimere menuen til en skjult version.

Kom godt i gang med at bruge Classroom

Hvis du er underviser, kan du oprette et hold. Hvis du er elev, kan du tilmelde dig et hold.

Relaterede emner