Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille.
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja tai muuttaa käyttöoikeuksia.

Kun käyttäjä kirjautuu sisään Classroomiin ensimmäistä kertaa, hän tunnistautuu opettajaksi tai oppilaaksi. Opettajaksi tunnistautuva käyttäjä lisätään automaattisesti Classroomin opettajaryhmään.

G Suite ‑järjestelmänvalvojana vahvistat opettajiksi tunnistautuneet käyttäjät, jotta voit antaa heille käyttöoikeudet niihin Classroomin toimintoihin, joita he tarvitsevat. Asetat myös opettajien käyttöoikeudet verkkotunnuksellesi.

Vahvistetut opettajat

• voivat luoda ryhmiä (toiminto on estetty kaikilta muilta)
  • voivat katsoa ja hallinnoida huoltajia.

Opettajien, roolien ja käyttöoikeuksien tunnistaminen

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Opettajien vahvistaminen
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

Go to Admin console home page

2. Valitse hallintakonsolin etusivulta Sovellukset Click Apps.
  3. Valitse G Suite.

Select G Suite at the top left, under Apps

4. Valitse Groups for Business.

Select Groups for Business from G Suite services

5. Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa palvelua.

Edit the Groups for Business service

6. Ota palvelu käyttöön valitsemalla Käytössä kaikilla.

Ensure Service status is On for everyone

Huom: Jos Groups for Business on poistettu käytöstä, opettajia ei voida lisätä Classroomin Opettajat-ryhmään.

7. Valitse Tallenna.

Save service status setting

8. Avaa selainikkunassa Classroomin opettajaryhmä.
  9. Valitse vasemmalta Jäsenetja sittenLiittymispyynnöt.

Find Join requests under Classroom Teachers Members

10. Valitse käyttäjän nimen vieressä oleva ruutu ja klikkaa Hyväksy hakija tai Hylkää hakijaCheck Teacher name to approve applicant

Jos käytössäsi on Google Cloud Directory Sync (GCDS), Google School Directory Sync (SDS) tai muu synkronointityökalu tai jos verkkotunnuksessasi on jo kaikki opettajat tai henkilökunnan jäsenet sisältävä ryhmä, voit lisätä kyseiset ryhmät Classroomin opettajaryhmään.

Jos käytät GCDS:ää tai SDS:ää, sinun on myös suljettava Classroomin opettajaryhmä pois synkronoinneista manuaalisesti.

Varoitus: Jotta opettajat voivat jatkaa Classroomin käyttöä, älä poista Classroomin opettajaryhmää. Ryhmä luodaan automaattisesti uudestaan, mutta se on tyhjä. Tämän vuoksi Classroomin käyttäjiä pyydetään jälleen tunnistautumaan opettajiksi ja sinun on vahvistettava opettajat uudelleen.
Käyttäjän roolin vaihtaminen oppilaasta opettajaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos opettaja tunnistautuu oppilaaksi, sinun on lisättävä opettaja Classroomin opettajaryhmään manuaalisesti.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, tutustu artikkeliin Find a user account.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.
  6. Valitse Lisää .
  7. Etsi opettajaryhmää, johon haluat lisätä käyttäjän, kirjoittamalla sen nimen tai sähköpostiosoitteen ensimmäiset merkit.
  8. Valitse haluamasi ryhmä, kun se tulee näkyviin.
  9. (Valinnainen) Valitse useampia ryhmiä, joihin käyttäjä lisätään.
  10. Kun olet valinnut ryhmät, klikkaa Lisää.
Käyttäjän roolin vaihtaminen opettajasta oppilaaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos oppilas tunnistautuu opettajaksi, sinun on poistettava oppilas Classroomin opettajaryhmästä manuaalisesti.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, tutustu artikkeliin Find a user account.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.
  6. Osoita opettajaryhmän nimeä ja klikkaa Poista
  7. Klikkaa uudelleen Poista.
Ryhmien luontioikeuksien määrittäminen
Järjestelmänvalvojat voivat valita, keillä organisaation käyttäjillä on oikeus luoda ryhmiä.
Huom. Hallintakonsolissa tehdyt muutokset vaikuttavat käyttäjiin 24 tunnin kuluessa.
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Appsja sittenG Suiteja sittenClassroom.
  3. Valitse Yleiset asetuksetja sittenOpettajien asetukset.
  4. Valitse seuraavista:
    • Kaikki tässä verkkotunnuksessa (opettajat ja oppilaat)
    • kaikki odottavat ja vahvistetut opettajat
    • Vain vahvistetut opettajat
  5. Valitse Tallenna.
Huoltajia koskevien tarkastelu- ja hallinnointioikeuksien määrittäminen

Vain vahvistetut opettajat voivat tarkastella huoltajien tietoja.

Voit antaa vahvistettujen opettajien myös kutsua ja poistaa huoltajia

Mitä tapahtuu, jos poistan opettajan tilin?

Ennen kuin poistat opettajan tilin, varmista etteivät oppilaat tai apuopettajat käytä enää opettajan ryhmiä. Opettajan tilin poistaminen ilman omistusoikeuden siirtämistä rajoittaa joitakin ryhmien toimintoja.

Jos ryhmää käytetään edelleen, siirrä sen omistusoikeudet toiselle opettajalle. Lisätietoja on artikkelissa Ryhmän omistajuuden siirtäminen.