Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu järjestelmänvalvojille. Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja tai hallinnoida käyttöoikeuksia.

Kun käyttäjä kirjautuu sisään Classroomiin ensimmäistä kertaa, hän tunnistautuu opettajaksi tai oppilaaksi. Opettajaksi tunnistautuva käyttäjä lisätään automaattisesti Classroomin opettajaryhmään.

G Suite ‑järjestelmänvalvojana vahvistat opettajiksi tunnistautuneet käyttäjät, jotta voit antaa heille käyttöoikeudet niihin Classroomin toimintoihin, joita he tarvitsevat. Asetat myös opettajien käyttöoikeudet verkkotunnuksellesi.

Opettajien vahvistaminen

• estää kurssien luomisen muilta kuin opettajilta
  • sallii vahvistettujen opettajien tarkastella ja hallinnoida huoltajia.

Opettajien vahvistaminen

1. Sign in to your Google-hallintakonsoli.

Sign in using your administrator account (does not end in @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Apps ja sitten G Suite ja sitten Groups for Business.

To see Apps, you might have to click More controls at the bottom.

3. Klikkaa himmennetyn laatikon yläpuolelta Lisää Lisää ja valitse Käytössä kaikilla ottaaksesi palvelun käyttöön (vahvista klikkaamalla uudelleen).
  4. Avaa selainikkunassa Classroomin opettajaryhmä.
  5. Klikkaa vasemmalta Jäsenet ja sitten Liittymispyynnöt.
  6. Valitse käyttäjän nimen vieressä oleva ruutu ja klikkaa Hyväksy hakija tai Hylkää hakija.

Jos käytössäsi on GADS, SDS tai muu synkronointityökalu tai jos verkkotunnuksessasi on jo kaikki opettajat tai henkilökunnan jäsenet sisältävä ryhmä, voit lisätä kyseiset ryhmät Classroomin opettajaryhmään.

Jos käytät GADS:ää tai SDS:ää, sinun on myös suljettava Classroomin opettajaryhmä pois synkronoinneista manuaalisesti.

Varoitus: Jotta opettajat voivat jatkaa Classroomin käyttöä, älä poista Classroomin opettajaryhmää. Ryhmä luodaan automaattisesti uudestaan, mutta se on tyhjä. Tämän vuoksi Classroomin käyttäjiä pyydetään jälleen tunnistautumaan opettajiksi ja sinun on vahvistettava opettajat uudelleen.

Käyttäjän roolin vaihtaminen oppilaasta opettajaksi

Huom. Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos opettaja tunnistautuu oppilaaksi, sinun on lisättävä opettaja Classroomin opettajaryhmään manuaalisesti.

1. Sign in to your Google-hallintakonsoli.

Sign in using your administrator account (does not end in @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, katso Käyttäjätilin löytäminen.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.

Add Groups

6. Valitse Lisää Lisää.
  7. Etsi ryhmää kirjoittamalla sen nimen tai sähköpostiosoitteen ensimmäiset merkit. Valitse haluamasi ryhmä, kun se tulee näkyviin.
  8. (Valinnainen) Valitse useampia ryhmiä, joihin käyttäjä lisätään.
  9. Kun olet valinnut ryhmät, klikkaa Lisää.
  10. (Valinnainen) Jos haluat vaihtaa käyttäjän roolia ryhmässä:
    1. Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli Roolin alta.
    2. Määritä uusi rooli.
    3. Klikkaa Tallenna.

Käyttäjän roolin vaihtaminen opettajasta oppilaaksi

Huom. Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos oppilas tunnistautuu opettajaksi, sinun on poistettava oppilas Classroomin opettajaryhmästä manuaalisesti.

1. Sign in to your Google-hallintakonsoli.

Sign in using your administrator account (does not end in @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, katso Käyttäjätilin löytäminen.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.

Add Groups
  6. Vie hiiri Classroomin opettajaryhmän päälle ja klikkaa Poista
  7. Klikkaa uudelleen Poista.

Huoltajia koskevien tarkastelu‑ ja hallinnointioikeuksien määrittäminen

Vain vahvistetut opettajat voivat tarkastella huoltajien tietoja.

Voit antaa vahvistettujen opettajien myös kutsua ja poistaa huoltajia

Ennen opettajan tilin poistamista

Ennen kuin poistat opettajan tilin, varmista, etteivät oppilaat tai apuopettajat käytä enää opettajan kursseja. Opettajan tilin poistaminen ilman omistusoikeuden siirtämistä rajoittaa joitakin kurssin toimintoja.

Jos kurssia käytetään edelleen, siirrä sen omistusoikeudet toiselle opettajalle. Lisätietoja on kohdassa Kurssin omistajuuden siirtäminen