Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojille.
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja tai muuttaa käyttöoikeuksia.

Kun käyttäjä kirjautuu sisään Classroomiin ensimmäistä kertaa, hän tunnistautuu opettajaksi tai oppilaaksi. Opettajan roolissa tunnistautuva käyttäjä lisätään automaattisesti Classroomin opettajaryhmään.

Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojana vahvistat opettajina tunnistautuneet käyttäjät, jotta voit antaa heille käyttöoikeudet tarvittaviin Classroomin toimintoihin. Määrität myös opettajien käyttöoikeudet verkkotunnuksellesi.

Kun vahvistat opettajat:

• Estät ryhmien luomisen muilta kuin opettajilta.
  • Sallit vahvistettujen opettajien nähdä huoltajat ja ylläpitää heidän tietojaan.

Opettajien, roolien ja käyttöoikeuksien tunnistaminen

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Opettajien vahvistaminen
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

Go to Admin console home page

2. From the Admin console Home page, go to Apps.
  3. Valitse Google Workspace.

Select G Suite at the top left, under Apps

4. Valitse Groups for Business.

Select Groups for Business from G Suite services

5. Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa palvelua.

Edit the Groups for Business service

6. Ota palvelu käyttöön valitsemalla Käytössä kaikilla.

Ensure Service status is On for everyone

Huom: Jos Groups for Business on poistettu käytöstä, opettajia ei voida lisätä Classroomin Opettajat-ryhmään.

7. Valitse Tallenna.

Save service status setting

8. Avaa selainikkunasta Classroomin opettajaryhmä.
  9. Valitse Henkilöt-kohdasta Odottavat jäsenet.
  10. Valitse käyttäjän nimen vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa oikealta Hyväksy hakija " " tai Hylkää hakija "".

Jos käytössäsi on Google Cloud Directory Sync (GCDS), Google School Directory Sync (SDS) tai jokin muu synkronointityökalu tai jos verkkotunnuksessasi on jo kaikki opettajat tai henkilökunnan jäsenet sisältävä ryhmä, voit lisätä kyseiset ryhmät Classroomin opettajaryhmään.

Jos käytät GCDS:ää tai SDS:ää, sinun on myös suljettava Classroomin opettajaryhmä pois synkronoinneista manuaalisesti. Lue lisää GCDS:n tai SDS:n ohjeista.

Varoitus: Jotta opettajat voivat jatkaa Classroomin käyttöä, älä poista Classroomin opettajaryhmää. Ryhmä luodaan automaattisesti uudestaan, mutta se on tyhjä. Tämän vuoksi käyttäjiä pyydetään jälleen tunnistautumaan opettajiksi ja sinun on vahvistettava opettajat uudelleen.
Käyttäjän roolin vaihtaminen oppilaasta opettajaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos opettaja tunnistautuu oppilaaksi, sinun on lisättävä opettaja Classroomin opettajaryhmään manuaalisesti.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, tutustu artikkeliin Find a user account.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla hänen nimeään.
  5. Valitse Ryhmätja sittenLisää "".
  6. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Kirjoita sen ryhmän nimi, johon haluat lisätä käyttäjän.

Kun kirjoitat, Classroom näyttää hakua vastaavia ryhmiä. Klikkaa haluamaasi ryhmää.

• Klikkaa ryhmää luettelosta.
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä käyttäjän toiseenkin ryhmään, toista vaiheet 5–6.
  8. Valitse Lisää.
Käyttäjän roolin vaihtaminen opettajasta oppilaaksi
Oppilaat ja opettajat eivät voi vaihtaa rooleja. Vain järjestelmänvalvojat voivat vaihtaa rooleja.

Jos oppilas tunnistautuu opettajaksi, sinun on poistettava oppilas Classroomin opettajaryhmästä manuaalisesti.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Users.
  3. Etsi käyttäjä Käyttäjät-luettelosta.
    Jos tarvitset apua, tutustu artikkeliin Find a user account.
  4. Avaa käyttäjän tilisivu klikkaamalla käyttäjän nimeä.
  5. Klikkaa Ryhmät.
  6. Valitse opettajaryhmän nimen vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa oikealta Poista.
  7. Klikkaa uudelleen Poista.
Ryhmien luontioikeuksien määrittäminen
Järjestelmänvalvojat voivat valita, keillä organisaation käyttäjillä on oikeus luoda ryhmiä.
Huom. Hallintakonsolissa tehdyt muutokset vaikuttavat käyttäjiin 24 tunnin kuluessa.
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse Sovelluksetja sittenGoogle Workspace ja sittenClassroom.
    • Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, valitse Sovelluksetja sittenGooglen lisäpalvelutja sittenClassroom.
  3. Valitse Yleiset asetukset ‑kohdasta Opettajan käyttöoikeudet.
  4. Osoita Opettajan käyttöoikeudet ‑kohtaa ja klikkaa Muokkaa "".
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Kaikki tässä verkkotunnuksessa (opettajat ja oppilaat)
    • kaikki odottavat ja vahvistetut opettajat
    • Vain vahvistetut opettajat
  6. Klikkaa Tallenna.
Huoltajia koskevien katselu- ja hallinnointioikeuksien määrittäminen

Vain vahvistetut opettajat voivat nähdä huoltajien tiedot. Voit antaa vahvistettujen opettajien kutsua ja poistaa huoltajia. Lue lisää Verkkotunnukseen kuuluvien huoltajien hallinnointi ‑artikkelista.

Mitä tapahtuu, jos poistan opettajan tilin?

Ennen kuin poistat opettajan tilin, varmista etteivät oppilaat tai apuopettajat käytä enää opettajan ryhmiä. Opettajan tilin poistaminen ilman omistusoikeuden siirtämistä rajoittaa joitakin ryhmien toimintoja.

Jos ryhmää käytetään edelleen, siirrä sen omistusoikeudet toiselle opettajalle. Lisätietoja on Ryhmän omistajuuden siirtäminen ‑artikkelissa.

Muuta aiheeseen liittyvää

Classroomin käyttöoikeuksien hallinta