Probleemoplossing voor docenten

Deze pagina is voor docenten.Leerlingen kijken hier.

Als je nog meer vragen hebt, ga je naar de Help-community van Google Classroom, waar je in contact kunt komen met andere docenten.

Inloggen

Ik kan niet inloggen bij Classroom

Afhankelijk van je situatie log je in bij Classroom met een van de volgende gebruikersaccounttypen:

• Schoolaccount: Dit is een G Suite for Education-account, het wordt ingesteld door een erkende school. Het lijkt op jij@jeschool.edu.
  • Persoonlijk Google-account: Dit account wordt door jou zelf ingesteld. Meestal gebruik je een persoonlijk Google-account buiten de schoolomgeving, zoals wanneer je thuisonderwijs volgt. Het lijkt op jij@example.com.
  • G Suite-account: Dit account wordt ingesteld door de beheerder van je organisatie. Het lijkt op jij@jebedrijf.com.

Zie Over Classroom-gebruikersaccounts voor meer informatie.

Als je een G Suite for Education-account gebruikt en je niet kunt inloggen, heeft je beheerder je misschien geen rechten gegeven om Classroom te gebruiken. Vraag je beheerder Classroom in te schakelen in de Google Beheerdersconsole.

Je kunt de volgende foutmeldingen krijgen bij het inloggen:

Foutmelding Betekenis Wat je kunt doen
Je kunt Classroom niet gebruiken met dit account. Je hebt geprobeerd in te loggen met een ander G Suite-account.
  • Log uit en log opnieuw in met je G Suite for Education-account of persoonlijke Google-account.
  • In de mobiele app wordt je gevraagd een ander account toe te voegen. Log in met je G Suite for Education-account of je persoonlijke Google-account.
Je beheerder heeft Classroom niet geactiveerd. Je beheerder heeft Classroom niet ingeschakeld voor je G Suite for Education-account. Vraag de IT-beheerder van je school om Classroom te activeren.

Zie Hoe log ik in bij Classroom? voor meer informatie.

Heb je meer hulp nodig met inloggen? Ga naar de Help-community van Google Classroom.

Ik ben ingelogd als leerling, maar ik ben een docent met een G Suite for Education-account

Vraag je beheerder je account in te stellen op Docent. Wie is mijn beheerder?

Lesgroepen

Ik kan geen lesgroepen maken

Als je docent bent op een school waar G Suite for Education wordt gebruikt, ben je misschien ingelogd als leerling. Vraag je beheerder te controleren of je account is ingesteld op Docent. Wie is mijn beheerder?

Hoe verwijder of archiveer ik een lesgroep of zet ik deze terug uit het archief?

Zie Een lesgroep archiveren en verwijderen voor meer informatie.

Hoe verwijder ik een leerling?

Uitnodigingen

Ik kan geen leerlingen of docenten uitnodigen voor mijn lesgroep

Als je problemen hebt bij het uitnodigen van leerlingen of mededocenten voor je lesgroep, zie je wellicht een van deze foutmeldingen:
Foutmelding Betekenis Wat je kunt doen
Kan geen gebruikers uit dit domein uitnodigen. Je probeert een gebruiker uit te nodigen uit een domein dat hiervoor geen rechten heeft gekregen van de beheerder. Neem contact op met je domeinbeheerder en vraag hem de instellingen voor lidmaatschap van je lesgroep te updaten.
Je kunt niet nog meer lesgroepleden uitnodigen. Je hebt het maximum aantal uitnodigingen voor vandaag bereikt. Probeer morgen nieuwe leden uit te nodigen voor de lesgroep.
Kan groepsleden niet weergeven. Je probeert een Google-groep uit te nodigen waarvoor je geen rechten hebt om leden en e-mailadressen van leden te bekijken. Neem contact op met de groepseigenaar en vraag deze je rechten te wijzigen.

Zie Leerlingen uitnodigen voor een lesgroep of Docenten uitnodigen voor een lesgroep voor meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een lesgroep.

Ik kan geen groepen leerlingen of groepen docenten uitnodigen voor mijn lesgroep

Docenten die Google Groepen gebruiken, kunnen een groep leerlingen of een groep mededocenten uitnodigen voor een lesgroep. Meer informatie over het maken van groepen.

Opmerkingen:

• Je hoeft niet de eigenaar van de groep te zijn, maar je moet wel een lid zijn om een groep te kunnen uitnodigen. Je moet rechten hebben om groepsleden en hun e-mailadres te kunnen bekijken. Als je de foutmelding 'Kan groepsleden niet weergeven' krijgt wanneer je een uitnodiging verzendt, neem je contact op met de groepseigenaar en vraag je deze je rechten te wijzigen.

Zie Leerlingen uitnodigen voor een lesgroep of Docenten uitnodigen voor een lesgroep voor meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een lesgroep.

Mijn leerlingen hebben problemen met de lesgroepcode

Als de lesgroepcode niet werkt, kun je deze resetten en de nieuwe code aan je leerlingen geven. Zie Een lesgroepcode resetten of uitschakelen voor meer informatie.

Opdrachten

Kan ik een verwijderde opdracht herstellen?

Verwijderde opdrachten kunnen niet worden hersteld. Je hebt misschien wel toegang tot voltooide opdrachten die je leerlingen hebben ingeleverd via de Classroom-map in Google Drive.

Hoe kan ik een probleem melden of een functieverzoek indienen?

Computer

Klik linksonder in Classroom op Help en vervolgens Feedback verzenden.

Android

1. Tik op Menu Menu en vervolgens Help.

2. Tik op Feedback verzenden.
  3. Voer je feedback in en vervolgens tik op Verzenden Verzenden.

Apple® iOS®

1. Tik op Menu Menu en vervolgens Feedback naar Google sturen.

2. Voer je feedback in en vervolgens tik op Verzenden Verzenden.

E-mail

Ik kan geen e-mails verzenden of ontvangen

Als jij en je leerlingen een G Suite for Education-account hebben en geen e-mails kunnen verzenden of ontvangen, kan dit komen doordat de beheerder Gmail heeft uitgeschakeld. Neem contact op met je beheerder.Wie is mijn beheerder?

Ik kan geen ouders/verzorgers uitnodigen of e-mailen

Doe het volgende als je een G Suite for Education-account hebt en de opties voor ouders/verzorgers niet ziet in Classroom:
  • Open Classroom in een webbrowser (niet via de mobiele app).
  • Vraag je beheerder te verifiëren dat je docent bent.
  • Vraag de beheerder je toestemming te geven e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers te beheren.

Opmerking: Als je Classroom gebruikt met een persoonlijk Google-account, kun je geen e-mails voor ouders/verzorgers sturen of beheren.