Je docent of klasgenoten e-mailen

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Je kunt je docenten en klasgenoten e-mailen in Classroom als het volgende voor je geldt:

• Je gebruikt je schoolaccount. Dit account wordt ook wel een G Suite for Education-account genoemd. Zie Over Classroom-gebruikersaccounts voor meer informatie over je accounttype.
  • De beheerder heeft e-mail ingeschakeld voor je school. Als je E-mail E-mailadres niet ziet naast iemands naam, heeft de beheerder e-mail uitgeschakeld.

Een docent e-mailen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Selecteer de lesgroep van de docent die je wilt e-mailen.
  3. Klik op Mensen.

Klik op Mensen

4. Klik naast de naam van de docent op E-mail E-mailadres.
    Opmerking: Als je E-mail E-mailadres niet ziet, gebruik je misschien een persoonlijk e-mailaccount of heeft de beheerder e-mail uitgeschakeld.

Klik op E-mail

5. Typ je bericht in de nieuwe e-mail and then tik op Verzenden.

Een andere leerling e-mailen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Selecteer de lesgroep van de leerling die je wilt e-mailen.
  3. Klik op Mensen.

Klik op Mensen

4. Klik naast de naam van de leerling op E-mail E-mailadres.
    Opmerking: Als je E-mail E-mailadres niet ziet, gebruik je misschien een persoonlijk e-mailaccount of heeft de beheerder e-mail uitgeschakeld.
    Tik op E-mail
  5. Typ je bericht in de nieuwe e-mail and then tik op Verzenden.

Een e-mail bekijken

Je kunt geen e-mails zien of ontvangen in Classroom. Gebruik je G Suite for Education Gmail om verstuurde of ontvangen e-mails te bekijken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik rechtsboven op de App Launcher  and then Gmail "".
    Klik op Gmail
Ga naar het Helpcentrum van Gmail voor meer instructies voor Gmail.