Je docent of klasgenoten e-mailen

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Als je beheerder de services Gmail en Directory aanzet voor leerlingen op je school, kun je je docenten en klasgenoten e-mailen vanuit Classroom met je schoolaccount.

Wat moet ik doen als e-mail uitstaat?

Als je e-mail niet kunt gebruiken, kun je mogelijk nog steeds een bericht naar je docent en klasgenoten sturen:

• Als je docent dit toestaat, kun je posten in de lesgroepupdates en je docent en klasgenoten vermelden.
  • Je kunt een privébericht naar je docent sturen vanuit een opdracht of vraag.

Een docent e-mailen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep van de docent.
  3. Klik op Mensen.

4. Klik naast de naam van de docent op E-mail .
    Opmerking: Als je E-mail niet ziet, mag je e-mail in Classroom mogelijk niet gebruiken. Of je gebruikt Classroom met een persoonlijk account.

5. Typ je bericht in de nieuwe e-mailand thenklik op Verzenden.

Een andere leerling e-mailen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep van de leerling.
  3. Klik op Mensen.

4. Klik naast de naam van de leerling op E-mail .
    Opmerking: Als je E-mail niet ziet, mag je e-mail in Classroom mogelijk niet gebruiken. Of je gebruikt een persoonlijk account.
  5. Typ een onderwerp en je bericht in de nieuwe e-mailand thenklik op Verzenden.

Je e-mail openen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik rechtsboven op de App Launcher and thenGmail .