Sähköpostin lähettäminen opettajalle tai ryhmätovereille

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Siirry tänne, jos olet opettaja.

Jos järjestelmänvalvoja ottaa käyttöön Gmail‑ ja Directory-palvelut oppilaitoksen oppilaille, voit lähettää sähköpostia opettajille tai muille Classroom-ryhmien jäsenille koulutililläsi.

Mitä teen, jos sähköposti on pois käytöstä?

Vaikka et voisi käyttää sähköpostia, voit ehkä silti lähettää viestin opettajallesi ja ryhmäkavereillesi.

• Voit postata viestin ryhmän striimiin ja mainita opettajasi ja ryhmätovereita erikseen, jos opettaja on sallinut tämän.
  • Voit myös lähettää opettajalle yksityisviestin kotitehtävän tai kysymyksen kautta.

Sähköpostin lähettäminen opettajalle

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa opettajan ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

4. Valitse opettajan nimen vierestä Sähköposti .
    Huom. Jos et näe Sähköposti-vaihtoehtoa, et ehkä voi käyttää sähköpostia Classroomissa. Saatat myös käyttää Classroomia henkilökohtaisella tilillä.

5. Kirjoita sähköpostiviestija sittenklikkaa Lähetä.

Sähköpostin lähettäminen toiselle oppilaalle

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa oppilaan ryhmää.
  3. Klikkaa Henkilöt.

4. Valitse oppilaan nimen vierestä Sähköposti .
    Huom. Jos et näe Sähköposti-vaihtoehtoa, et ehkä voi käyttää sähköpostia Classroomissa. Saatat olla myös kirjautuneena henkilökohtaiselle sähköpostitilille.
  5. Kirjoita uuden sähköpostiviestin aihe ja tekstija sittenvalitse Lähetä.

Sähköpostin avaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse oikeasta yläkulmasta Sovelluksien käynnistysohjelma ja sittenGmail .

Liittyvät aiheet