Ofte stillede spørgsmål om Classroom

Du kan finde ofte stillede spørgsmål om Classroom nedenfor.

Åbn alle   |   Luk alle

Tilgængelighed

Hvem kan bruge Classroom?
Classroom kan bruges af:
Er Classroom tilgængeligt for brugere med handicap?
Ja. Vi lægger stor vægt på at forbedre tilgængeligheden af Classroom for vores brugere, heriblandt personer med handicap. Få flere oplysninger om hjælpefunktioner.
Hvilke browsere er tilgængelige?
Classroom er et Google Workspace for Education-produkt, der understøtter den nyeste version af Chrome og de aktuelle og tidligere udgaver af Firefox og Safari.
Findes der en Classroom-app til min telefon eller tablet?
Ja. Classroom-appen fås til Android-, Chrome- og iOS-enheder. Du kan få flere oplysninger i artiklen Sådan får du Classroom-appen.

Google Workspace for Education

Hvordan er Classroom forbundet med Google Workspace for Education?
Classroom er et produkt i Google Workspace for Education, der også omfatter Google Drev, Docs, Sheets, Slides og meget mere. Classroom fungerer med Google Workspace for Education, så undervisere og elever nemt kan kommunikere, oprette hold, uddele opgaver og bevare overblikket. Få flere oplysninger om Classroom.
Min skole bruger ikke Google Workspace for Education. Kan jeg bruge Classroom til de af mine elever, der har personlige konti?
Nej. Du kan kun bruge Classroom til elever på en skole, hvis skolen har oprettet en Google Workspace for Education Fundamentals-konto. Derefter kan skolen beslutte, hvilke Google-tjenester underviserne og eleverne må bruge.
Education Fundamentals giver desuden underviserne og eleverne yderligere privatlivsbeskyttelse og sikkerhed, som er vigtigt for et skolemiljø.
Kan jeg bruge Classroom, hvis Gmail er deaktiveret på mit Google Workspace for Education-domæne?
Ja. Gmail behøver ikke at være aktiveret, for at du kan bruge Classroom. Hvis din administrator ikke har aktiveret Gmail, kan undervisere og elever dog ikke modtage mailnotifikationer.
Vigtigt! Hvis du har konfigureret din egen mailserver og modtager Drev-notifikationer, modtager du også Classroom-notifikationer.
Kan jeg bruge Classroom, hvis Drev er deaktiveret på mit Google Workspace for Education-domæne?
Nej. Classroom fungerer med Drev, Docs og andre Google Workspace for Education-tjenester, så underviserne lettere kan oprette og indsamle opgaver, og eleverne kan aflevere opgaver online. Når Drev er deaktiveret, sker følgende:
  • Docs og andre tjenester er også deaktiveret.
  • Du kan ikke vedhæfte materialer til de opgaver, du tildeler eleverne.
  • Eleverne kan heller ikke vedhæfte materialerne til deres opgaver.
  • Du kan stadig bruge Classroom, men antallet af funktioner er meget begrænset.
Classroom fungerer stort set på samme måde for alle brugere. Brugere med skolekonti har dog adgang til Google Workspace for Education, hvilket giver dem adgang til flere funktioner, f.eks.:
  • Mailoversigter til værger over elevers arbejde
  • Fuld administration af brugerkonti

Brugere af Workspace til nonprofitorganisationer har adgang til de samme funktioner som Google Workspace for Education-brugere.

Hvordan adskiller Google Opgaver sig fra Google Classroom?
Google Opgaver er beregnet til institutioner, der bruger et undervisningssystem, og som gerne vil have bedre arbejdsgange i forbindelse med opgaver og bedømmelse. Skoleadministratoren integrerer Opgaver i undervisningssystemet som et LTI-værktøj (Learning Tools Interoperability).
Hvis du bruger Classroom, kender du allerede de bedste funktioner i Opgaver, bl.a. originalitetsrapporter.

Sikkerhed og beskyttelse

Indeholder Classroom annoncer?
Nej. Ligesom alle andre Google Workspace for Education-tjenester, er der ingen annoncer i Classroom. Indholdet eller dataene bruges aldrig til annonceringsformål. Få flere oplysninger om privatliv og sikkerhed.
Ejer Google elevernes, undervisernes eller skolernes data i Classroom?
Nej. Google tager ikke ejerskab over nogen brugerdata i Google Workspace-kernetjenester, bl.a. Google Workspace for Education. Hvis en uddannelsesinstitution beslutter sig for at stoppe med at bruge Google, gør vi det nemt for dem at beholde dataene.
Bruger Google undervisernes, elevernes eller skolernes data uden for Classroom?
Indholdet eller dataene bruges aldrig til annonceringsformål. Få flere oplysninger om privatliv og sikkerhed.

Feedback og hjælp

Kan jeg foreslå nye funktioner?

Vi fornyr og tilføjer funktioner i løbet af hele skoleåret. Send os din feedback, og fortæl os, hvad du kan lide, og hvilke områder vi kan forbedre.

Sådan sender du feedback:

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Nederst til venstre skal du klikke på Hjælp og derefterRapportér et problem, eller anmod om en funktion.
  3. Skriv din beskedog derefterklik på Send.
Hvor kan jeg få hjælp?

Hvis du har andre spørgsmål vedrørende Classroom, kan du gå til Hjælp til Classroom eller hjælpegruppen for Google Classroom.

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.