Je leerlingen e-mailen

Deze pagina is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt één leerling, een groep leerlingen of een hele lesgroep een e-mail sturen. Je kunt ook een privébericht sturen naar een leerling wanneer je een opdracht een cijfer hebt gegeven en deze teruggeeft. Gmail moet zijn ingeschakeld voor jou en je leerlingen om leerlingen te kunnen e-mailen.

Limieten voor het verzenden van e-mails

• Je kunt een e-mail sturen naar maximaal honderd ontvangers tegelijk: Als een lesgroep meer dan honderd leerlingen bevat, moet je de e-mail eerst naar een deel van de leerlingen sturen en dan naar de rest. Zie Verzendlimieten voor e-mail voor meer informatie.
  • Je kunt slechts één lesgroep tegelijk e-mailen: Als je een bericht naar meerdere lesgroepen tegelijk wilt sturen, moet je een mededeling posten in meerdere lesgroepen. Zie Mededelingen voor je leerlingen posten voor meer informatie.

Mijn leerlingen kunnen geen e-mails versturen

Als je leerlingen geen e-mails kunnen versturen in Classroom, neem je contact op met je G Suite-beheerder. De services Gmail en Directory moeten zijn ingeschakeld voor leerlingen voordat ze e-mails kunnen versturen.

E-mails versturen en bekijken

Een e-mail sturen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Mensen.

Klik op Mensen

4. Kies een optie:

• Eén leerling e-mailen: Klik naast de naam van de leerling op Meer Meer en vervolgens Leerling e-mailen.
    • Meerdere leerlingen e-mailen: Vink het vakje aan naast de naam van elke leerling. Klik vervolgens bovenaan op Acties en vervolgens E-mail.
    • De hele lesgroep e-mailen: Vink het vakje aan boven de lijst met leerlingen en klik op Acties en vervolgens E-mail.

Opmerking: Als je meerdere leerlingen een e-mail stuurt, worden de adressen standaard toegevoegd in het veld Bcc. Je kunt de adressen van leerlingen eventueel verplaatsen naar het veld Aan of Cc.

5. (Optioneel) Als je bestanden, foto's of koppelingen aan het bericht wilt toevoegen, klik je op het relevante pictogram en selecteer je het item. Meer informatie over het versturen van bijlagen bij een e-mail.
  6. Typ je bericht en klik op Verzenden.

Een e-mail bekijken

Je kunt geen e-mails zien of ontvangen in Classroom. Gebruik je G Suite for Education Gmail om verstuurde of ontvangen e-mails te bekijken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik rechtsboven op de App Launcher App Launcheren vervolgensGmail Gmail.
    Klik op Gmail

Ga naar het Helpcentrum van Gmail voor meer instructies voor Gmail.