Sähköpostin lähettäminen oppilaille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit lähettää sähköpostia yksittäiselle oppilaalle, oppilasryhmälle tai kaikille kurssin oppilaille. Voit myös lähettää oppilaalle yksityisviestin, kun arvostelet ja palautat tehtävän. Jotta voit lähettää oppilaille sähköpostia, sekä sinulla että oppilailla täytyy olla Gmail käytössään.

Voit lähettää sähköpostia korkeintaan 100 vastaanottajalle kerrallaan. Jos kurssilla on yli 100 oppilasta, lähetä sähköposti ensin osalle oppilaista ja sen jälkeen lopuille oppilaille. Saat lisätietoja Gmailin lähetysrajoista G Suiten järjestelmänvalvojien ohjekeskuksessa.

Et voi lähettää sähköpostia kaikille eri kurssien oppilaille kerralla. Voit sen sijaan lähettää ilmoituksen useille kursseille.

Sähköpostin lähettäminen

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta oppilaan kurssia.
  3. Valitse näytön yläreunasta Henkilöt.

4. Valitse oppilaan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Lähetä sähköpostia oppilaalle.
  5. (Valinnainen) Voit liittää viesteihisi tiedostoja, valokuvia tai linkkejä napauttamalla Liitä Liitä ja valitsemalla liitettävän kohteen. Lue lisätietoja liitetiedostojen lähettämisestä sähköpostilla.
  6. Kirjoita viesti ja valitse Lähetä Lähetä.

Sähköpostin katseleminen

Et voi vastaanottaa tai katsella sähköposteja Classroomissa. Voit katsella oppilaiden lähettämiä sähköposteja tai itse lähettämiäsi sähköposteja käyttämällä G Suite for Educationin Gmail-postilaatikkoa. Lisätietoja Gmailin käytöstä saat Gmailin ohjekeskuksesta.