Sähköpostin lähettäminen oppilaille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit lähettää sähköpostia yksittäiselle oppilaalle, oppilasryhmälle tai kaikille kurssin oppilaille. Voit myös lähettää oppilaalle yksityisviestin, kun arvostelet ja palautat tehtävän. Jotta voit lähettää oppilaille sähköpostia, sekä sinulla että oppilailla täytyy olla Gmail käytössään.

Voit lähettää sähköpostia korkeintaan 100 vastaanottajalle kerrallaan. Jos kurssilla on yli 100 oppilasta, lähetä sähköposti ensin osalle oppilaista ja sen jälkeen lopuille oppilaille. Saat lisätietoja Gmailin lähetysrajoista G Suiten järjestelmänvalvojien ohjekeskuksessa.

Et voi lähettää sähköpostia kaikille eri kurssien oppilaille kerralla. Voit sen sijaan lähettää ilmoituksen useille kursseille.

Sähköpostin lähettäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Valitse näytön yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse seuraavista:

• Jos haluat lähettää sähköpostia yksittäiselle oppilaalle, klikkaa oppilaan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Lähetä sähköpostia oppilaalle.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia useille oppilaille, valitse valintaruutu kunkin oppilaan nimen vierestä. Klikkaa sitten yläreunasta Toiminnot ja sitten Sähköposti.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia kaikille kurssin oppilaille, valitse oppilasluettelon yllä oleva ruutu ja klikkaa Toiminnot ja sitten Sähköposti.

Huom. Kun lähetät sähköpostia useammalle kuin yhdelle oppilaalle, oppilaiden sähköpostiosoitteet lisätään oletuksena Piilokopio-kenttään. Voit halutessasi siirtää oppilaiden sähköpostiosoitteet Vastaanottaja- tai Kopio-kenttään.

5. (Valinnainen) Voit liittää viesteihisi tiedostoja, valokuvia tai linkkejä klikkaamalla vastaavaa kuvaketta ja valitsemalla liitettävän kohteen. Lue lisätietoja liitetiedostojen lähettämisestä sähköpostilla.
  6. Kirjoita viesti ja valitse Lähetä.

Sähköpostin katseleminen

Et voi vastaanottaa tai katsella sähköposteja Classroomissa. Voit katsella oppilaiden lähettämiä sähköposteja tai itse lähettämiäsi sähköposteja käyttämällä G Suite for Educationin Gmail-postilaatikkoa. Lisätietoja Gmailin käytöstä saat Gmailin ohjekeskuksesta.