Sähköpostin lähettäminen oppilaille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit lähettää sähköpostia yksittäiselle oppilaalle, oppilasryhmälle tai kaikille ryhmän oppilaille. Voit myös lähettää oppilaalle yksityisviestin, kun arvostelet ja palautat tehtävän. Jotta voit lähettää oppilaille sähköpostia, sekä sinun että oppilaiden on käytettävä Gmailia.

Voit lähettää sähköpostia korkeintaan 100 vastaanottajalle kerrallaan. Jos ryhmässä on yli 100 oppilasta, lähetä sähköposti ensin osalle oppilaista ja sen jälkeen lopuille oppilaille. G Suiten järjestelmänvalvojien ohjekeskuksessa on lisätietoja Gmailin lähetysrajoista.

Et voi lähettää sähköpostia kaikille eri ryhmien oppilaille kerralla. Voit sen sijaan lähettää ilmoituksen useille ryhmille.

Sähköpostin lähettäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse näytön yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse seuraavista:

• Jos haluat lähettää sähköpostia yksittäiselle oppilaalle: klikkaa oppilaan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Lähetä sähköpostia oppilaalle.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia useille oppilaille: valitse valintaruutu kunkin oppilaan nimen vierestä. Klikkaa sitten yläreunasta Toiminnot ja sitten Sähköposti.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia kaikille ryhmän oppilaille: valitse oppilasluettelon yllä oleva ruutu ja klikkaa Toiminnot ja sitten Sähköposti.

Huom. Kun lähetät sähköpostia useammalle kuin yhdelle oppilaalle, oppilaiden sähköpostiosoitteet lisätään oletuksena Piilokopio-kenttään. Voit halutessasi siirtää oppilaiden sähköpostiosoitteet Vastaanottaja- tai Kopio-kenttään.

5. (Valinnainen) Voit liittää viesteihisi tiedostoja, valokuvia tai linkkejä klikkaamalla vastaavaa kuvaketta ja valitsemalla liitettävän kohteen. Lue lisätietoja liitetiedostojen lähettämisestä sähköpostilla.
  6. Kirjoita viesti ja valitse Lähetä.

Sähköpostin katsominen

Et voi nähdä tai saada sähköposteja Classroomissa. Voit lähettää ja saada sähköposteja G Suite for Educationin Gmailin avulla.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse oikeasta yläkulmasta Sovelluksien käynnistysohjelma App Launcher ja sitten Gmail Gmail.
    Klikkaa Gmail

Gmailin ohjekeskuksessa on lisää Gmailia koskevia ohjeita.