Sähköpostin lähettäminen oppilaille, apuopettajille tai huoltajille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit lähettää Classroomista sähköpostia oppilaille, apuopettajille ja huoltajille Classroom-tililläsi.

Ennen kuin aloitat

• Jotta voit lähettää oppilaille sähköpostia, järjestelmänvalvojan on otettava Gmail käyttöön sinulle ja oppilaillesi.
  • Oppilailla on oltava käytössä sekä Gmail että hakemistopalvelut, jotta he voivat lähettää sähköpostia Classroomissa. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan.
  • Voit lähettää sähköpostia korkeintaan 100 vastaanottajalle kerralla. Jos ryhmässä on yli 100 oppilasta, lähetä sähköposti ensin osalle oppilaista ja sen jälkeen lopuille oppilaille.
  • Voit lähettää sähköpostia vain yhdelle ryhmälle kerrallaan. Jos haluat lähettää viestin useille ryhmille kerralla, julkaise ilmoitus usealle ryhmälle.
  • Voit lähettää Classroomista sähköpostia huoltajille, vaikka heillä ei olisikaan Gmail-tiliä.

Sähköpostin lähettäminen

Ennen kuin aloitat: Asenna Gmail-sovellus.

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmäja sittenHenkilöt .
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat lähettää sähköpostia oppilaalle, valitse hänen nimensä vierestä Lisää ja sittenLähetä sähköpostia oppilaalle.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia apuopettajalle, valitse hänen nimensä vierestä Lisää ja sittenSähköposti.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia huoltajalle, valitse oppilaan nimen vierestä Lisää ja sittenLähetä sähköpostia huoltajille.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia kaikille huoltajille, valitse Oppilaat-kohdan vierestä Lisää ja sittenLähetä sähköposti kaikille huoltajille.
      Tip: All guardians are added to BCC when an email is sent to all guardians.
  4. Kirjoita viestin aihe.
  5. (Valinnainen) Jos haluat liittää viestiin tiedostoja, valokuvia tai linkkejä, katso Liitteiden lähettäminen Gmail-viestissä.
  6. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä .

Sähköpostin katsominen

Et saa sähköposteja Classroom-sovellukseen etkä voi lukea niitä sen kautta. Voit nähdä lähetetyt tai saadut sähköpostiviestit mobiililaitteella, kun avaat Gmail-sovelluksen ja kirjaudut sisään Classroom-tililläsi.

Liittyvät aiheet