Sähköpostin lähettäminen oppilaille, apuopettajille tai huoltajille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit lähettää Classroomista sähköpostia oppilaille, apuopettajille ja huoltajille Classroom-tililläsi.

Ennen kuin aloitat

• Jotta voit lähettää oppilaille sähköpostia, järjestelmänvalvojan on otettava Gmail käyttöön sinulle ja oppilaillesi.
  • Oppilailla on oltava käytössä sekä Gmail että hakemistopalvelut, jotta he voivat lähettää sähköpostia Classroomissa. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan.
  • Voit lähettää sähköpostia korkeintaan 100 vastaanottajalle kerralla. Jos ryhmässä on yli 100 oppilasta, lähetä sähköposti ensin osalle oppilaista ja sen jälkeen lopuille oppilaille.
  • Voit lähettää sähköpostia vain yhdelle ryhmälle kerrallaan. Jos haluat lähettää viestin useille ryhmille kerralla, julkaise ilmoitus usealle ryhmälle.
  • Voit lähettää Classroomista sähköpostia huoltajille, vaikka heillä ei olisikaan Gmail-tiliä.

Sähköpostin lähettäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenvalitse Henkilöt.
  3. Valitse seuraavista:

Sähköpostin lähettäminen yhdelle oppilaalle Valitse oppilaan nimen vierestä Lisää ja sittenLähetä sähköpostia oppilaalle.
    Sähköpostin lähettäminen useille oppilaille
    1. Valitse haluamiesi oppilaiden nimen vieressä oleva ruutu.
    2. Valitse yläreunasta Toiminnotja sittenLähetä sähköposti.
    Sähköpostin lähettäminen koko ryhmälle
    1. Valitse Toiminnot-kohdan vieressä oleva ruutu.
    2. Valitse Toiminnotja sittenLähetä sähköpostia.
    Sähköpostin lähettäminen apuopettajalle Valitse Opettajat-kohdasta opettajan nimen vierestä Lisää ja sittenSähköposti.
    Sähköpostin lähettäminen huoltajille
    • Jos haluat lähettää sähköpostia yhdelle huoltajalle, klikkaa Lisää ja sittenLähetä sähköpostia huoltajille.
    • Jos haluat lähettää sähköpostia ryhmän kaikille huoltajille, klikkaa Lähetä sähköposti kaikille huoltajille.

Huom. Kun lähetät sähköpostia useille vastaanottajille, heidän sähköpostiosoitteensa lisätään oletuksena Piilokopio-kenttään. Voit halutessasi siirtää sähköpostiosoitteet Vastaanottaja- tai Kopio-kenttään.

4. Kirjoita viestin aihe.

5. (Valinnainen) Jos haluat liittää viestiin tiedostoja, valokuvia tai linkkejä, katso Liitteiden lähettäminen Gmail-viestissä.

6. Kirjoita viesti ja valitse Lähetä.

Sähköpostin katsominen

Et voi nähdä tai saada sähköposteja Classroomissa. Jos haluat nähdä lähettämäsi tai saamasi viestit, kirjaudu Classroom-tilillesi ja avaa Gmail.

1.

Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Sovelluksien käynnistysohjelma ja sittenGmail .

Liittyvät aiheet