Byta profilnamn, profilfoto eller lösenord

I Classroom kan du ändra profilfoto eller lösenord. G Suite-administratören kan ändra ditt profilnamn som används i alla Google-tjänster.

Ändra ditt profilnamn

G Suite-administratören kan ändra ditt för- och efternamn som visas i alla Google-tjänster. När ditt profilnamn har ändrats visas det nya namnet i meddelanden, delade dokument, kalenderinbjudningar och i skolans sökbara katalog. E-postadressen och namnet som du använder för att logga in på ditt konto ändras dock inte.

Kontakta G Suite-administratören om du vill ändra ditt profilnamn.

Byta profilbild

Du kan visa en profilbild bredvid ditt namn i Classroom. Om du undervisar på en skola är profilbilden i G Suite for Education samma som profilbilden i Classroom. När du lägger till en profilbild går det inte att ta bort den. Du kan endast ersätta den med en annan bild.

Foton får vara upp till 5 MB stora filer i JPG-, JPEG- eller PNG-format. Bilderna skalförändras automatiskt, så de kan ha vilka mått som helst.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Inställningar .
  4. Klicka på Ändra under Profilbild.
  5. Klicka på Välj ett foto från datorn eller dra ett foto från din dator.
  6. (Valfritt) Ändra storlek på rutan om du vill beskära fotot.
  7. Klicka på Ange som profilfoto.

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på Meny längst upp till vänster.

Byta lösenord

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Inställningar .
  4. Klicka på Hantera under Kontoinställningar.
  5. Klicka på Säkerhet till vänster.
  6. Klicka på Lösenord under Logga in på Google.
  7. Ange ditt nuvarande lösenord och klicka på Nästa.
  8. Ange ditt nya lösenord. Lösenordet bör innehålla minst åtta tecken.
  9. Ange det nya lösenordet igen och klicka på Ändra lösenord.

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på Meny längst upp till vänster.

Jag har glömt mitt lösenord

Relaterade ämnen