Je profielnaam, profielfoto of wachtwoord wijzigen

In Classroom kun je je profielfoto of wachtwoord wijzigen. Je G Suite-beheerder kan je profielnaam wijzigen die wordt gebruikt in alle Google-services.

Je profielnaam wijzigen

Je G Suite-beheerder kan je voor- en achternaam wijzigen die worden weergegeven in alle Google-services. Nadat de beheerder je profielnaam heeft gewijzigd, wordt de nieuwe naam weergegeven in berichten, gedeelde documenten, agenda-uitnodigingen en de doorzoekbare directory van je school. Je e-mailadres en de naam waarmee je inlogt op je account, blijven echter hetzelfde.

Als je je profielnaam wilt wijzigen, neem je contact op met je G Suite-beheerder.

Je profielfoto wijzigen

Je kunt naast je naam in Classroom een profielfoto laten weergeven. Als je lesgeeft op een school, is je profielfoto voor G Suite for Education je profielfoto in Classroom. Als je eenmaal een profielfoto hebt toegevoegd, kun je die niet meer verwijderen. Je kunt hem alleen vervangen door een andere foto.

De foto mag een jpg-, jpeg- of png-bestand van maximaal 5 MB zijn. Foto's worden automatisch geschaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog of breed deze zijn.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan op Menu ""and thenInstellingen.

Klik op Instellingen

3. Klik onder Profielfoto op Wijzigen.
  4. Klik op Selecteer een foto vanaf je computer of sleep een foto naar het venster.
  5. (Optioneel) Maak het vak kleiner om de foto bij te snijden.
  6. Klik op Instellen als profielfoto.

Je wachtwoord wijzigen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan op Menu ""and thenInstellingen.

Klik op Instellingen

3. Klik onder Accountinstellingen op Beheren.

Klik op Beheren

4. Klik links op Beveiliging.
  5. Klik onder Inloggen bij Google op Wachtwoord.
  6. Voer je huidige wachtwoord in en klik op Volgende.
  7. Voer je nieuwe wachtwoord in. We raden je aan een wachtwoord te gebruiken met minstens acht tekens.
  8. Voer het nieuwe wachtwoord nogmaals in en klik op Wachtwoord wijzigen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten