Je profielfoto of wachtwoord wijzigen

Op de pagina Instellingen kun je je accountinstellingen beheren. Je kunt bijvoorbeeld je profielfoto updaten of je wachtwoord wijzigen. Als je je wachtwoord bent vergeten, moet je misschien contact opnemen met de beheerder die Classroom beheert voor je school.

Je profielfoto wijzigen

Je kunt naast je naam in Classroom een profielfoto laten weergeven. Als je lesgeeft op een school, is je profielfoto voor G Suite for Education je profielfoto in Classroom. Als je eenmaal een profielfoto hebt toegevoegd, kun je die niet meer verwijderen. Je kunt hem alleen vervangen door een andere foto.

De foto mag een jpg-, jpeg- of png-bestand van maximaal 5 MB zijn. Foto's worden automatisch geschaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog of breed deze zijn.

• Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

• Klik bovenaan op Menu Menu.

Klik op Menu

• Scrol naar beneden en klik op Instellingen.

Klik op Instellingen

• Klik onder Profielfoto op Wijzigen.

Wijzigen

• Klik op Selecteer een foto op je computer of sleep een foto naar het venster.
  • (Optioneel) Maak het vak groter of kleiner om je foto bij te snijden.
  • Klik op Instellen als profielfoto.

Je wachtwoord wijzigen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik bovenaan op Menu Menu.

Klik op Menu

3. Scrol naar beneden en klik op Instellingen.

Klik op Instellingen

4. Klik onder Accountinstellingen op Beheren.
    Klik op Beheren
  5. Klik onder Inloggen en beveiliging op Inloggen bij Google.
    Inloggen bij Google
  6. Klik op Wachtwoord.
    Wachtwoord
  7. Voer je huidige wachtwoord in en klik op Volgende.
  8. Voer je nieuwe wachtwoord in. We raden je aan een wachtwoord te gebruiken met minstens acht tekens. Waarom?
  9. Voer het nieuwe wachtwoord nogmaals in en klik op Wachtwoord wijzigen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

• Als je een leerling bent op een school waar G Suite for Education wordt gebruikt: Vraag je docent contact op te nemen met de beheerder, zodat die je wachtwoord kan resetten.
  • Als je een docent bent op een school waar G Suite for Education wordt gebruikt: Vraag de beheerder je wachtwoord te resetten. Wie is mijn beheerder?
  • Als je een persoonlijk Google-account gebruikt dat niet van een school is: Zie Je wachtwoord wijzigen of resetten.