Styr brukernes tilgang til Classroom

Denne artikkelen er for Google Workspace-administratorer.

Som Google Workspace-administrator bruker du Google Administrasjonskonsoll når du skal gi lærere og elever tilgang til Classroom.

Om brukerkontoer

Brukerkontotyper

Brukere kan logge på Classroom med en av disse brukerkontotypene:
  • Skolekonto: Denne kalles også en Google Workspace for Education-konto og kan opprettes av formelt godkjente skoler.
  • Personlig Google-konto: Denne opprettes av eleven eller elevens foresatte. Vanligvis brukes en personlig Google-konto utenom skolen, for eksempel ved privattimer eller undervisning hjemme.
  • Google Workspace-konto: Denne opprettes av Google Workspace-administratoren for skolen din.
Støtte for Classroom
Hvilken Google Workspace-utgave du har, avgjør hvilken service og brukerstøtte du kan få for Classroom.
Google Workspace-utgave Type brukerstøtte
Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits
Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus Classroom er en tilleggstjeneste fra Google og dekkes ikke av noen brukerstøttetjeneste eller tjenesteavtale (TA). Du kan få hjelp ved å gå til brukerforumet for Google Classroom eller brukerstøtten for Classroom.
Slik fungerer deltakelse på kurs som er tilknyttet andre domener
Avhengig av Google Workspace-utgaven kan brukere ha ulike begrensninger for hvordan de kan samhandle med brukere som er tilknyttet andre organisasjoner (eller har andre domenenavn). I tabellen nedenfor finner du en oversikt over hvordan Google Workspace-domener eventuelt fungerer sammen med andre domener.
Brukeren bruker Classroom med Hovedlæreren bruker Classroom med Kan brukeren bli med på kurset?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • en personlig Google-konto
Nei
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • En personlig Google-konto
Nei
Personlig Google-konto
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis Google Workspace-organisasjonen tillater det.
Personlig Google-konto Personlig Google-konto Ja
Slå tjenester på eller av for Google Workspace-brukere Styr tilgangen til Google-tjenester basert på alder

Styr brukernes tilgang til Classroom

Trinn 1: Plassér brukerne i organisasjonsenheter

Du kan slå Classroom på eller av for enkelte brukergrupper ved å legge kontoene deres inn i organisasjonsenheter. Finn ut mer om organisasjonsstrukturen.

Trinn 2: Gi brukerne tilgang til Classroom

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. Utfør en av disse handlingene:
    • Hvis du bruker Google Workspace for Education eller Workspace for Nonprofits, klikker du på Apperog deretterGoogle Workspaceog deretterClassroom.
    • HVis du bruker Workspace Basic, Business eller Google Workspace for Education Plus, klikker du på Apperog deretterTilleggstjenester fra Googleog deretterClassroom.
  3. Klikk på Tjenestestatus.
    Til venstre ser du organisasjonsenheten på toppnivå samt eventuelle over- eller underordnede organisasjonsenheter.

(Valgfritt) Slik slår du en tjeneste på eller av for en organisasjonsenhet:

1. Velg den aktuelle organisasjonsenheten på venstre side.
  2. Velg eller Av.
  3. Klikk på Overstyr for å beholde innstillingen din hvis tjenesten for den overordnede organisasjonsenheten er endret.
  4. Hvis Overstyrt allerede er angitt for organisasjonsenheten, kan du velge et alternativ:
    • Arv: Gå tilbake til den samme innstillingen som den overordnede organisasjonsenheten.
    • Lagre: Oppretthold den nye innstillingen (selv om innstillingen for den overordnede organisasjonen skulle bli endret).

Finn ut mer om organisasjonsstrukturen.

Merk: Det kan ta opptil 24 timer før endringene oppdateres hos alle brukerne.

Trinn 3: Konfigurer kursinnstillingene

Du kan konfigurere to innstillinger for Classroom:

• Kursmedlemskap: Bestem hvem som kan bli med på kurs på domenet ditt, og hvilke kurs brukerne på domenet ditt kan bli med på.

• Godkjente domener: La brukerne bli med på kurs fra domenene du godkjenner, og tillat at lærere og elever fra ulike domener deler informasjon.

Se Konfigurer kursinnstillinger hvis du vil ha mer informasjon.

Beslektede artikler