Classroomin käyttöoikeuksien hallinta

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille.

G Suite ‑järjestelmänvalvojana voit antaa opettajille ja oppilaille Classroomin käyttöoikeudet Google-hallintakonsolin kautta.

Tietoja käyttäjätileistä

Käyttäjätilien tyypit

Käyttäjät voivat kirjautua Classroomiin seuraavilla tavoilla:
  • Oppilaitoksen tili eli G Suite for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on oppilaan tai hänen vanhempansa tai huoltajansa määrittämä tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa.
  • G Suite ‑tili: Tämä on organisaatiosi G Suite ‑järjestelmänvalvojan määrittämä tili.

Classroomin tuki

Classroomin palvelu- ja tukitaso määräytyy G Suite ‑versiosi mukaan.

G Suite ‑versio Tukityyppi
G Suite for Education tai G Suite järjestöille
G Suite Basic, Business tai Enterprise Classroom on Googlen lisäpalvelu, jota tuki ja palvelutasosopimus eivät koske. Hae ohjeita tarvittaessa Google Classroomin ohjeyhteisöstä tai Classroomin ohjekeskuksesta.

Verkkotunnusten välinen jäsenyys ryhmissä

Eri organisaatioissa (tai verkkotunnuksissa) olevien ja eri G Suite ‑versioita käyttävien käyttäjien välinen yhteydenpito voi olla rajoitettua. Seuraavassa taulukossa kerrotaan, mitkä G Suite ‑verkkotunnukset toimivat muiden verkkotunnusten kanssa.
Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?

G Suite for Education tai G Suite järjestöille

G Suite for Education tai G Suite järjestöille Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite Basic, Business tai Enterprise G Suite Basic, Business tai Enterprise Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
G Suite for Education tai G Suite järjestöille G Suite Basic, Business tai Enterprise tai henkilökohtainen Google-tili Ei
G Suite Basic, Business tai Enterprise G Suite for Education tai G Suite järjestöille Ei
Henkilökohtainen Google-tili Henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Tärkeää: G Suite Basic-, Business- ja Enterprise-asiakkaiden ei tule käyttää Classroomia alle 13-vuotiaiden käyttäjien kanssa eikä koulussa oppilaiden kanssa.

Classroomin käyttöoikeuksien hallinta

Vaihe 1: Lisää käyttäjiä organisaatioyksiköihin

Jotta voit ottaa Classroomin käyttöön tietylle käyttäjäryhmälle tai poistaa sen käytöstä, sinun on lisättävä heidän tilinsä organisaatioyksikköön. Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Vaihe 2: Anna käyttäjille Classroomin käyttöoikeudet

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa harmaan laatikon oikeasta yläkulmasta Muokkaa palvelua.
    Ylätason organisaatioyksikkö sekä vanhemman tai lapsen organisaatioyksikkö näkyvät vasemmalla.

Voit käyttää asetuksia yksittäisiin organisaatioyksiköihin seuraavasti:

• Valitse vasemmalta organisaatioyksikkö, joka sisältää ne käyttäjät, joiden asetuksia haluat muuttaa.
  • Muuta asetusta valitsemalla Käytössä tai Ei käytössä.
  • Kun valitset Ohita, asetus ei muutu, vaikka ylätason asetus muuttuisi.
  • Jos organisaation tilana on jo Ohitettu, valitse jompikumpi seuraavista:
    Peri – käyttää ylätason asetusta.
    Tallenna – tallentaa uuden asetuksen (vaikka ylätason asetus muuttuisi).

Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Muutosten voimaantulo kaikille käyttäjille voi kestää 24 tuntia.

Vaihe 3: Määritä ryhmän asetukset

Classroomille voidaan määrittää kaksi asetusta:

• Kurssijäsenyys: Määritä, ketkä voivat liittyä verkkotunnuksesi kursseille ja mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä.

• Sallitut verkkotunnukset: Luottamiesi verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä ryhmiisi ja verkkotunnuksesi ulkopuoliset opettajat ja oppilaat voivat jakaa tietoa.

Lisätietoja on kohdassa Ryhmien asetusten määrittäminen.