Classroomin käyttöoikeuksien hallinta

Tämä artikkeli on tarkoitettu G Suite ‑järjestelmänvalvojille

G Suite ‑järjestelmänvalvojana voit antaa opettajille ja oppilaille Classroomin käyttöoikeudet hallintakonsolin kautta.

Tietoja käyttäjätileistä

Classroomin tuki

Classroomin palvelu- ja tukitaso määräytyy G Suite ‑versiosi mukaan.

G Suite ‑versio: Palvelun tyyppi Tukityyppi
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
Ydinpalvelu Ydinpalveluihin sovelletaan G Suite ‑sopimusta tai muuta sopimusta. Jos sinulla on ongelmia, voit soittaa tai lähettää sähköpostia Googlen tukeen.
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
Lisäpalvelu Tuki ja palvelutasosopimus eivät koske lisäpalveluita. Jos sinulla on ongelmia, käy Google for Education ‑ohjefoorumilla tai Classroom-ohjekeskuksessa.

Käyttäjätilien tyypit

Käyttäjät voivat kirjautua Classroomiin seuraavilla tavoilla:
  • Oppilaitoksen tili eli G Suite for Education ‑tili: Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on itse määrittämäsi tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa.
  • G Suite ‑tili: Tämä on organisaatiosi G Suite ‑järjestelmänvalvojan määrittämä tili.

Verkkotunnusten välinen jäsenyys ryhmissä

Eri G Suite ‑versioiden käyttäjien välinen vuorovaikutus voi olla rajoitettua. Seuraavassa taulukossa kerrotaan, mitkä G Suite ‑verkkotunnukset toimivat muiden verkkotunnusten kanssa.
Oppilaan Classroomissa käyttämä tili: Ensisijaisen opettajan käyttämä tili: Voiko oppilas liittyä ryhmään?
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
Kyllä, jos molempien organisaatioiden ryhmän asetukset sallivat sen
  • G Suite for Education
  • G Suite järjestöille
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • henkilökohtainen Google-tili
Ei
henkilökohtainen Google-tili henkilökohtainen Google-tili Kyllä

Tärkeää: G Suite Basic-, Business- ja Enterprise-asiakkaiden ei pidä käyttää Classroomia alle 13-vuotiaiden käyttäjien kanssa eikä koulussa oppilaiden kanssa.

Classroomin käyttöoikeuksien hallinta

Vaihe 1: Lisää käyttäjiä organisaatioyksiköihin

Jotta voit ottaa Classroomin käyttöön tietylle käyttäjäryhmälle tai poistaa sen käytöstä, sinun on lisättävä heidän tilinsä organisaatioyksikköön. Lisätietoja organisaatiorakenteesta.
Huom. Opettajilla ja oppilailla on oltava G Suite for Education ‑tili, jotta he voivat käyttää Classroomia.

Vaihe 2: Anna käyttäjille Classroomin käyttöoikeudet

1. Sign in to your Google-hallintakonsoli.

Sign in using your administrator account (does not end in @gmail.com).

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos käytössäsi on G Suite for Education tai G Suite järjestöille, valitse Sovellukset ja sitten G Suite ja sitten Classroom.
    • Jos käytössäsi on G Suite Basic, Business tai Enterprise, valitse Sovellukset ja sitten Googlen lisäpalvelut ja sitten Classroom.
  3. Klikkaa harmaan laatikon oikeasta yläkulmasta Muokkaa palvelua.
    Ylätason organisaatio ja organisaatioyksiköt näkyvät vasemmalla.

Voit käyttää asetuksia yksittäisiin organisaatioyksiköihin seuraavasti:

• Valitse vasemmalta organisaatioyksikkö, joka sisältää ne käyttäjät, joiden asetuksia haluat muuttaa.
  • Muuta asetusta valitsemalla Käytössä tai Ei käytössä.
  • Kun valitset Ohita, asetus ei muutu, vaikka ylätason asetus muuttuisi.
  • Jos organisaation tilana on jo Ohitettu, valitse jompikumpi seuraavista:
    Peri – käyttää ylätason asetusta.
    Tallenna – tallentaa uuden asetuksen (vaikka ylätason asetus muuttuisi).

Lue lisää organisaatiorakenteesta.

Muutosten voimaantulo kaikille käyttäjille voi kestää 24 tuntia.

Vaihe 3: Määritä ryhmän asetukset

Classroomille voidaan määrittää kaksi asetusta:

• Kurssijäsenyys: Määritä, ketkä voivat liittyä verkkotunnuksesi kursseille ja mille kursseille verkkotunnuksesi käyttäjät voivat liittyä.

• Sallitut verkkotunnukset: Luottamiesi verkkotunnusten käyttäjät voivat liittyä kursseillesi ja verkkotunnuksesi ulkopuoliset opettajat ja oppilaat voivat jakaa tietoa.

Lisätietoja on kohdassa Kurssiasetusten määrittäminen.