Gå med i en kurs som elev

Den här artikeln riktar sig till elever. Hjälplärare kan besöka den här sidan.

Om du vill använda Classroom loggar du in på datorn eller en mobil enhet och går med i kurser. När du har gått med i en kurs kan du få hjälp av läraren och kommunicera med dina klasskamrater.

Du kan gå med i en kurs med

• en klasslänk – läraren skickar länken till dig
  • en klasskod – läraren skickar klasskoden eller meddelar dig den
  • en e-postinbjudan – läraren skickar inbjudan till dig.

När du har gått med i en klass på en enhet är du registrerad i den klassen på alla enheter du använder.

Om du vill gå med i en klass måste du logga in i Classroom med rätt konto. Anvisningar finns i Så här loggar du in i Classroom

Gå med i en klass

Gå med via en klasslänk

Join Google Classroom with a Link (Web)

1. Klicka på klasslänken som läraren har delat.
  2. Välj det konto du använder för Classroom.
    Tips! Om du behöver byta konto klickar du på Byt konto innan du försöker gå med. Läs mer
  3. Klicka på Gå med.
Gå med genom att ange en klasskod

Din lärare kan ge dig kurskoden. När du har fått koden gör du så här:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Logga in med rätt konto. Om du redan är inloggad och behöver byta konto klickar du på din profilbild uppe till höger följt av väljer eller lägger till ditt konto.
  3. Klicka på Gå med i klass högst upp.
  4. Ange klasskoden som du fick av läraren och klicka på Gå med.

Tips! Klasskoderna innehåller 6–8 tecken och använder bokstäver och siffror. Koder får inte innehålla blanksteg eller specialtecken.

How to use a Google Classroom Class Code

Gå med via en e-postinbjudan

Din lärare kan skicka en inbjudan via e-post. Du kan gå med i klassen via e-postmeddelandet eller i Classroom.

Tacka ja till inbjudan i Classroom

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Logga in med rätt konto. Om du redan är inloggad och behöver byta konto klickar du på din profilbild uppe till höger följt av väljer eller lägger till ditt konto.
  3. Klicka på Gå med på klasskortet.

Tacka ja till inbjudan i e-postmeddelandet

Join Google Classroom with an Email Invitation (Web)

1. Öppna det e-postprogram du använder för Classroom.
  2. Klicka på Gå med i e-postinbjudan.
  3. (Valfritt) Om felmeddelandet Det gick inte att hitta klassen visas klickar du på nedåtpilen och loggar in med det konto du använder för Classroom. Läs mer.
  4. Klicka på Gå med.

Har du problem med att gå med i en kurs?

Jag har glömt eller tappat bort kurskoden

Du behöver bara ange kurskoden en gång när du går med i en kurs. När du har gått med i klassen behöver du inte använda koden igen.
Om du glömmer bort, tappar bort eller raderar koden innan du går med i klassen kan du be läraren att dela koden igen.

Klasskoden fungerar inte

Om kurskoden inte fungerar kontrollerar du följande:
  • Du är inloggad i Classroom med rätt konto. Läs mer.
  • Koden du anger är 6–8 tecken lång och innehåller bokstäver och siffror. Koder får inte innehålla blanksteg eller specialtecken.

Om problemet kvarstår kontaktar du läraren.