Bli med på kurs som elev

Denne artikkelen er for elever. Medlærere kan gå hit.

For å bruke Classroom må du logge på datamaskinen eller mobilenheten din og bli med på kurs. Når du har blitt med på et kurs, kan du motta skolearbeid fra læreren din og kommunisere med klassekameratene dine.

Du kan bli med på kurs ved hjelp av

• en kurslink – læreren sender deg linken
  • en kurskode – læreren sender eller viser deg kurskoden.
  • en invitasjon via e-post – læreren sender deg invitasjonen.

Når du blir med på et kurs på én enhet, blir du registrert for det kurset på alle enhetene dine.

For å bli med på et kurs må du logge på Classroom med riktig konto. Finn ut mer ved å gå til Hvordan logger jeg på Classroom?

Bli med på kurs

Bli med via en kurslink

Join Google Classroom with a Link (Web)

1. Klikk på kurslinken læreren har delt med deg.
  2. Velg kontoen du bruker for Classroom.
    Tips: Hvis du må bytte konto, klikker du på Bytt konto før du prøver å bli med. Finn ut mer
  3. Klikk på Bli med.
Bli med ved hjelp av en kurskode

Læreren din kan gi deg kurskoden. Når du har fått koden, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Logg på med riktig konto. Hvis du allerede er logget på og må bytte konto, klikker du på profilbildet ditt øverst til høyre og deretter velg eller legg til kontoen din.
  3. Øverst klikker du på Klikk på Bli med på kurset .
  4. Skriv inn kurskoden fra læreren, og klikk på Bli med.

Tips: Kurskoder er på 6–8 tegn og inneholder bokstaver og tall. Koder kan ikke inneholde mellomrom eller spesialtegn.

How to use a Google Classroom Class Code

Bli med via en e-postinvitasjon

Læreren kan sende deg en invitasjon via e-post. Du kan bli med på kurset fra e-posten eller i Classroom.

Godta invitasjonen i Classroom

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Logg på med riktig konto. Hvis du allerede er logget på og må bytte konto, klikker du på profilbildet ditt øverst til høyre og deretter velg eller legg til kontoen din.
  3. Klikk på Bli med på kurskortet.

Godta invitasjonen fra e-posten din

Join Google Classroom with an Email Invitation (Web)

1. Åpne e-postprogrammet du bruker for Classroom.
  2. Klikk på Bli med i e-postinvitasjonen.
  3. (Valgfritt) Hvis du ser Finner ikke kurset, kan du klikke på rullegardinpilen og logge på med kontoen du bruker for Classroom. Finn ut mer.
  4. Klikk på Bli med.

Har du problemer med å bli med på et kurs?

Jeg har glemt eller mistet kurskoden

For å bli med på et kurs trenger du bare å skrive inn kurskoden én gang. Når du har blitt med på kurset, trenger du ikke å bruke koden igjen.
Hvis du glemmer, mister eller sletter koden før du blir med på kurset, kan du be læreren om å dele koden på nytt.

Kurskoden min virker ikke

Hvis kurskoden ikke fungerer, kan du sjekke følgende:
  • Du er logget på Classroom med riktig konto. Finn ut mer.
  • Koden du skriver inn, er på 6–8 tegn og inneholder bokstaver og tall. Koder kan ikke inneholde mellomrom eller spesialtegn.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du gi læreren beskjed om det.

Beslektede artikler