Deelnemen aan een lesgroep als leerling

Als je Classroom wilt gebruiken, moet je op een computer of mobiel apparaat inloggen bij Classroom en vervolgens deelnemen aan lesgroepen. Je kunt dan opdrachten van je docent ontvangen en communiceren met je klasgenoten. Wanneer je op één apparaat deelneemt aan een lesgroep, ben je op alle apparaten ingeschreven in die lesgroep.

Deelnemen aan een lesgroep

Je kunt op twee manieren deelnemen aan een lesgroep:

• Deelnemen aan een lesgroep met een lesgroepcode: Als je docent je een lesgroepcode heeft gegeven, gebruik je deze code om jezelf toe te voegen aan een lesgroep. Je docent kan je de code tijdens de lesgroep of via e-mail geven.
  • Een uitnodiging accepteren van je docent: Als je docent je een uitnodiging stuurt, zie je Deelnemen op de lesgroepkaart op je Classroom-homepage.

Ben je de lesgroepcode vergeten of kwijtgeraakt? Werkt de code niet?

Als je de lesgroepcode hebt verwijderd of bent kwijtgeraakt of vergeten voordat je deelneemt aan een lesgroep, vraag je je docent de code opnieuw te verzenden of een nieuwe in te stellen. Als de code niet werkt, vraag je je docent om hulp.

Opmerking: Je gebruikt de lesgroepcode maar één keer om deel te nemen aan de lesgroep. Je bent dan ingeschreven in de lesgroep en hoeft de code niet opnieuw te gebruiken.

Deelnemen aan een lesgroep

Je moet bij Classroom zijn ingelogd voordat je kunt deelnemen aan een lesgroep. Weet je niet zeker of je bent ingelogd? Meer informatie over inloggen bij Classroom.

Deelnemen aan een lesgroep met een lesgroepcode

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan op Toevoegen Toevoegen en vervolgens Deelnemen aan lesgroep.

Klik op

3. Voer de lesgroepcode in die je docent je heeft gegeven en klik op Deelnemen.
    Een lesgroepcode bestaat uit zes of zeven letters of cijfers, bijvoorbeeld hjhmgrk of g5gdp1.

Voer lesgroepcode in

Een uitnodiging accepteren van je docent

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Deelnemen.

Klik op

Opmerking: Alleen je docent kan de lesgroepafbeelding wijzigen. Je kunt echter wel je profielfoto in Classroom wijzigen. Zie Je profielfoto wijzigen voor meer informatie.