Deelnemen aan een lesgroep als leerling

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Mededocenten kijken hier.

Als je Classroom wilt gebruiken, moet je op een computer of mobiel apparaat inloggen en deelnemen aan lesgroepen. Als je deelneemt aan een lesgroep, kun je werk krijgen van je docent en communiceren met je klasgenoten.

Je kunt op de volgende manieren deelnemen aan een lesgroep:

• Met een lesgroeplink: je docent stuurt je de link.
  • Met een lesgroepcode: je docent stuurt of vertelt je de lesgroepcode.
  • Met een e-mailuitnodiging: je docent stuurt je de uitnodiging.

Als je op één apparaat deelneemt aan een lesgroep, ben je op alle apparaten ingeschreven bij die lesgroep.

Als je wilt deelnemen aan een lesgroep, moet je zijn ingelogd bij Classroom met het juiste account. Zie Hoe log ik in bij Classroom? voor instructies.

Deelnemen aan een cursus

Deelnemen via een lesgroeplink

Join Google Classroom with a Link (Android)

1. Tik op de lesgroeplink die je docent heeft gedeeld.
  2. Zorg dat je bent ingelogd met het juiste account voor Classroom. Als je wilt schakelen tussen accounts, tik je op de pijl-omlaag en selecteer je je account of voeg je dit toe. Meer informatie
  3. Tik op Deelnemen aan lesgroep.
Deelnemen met een lesgroepcode

Je docent kan je vertellen wat de lesgroepcode is. Volg deze stappen nadat je de code hebt gekregen:

1. Tik op Classroom .
  2. Zorg dat je inlogt met het juiste account. Als je al bent ingelogd en wilt schakelen tussen accounts, tik je rechtsboven op je profielfoto and thenselecteer je account of voeg het toe. Meer informatie
  3. Tik rechtsonder op Deelnemen aan lesgroep .
  4. Voer de lesgroepcode in die je van je docent hebt gekregen and then tik op Deelnemen.

Tip: Lesgroepcodes bestaan uit 6-8 letters en cijfers. Ze bevatten geen spaties of speciale tekens. Als een code niet werkt, controleer je of je bent ingelogd met het juiste account.

How to use a Google Classroom Class Code

Deelnemen via een e-mailuitnodiging

Je docent kan je een e-mailuitnodiging sturen. Je kunt deelnemen aan de lesgroep via de e-mail of via Classroom.

De uitnodiging accepteren in Classroom

1. Tik op Classroom .
  2. Zorg dat je inlogt met het juiste account. Als je al bent ingelogd en wilt schakelen tussen accounts, tik je rechtsboven op je profielfoto and then selecteer je account of voeg het toe. Bekijk meer informatie.
  3. Tik op de lesgroepkaart op Deelnemen.

De uitnodiging accepteren via de e-mail

Join Google Classroom with an Email Invitation (Android)

1. Open het e-mailprogramma dat je gebruikt voor Classroom.
  2. Tik in de e-mailuitnodiging van je docent op Deelnemen.
  3. (Optioneel) Als je bent ingelogd met een ander account, selecteer je het account dat je gebruikt voor Classroom of voeg je het toe and then tik op Deelnemen om te bevestigen. Bekijk meer informatie.

Heb je problemen met deelnemen aan een lesgroep?

Ik ben de lesgroepcode vergeten of kwijtgeraakt

Als je wilt deelnemen aan een lesgroep, hoef je de lesgroepcode maar één keer in te voeren. Als je eenmaal deelneemt aan de lesgroep, heb je de code niet meer nodig.
Als je de code vergeet, kwijtraakt of verwijdert voordat je deelneemt aan de lesgroep, vraag je je docent de code opnieuw met je te delen.

Mijn lesgroepcode werkt niet

Als de lesgroepcode niet werkt, controleer je het volgende:
  • Je bent ingelogd bij Classroom met het juiste account. Meer informatie
  • De code die je invoert, is 6-8 tekens lang en bestaat uit letters en cijfers. Codes bevatten geen spaties of speciale tekens.

Laat het je docent weten als je nog steeds problemen hebt.