Ryhmään liittyminen oppilaana

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet apuopettaja, siirry tänne.

Jotta voit käyttää Classroomia, sinun on kirjauduttava sisään tietokoneella tai mobiililaitteella ja liityttävä ryhmiin. Kun olet liittynyt ryhmään, opettajasi voi antaa sinulle tehtäviä ja voit pitää yhteyttä muihin oppilaisiin.

Voit liittyä ryhmään seuraavilla tavoilla:

• Ryhmän linkki: Opettajasi lähettää sinulle linkin.
  • Ryhmän koodi: Opettajasi lähettää tai kertoo sinulle ryhmän koodin.
  • Sähköpostikutsu: Opettajasi lähettää sinulle kutsun.

Kun liityt ryhmään yhdellä laitteella, näyt kyseisen ryhmän osallistujana kaikilla laitteilla.

Muista kirjautua Classroomiin oikealla tilillä, että voit liittyä ryhmään. Katso ohjeet Miten kirjaudun Classroomiin? ‑artikkelista.

Ryhmään liittyminen

Liittyminen ryhmän linkillä

Join Google Classroom with a Link (Android)

1. Napauta opettajasi jakamaa ryhmän linkkiä.
  2. Varmista, että olet kirjautunut sisään oikealla Classroom-tilillä. Jos sinun täytyy vaihtaa tiliä, napauta alanuolta ja valitse tai lisää tilisi. Lue lisää
  3. Napauta Liity ryhmään.
Liittyminen ryhmän koodilla

Saat ryhmän koodin opettajaltasi. Kun olet saanut koodin, seuraa näitä ohjeita:

1. Napauta Classroom .
  2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi.​ Lue lisää.
  3. Napauta oikeasta alakulmasta Liity ryhmään .
  4. Lisää opettajalta saamasi ryhmän koodi ja sitten napauta Liity.

Vinkki: Ryhmän koodeissa on 6–8 merkkiä, jotka voivat olla kirjaimia tai numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä. Jos koodi ei toimi, tarkista, että olet kirjautunut sisään oikealla tilillä.

How to use a Google Classroom Class Code

Liittyminen sähköpostikutsulla

Opettajasi saattaa lähettää sinulle kutsun sähköpostitse. Voit liittyä ryhmään sähköpostista tai Classroomissa.

Kutsun hyväksyminen Classroomissa

1. Napauta Classroom .
  2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi. Lue lisää.
  3. Napauta kurssikortista Liity.

Kutsun hyväksyminen sähköpostista

Join Google Classroom with an Email Invitation (Android)

1. Avaa Classroomissa käyttämäsi sähköpostiohjelma.
  2. Napauta opettajan lähettämästä sähköpostikutsusta Liity.
  3. (Valinnainen) Jos olet kirjautuneena toiselle tilille, valitse tai lisää Classroom-tilisi ja sitten vahvista napauttamalla Liity. Lue lisää.

Ongelmia ryhmään liittymisessä?

Unohdin tai kadotin ryhmän koodin

Kun liityt ryhmään, sinun tarvitsee kirjoittaa ryhmän koodi vain kerran. Kun olet liittynyt ryhmään, et tarvitse koodia enää uudelleen.
Jos unohdat, kadotat tai poistat koodin ennen ryhmään liittymistä, pyydä opettajaasi antamaan koodi uudelleen.

Ryhmän koodi ei toimi

Jos ryhmän koodi ei toimi, tarkista seuraavat:
  • Olet kirjautunut sisään Classroomiin oikealla tilillä. Lue lisää.
  • Lisäämässäsi koodissa on 6–8 merkkiä, jotka ovat kirjaimia ja numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

Jos sinulle on edelleen ongelmia, pyydä apua opettajaltasi.